Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όπως η ”ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ”…

Share

Ο ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ Ανθούσας υπόδεχτηκε στο γήπεδο του Γέρακα, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Ανατολικής Αττικής, τον ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ Λούτσας, από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 1-2.

Ο ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ έφυγε με την νική από το γήπεδο του Γέρακα, το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, απέναντι στον ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα της Λούτσας μπήκε στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να κερδίσει τους 3 βαθμούς γι’ αυτό και επέβαλλε τον ρυθμό της. Ωστόσο, στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης δοκιμάστηκε ο χαρακτήρας του ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ, καθώς ένα λάθος του, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ανθούσας. Χωρίς καμία επίπτωση στην απόδοση του, ο ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ, έφερε το ματς στα ίσα 4′ πριν την λήξη του ημιχρόνου, στο 41ο λεπτό. Το γκολ νίκης για την ομάδα της Λούτσας ήρθε στο 88ο λεπτό. Έτσι, εξαργύρωσε την πολύ καλή του εμφάνιση ο ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ, απέναντι στον ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ, με ένα γκολ που έψαχνε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και που ήρθε αργά. Τέσσερα σερί ματς έμεινε χωρίς νίκη ο ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ και παρέμεινε στους 7 βαθμούς. Δεύτερη σερί νίκη για τον ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ, ο οποίος έφτασε τους 8 βαθμούς και αναρριχήθηκε στην βαθμολογία.

”ΤΑΛΑΝΤΕΥΟΜΕΝΗ” ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχαμε την πρώτη τελική στο ματς. Ο Τζάθας (ΑΤΛΑΝΤΙΣ), βρέθηκε με χώρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής του ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ κι έκανε σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Καραογλάνης (ΑΡΤΕΜΙΣ). Η ομάδα της Λούτσας απάντησε άμεσα, στο 3ο λεπτό, όταν ο Μασκλαβάνος (ΑΡΤΕΜΙΣ) επιχείρησε ένα γυριστό σουτ με πλάτη στην εστία, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 6ο λεπτό, χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Μέγας (ΑΡΤΕΜΙΣ), ξεκίνησε μία κούρσα με την μπάλα, από τον χώρο του κέντρου, πέρασε εντυπωσιακά με δύο ”κοφτές” ντρίμπλες τους Χαρίση – Κολοτούρο (ΑΤΛΑΝΤΙΣ), απέφυγε και τον τερματοφύλακα του ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ και σε απροστάτευτη εστία, έστειλε την μπάλα άουτ. Συνεχίστηκε η πίεση από την ομάδα της Λούτσας και στο 11ο λεπτό έφτασε για 2η φορά κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με πάσα, ο Χρήστου (ΑΡΤΕΜΙΣ) έβαλε με σέντρα την μπάλα στην περιοχή, με τον Μασκλαβάνο να πέρνει την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Χαραλαμπίδη (ΑΤΛΑΝΤΙΣ) να κάνει μία δύσκολη επέμβαση και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Αφού ο ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, σπαταλώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, κόντρα στην ροή του αγώνα ο ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ έκανε το 1-0. Λάθος στο χώρο του κέντρου από τον Κοζανίδη (ΑΡΤΕΜΙΣ), έκλεψε ο Γ. Καρακώστας  (ΑΤΛΑΝΤΙΣ), πάσαρε στον Τζάθα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Καραογλάνη (ΑΡΤΕΜΙΣ) σουτάρωντας χαμηλά στην δεξιά του γωνία. Στα επόμενα λεπτά του αγώνα δεν είχαμε κάποια καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες, καθώς οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη. Ωστόσο, ο ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ έψαχνε την ισοφάριση και προσπαθούσε με γρήγορη κυκλοφορία να αποδιοργανώσει την καλά τοποθετημένη άμυνα των γηπεδούχων και το πέτυχε στο 41ο λεπτό. Ο Χαρίσης (ΑΡΤΕΜΙΣ) εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ που κέρδισε η ομάδα του στον χώρο του κέντρου με στόχο τον Μασκλαβάνο. Ο τελευταίος έκανε μία ”τυφλή” κεφαλιά προς τα πίσω, την οποία εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Χρήστου (ΑΡΤΕΜΙΣ) καθώς κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη του αντιπάλου του, βγήκε τετ – α – τετ και πλάσαρε με το εξωτερικό στην αριστερή γωνία του Χαραλαμπίδη (ΑΤΛΑΝΤΙΣ) για το 1-1. Στο 42ο λεπτό, ο Μασκλαβάνος (ΑΡΤΕΜΙΣ) αφού ”άδειασε” τρεις αντιπάλους έφτασε απέναντι από τον Χαραλαμπίδη (ΑΤΛΑΝΤΙΣ), όμως μία λάθος επαφή με την μπάλα από τον πρώτο έδωσε τον χρόνο στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει κερδίζοντας και φάουλ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους. Ο Σιούτης (ΑΤΛΑΝΤΙΣ) έβγαλε συστημένη σέντρα στον αμαρκάριστο Λεμονή, με το σέντερ φορ των γηπεδούχων να στέλνει έπειτα από κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ, από πλεονεκτική θέση.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο α’ ημίχρονο έχοντας 7 τελικές έναντι 3 που είχαν οι γηπεδούχοι.

”ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ” Ο ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ ”βύθισε” τον ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ. Παρόλο που δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν ό,τι συνέβαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σπάσουν το αδιάκοπο πρέσινγκ των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να έχουν αφήσει στην άκρη το αγωνιστικό τους πλάνο και να περιορίζονται στην λύση των μακρινών μεταβιβάσεων. Στο 58ο λεπτό, η ασφυκτική πίεση των παικτών του ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ αποδίδει. Έπειτα από κλέψιμο της μπάλας ψηλά στο γήπεδο, ο Μέγας κερδίζει φάουλ στα αριστερά της αντίπαλης περιοχής. Ο Χρήστου αναλαμβάνει την εκτέλεση συμμαδεύοντας τον Κυριάκου, με τον τελευταίο να κατεβάζει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, να κάνει το σουτ αλλά ο Χαραλαμπίδης (ΑΤΛΑΝΤΙΣ) ήταν σωστά τοποθετημένος κι έτσι δεν του επέτρεψε να χρηστεί σκόρερ.  Στο 73ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ δεξιά της περιοχής. Ο Κολοτούρος με κεφαλιά εκανε το 2-1 για τον ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσαιντ. Τα επόμενα 15′ είχαν πολλές μάχες, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν τις προυποθέσεις ώστε να πάρουν την νίκη, την οποία και πήρα με γκολ στο 88ο λεπτό. Οι δύο παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή στο 74ο λεπτό για τον ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ συνεργάστηκαν για να δώσουν τους 3 βαθμούς στην ομάδα τους. Μετά από πολύ ωραία σέντρα του Τσιλιάκου, ο Χαλίλι βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαραλαμπίδη. Δύο διαδοχικά κόρνερ που κέρδισε ο ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ στο 90+3′ και στο 90+4′ δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα στους γηπεδούχους με τον διαιτητή Λάμπρου να σφυρίζει την λήξη ένα λεπτό αργότερα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ: Χαραλαμπίδης, Κορωνιάς, Καρακώστας Αθ. (60′ Αδαμίδης Χρ.), Χαρίσης, Κολοτούρος, Φλούδας, Σιούτης, Αδαμίδης Αντ., Λεμονής (68′ Αξιώτης), Καρακώστας Γεώ., Τζάθας

ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ: Καραογλάνης, Μπάκος, Δημητρίου, Διαμαντής, Κυριάκου (68′ Φυτίλης), Νικολογιάννης, Μέγας (74′ Χαλίλι), Κοζανίδης, Καραβατάκης, Μασκλαβάνος, Χρήστου (74′ Τσιλιάκος).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάμπρου Γ., Κορωνιάς Ν., Τρασανίδης
ΑΡΧΗΓΟΙ: Σιούτης – Μασκλαβάνος
ΣΚΟΡΕΡΣ: Τζάθας 16′ – Χρήστου 41′, Χαλίλι 88′
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρακώστας Γεώ. 62′, Φλούδας 90+5′ – Κοζανίδης 40′, Μασκλαβάνος 42′, Χαλίλι 81′

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *