Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη για την Πεύκη, που απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Share

Νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του Δ’ ομίλου της Β’ ΕΠΣ Αθηνών στέφθηκε η Πεύκη, επικρατόντας του Απόλλωνα Χαλανδρίου με 2-1 στο Δημοτικό Γήπεδο Πεύκης. Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, με την Πεύκη να πανηγυρίζει την 5η σερί της νίκη, που την φέρνει μόνη πρώτη με 16 βαθμούς, αφήνοντας τον Απόλλωνα στη 2η θέση με 13.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Πεύκη κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Από το 1ο, μόλις, λεπτό πίεσε με υψηλή ένταση και με πολλούς παίχτες στο αντίπαλο μισό, κερδίζοντας διαρκώς την κατοχή σε προνομιακές θέσεις. Έπειτα, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και ωραίους συνδυασμούς, εκδήλωσε γρήγορα επιθέσεις. Παράλληλα, όταν είχαν την κατοχή της μπάλας στο δικό τους μισό, απομάκρυναν την μπάλα σημαδεύοντας τον σέντερ-φορ τους τον Σπυριδάκη, ο οποίος προσπαθούσε να <<σπάσει>> την μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη του. Ο Απόλλωνας Χαλανδρίου δυσκολεύτηκε πολύ με τις δεύτερες μπάλες και έχασε πολλές μονομαχίες στον άξονα. Την ίδια στιγμή, οι παίχτες της ομάδας, έκαναν πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και επέτρεψαν πολλές τελικές προσπάθειες στην εστία τους.

Η Πεύκη απείλησε πρώτη με σουτ του Μακρή από δεξιά, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Τρουπάκη, να πραγματοποιεί επέμβαση στη γωνία του στο 2′. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, θα έρθει η μοναδική στιγμή του Απόλλωνα στο 1ο ημίχρονο, καθώς μετά από πλάγιο του Ψάλλα, η κεφαλιά του Στεργιώτη θα περάσει άουτ. Στο 10ο λεπτό, η σέντρα του Φαρκώνα θα βρεί στο πίσω δοκάρι τον Σπυριδάκη, ο οποίος θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Νούση και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντούνης, ο οποίος ξεγέλασε τον Τρουπάκη, έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία και έκανε το 1-0. Άλλη μια καλή ευκαιρία για την Πεύκη στο 23′, με τον Τρουπάκη να διώχνει με τα πόδια την κεφαλιά του Σπυριδάκη.

Η Πεύκη θα ξεκινήσει δυνατά και το 2ο ημίχρονο, και θα διπλασιάσει το προβάδισμα της στο σκορ στο 48′. Μετά από σέντρα του Ντούνη, η μπάλα θα καταλήψει στο πίσω δοκάρι, με τον Σπυριδάκη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία για την Πεύκη στο 63′, με τον Τρουπάκη να αποκρούει δύο φορές σουτ του Φαρκώνα, με την δεύτερη να είναι και η καλύτερη στη κάτω δεξιά γωνία, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Ο Απόλλωνας, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, θα μειώσει σε 2-1 με εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Στεργιώτη, με φαλτσαριστό σουτ στη γωνία του Μπακόλια. Ανεπανάληπτες ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά και για τις δύο ομάδες, με τον Bare να αστοχεί προ κενής εστίας μέσα από την μικρή περιοχή στο 73′, ενώ στο 76′ η κεφαλιά του Στεργιώτη, σε μία φάση διαρκείας, θα σταματήσει πάνω στη γραμμή μετά από απομάκρυνση του Μακρή, διατηρόντας το τελικό 2-1.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κ.Μαυρίδης ( Προπονητής Πεύκης ) : <<Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη, ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε αρκετές ευκαριές για να διευρύνουμε το σκορ, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Είμαστε και οι δύο, ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Έτσι, αποφασίσαμε να πιέσουμε ψηλά, ελέγξαμε το παιχνίδι, κλέψαμε αρκετές μπάλες αλλά δεν είμασταν αρκετά αποτελεσματικοί μπροστά από την αντίπαλη εστία για να εξασφαλίσουμε τη νίκη.>>

Χ. Βλάχος ( Προπονητής Απόλλων Χαλανδρίου ) : <<Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα δίκαιο, και ίσως να είναι και κολακευτικό για εμάς. Μπορεί στο τέλος να πιέσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Η Πεύκη πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της, στη δύναμη και στις μονομαχίες και έπρεπε να είμασταν πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας για να το αποτρέψουμε αυτό. Η Πεύκη στόχευσε να φέρει τη μπάλα γρήγορα μπροστά και δεν αντιμετωπίσαμε την δεύτερη μπάλα, πηγαίνοντας δεύτεροι σε κάθε μονομαχία. Δεν είχαμε σωστές επιλογές στο 1ο ημίχρονο ενώ στο 2ο δεν είχαμε την υπομονή και την ψυχραιμία για να τις κάνουμε.>>

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Πεύκη : Μπακόλιας, Μακρής, Γιαννίκος, Ντέντια, Τσότρας, Ντούνης, Bare ( Παπαδόπουλος 90+3′ ), Μπάνιας, Σπυριδάκης ( Μπογκάνι 90+3′ ), Μπούντρας ( Μπαρέ 83′ ), Φαρκώνας ( Χαραλάμπους 72′ ).

Απόλλων Χαλανδρίου : Τρουπάκης, Παγώνης ( Hoscope 67′ ), Νούσης ( Κούρος 83′ ), Ψάλλας, Αγγελόπουλος, Νίνος, Μπεθάνης ( Παναγιώτου 61′ ), Κανδεράκης, Στεργιώτης, Χαραλάμπους ( Ζκέρης 83′ ), Παπουτσής.

Διαιτητής : Τσουκαλάς Χ.

Α’ Βοηθός Διαιτητή : Καραγεώργος Α.

Β’ Βοηθός Διαιτητή : Κολλιάκος Α.

Παρατηρητής Αγώνα : Βλαστάρας Ι.

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *