Type to search

Αθλητική διοργάνωση Αθλητική ομάδα ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ

‘Θρίαμβος’ απέναντι στον Χαλκηδονικό! Νίκησε 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

Share

Ο Θρίαμβος Αθηνών διπλασίασε τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα, αφού κέρδισε 1-0 τον Χαλκηδονικό, στο γήπεδο του Υμηττού, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέτσα στο 29ο λεπτό για την 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών.

Οι δύο ομάδες, αμφότερες προέρχονταν από νικηφόρα αποτελέσματα στα τελευταία τους παιχνίδια και ήθελαν να διατηρήσουν το θετικό κλίμα στις τάξεις τους, παλεύοντας για τους 3 βαθμούς. Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς κάποια ομάδα να επιβάλει τον ρυθμό της, με πολλά λάθη και αλλαγές κατοχής. Ο Θρίαμβος μετά το 10ο λεπτό πήρε την μπάλα στην κατοχή του προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ένα πεντάλεπτο συνεχόμενων ευκαιριών, με την προβολή του Πέτσα και τα δύο σουτ από ευνοϊκή θέση του Καλεμάι που απέκρουσε ο Δεμεσλής, δεν έδωσε το προβάδισμα στον Θρίαμβο. Στο 28ο λεπτό, ο Πέτσας δέχθηκε την ανατροπή από αντίπαλο αμυντικό εντός περιοχής και ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος με ευστόχησε από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας όπως αποδείχθηκε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε ο Χαλκηδονικός στο 1ο ημίχρονο, ήρθε από αέρος μετά από κεφαλιά του Χατζηιωαννίδη που κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν όμοιο με του πρώτου με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 55ο λεπτό από πλευράς Θριάμβου, με ένα βολέ του Satha μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Στο 63ο λεπτό ο προπονητής του Χαλκηδονικού προχώρησε σε τριπλή αλλαγή και αλλαγή σχηματισμού σε 4-4-2, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 70 ο Λάζος απείλησε για τον Χαλκηδονικό με ένα συρτό σουτ που απέκρουσε με τα πόδια ο Μπαριάμπας. Στο 79ο λεπτό ο Χαλκηδονικός ήρθε κοντά στην ισοφάριση, μετά από λάθος των αντίπαλων αμυντικών, με τον Μπαριάμπα να γλιτώνει την εστία του με νέα απόκρουση με τα πόδια, όμως 2 λεπτά αργότερα και ενώ όλη η ομάδα του Χαλκηδονικού ήταν ψηλά στο γήπεδο, έφυγαν σε γρήγορη αντεπίθεση οι γηπεδούχοι, με τον Πέτσα και τον Satha, με τον τελεύταιο να χάνει μοναδική ευκαιρία να σφραγίσει την νίκη, αφού στο τετ α τετ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω. Ο Θρίαμβος έχασε και άλλη ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα του στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Καλεμάι έκλεψε την μπάλα στο όριο τις περιοχής, πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά το σουτ του κόπηκε πάνω στη γραμμή από δύο αντιπάλους αμυντικούς που είχαν προλάβει να καλύψουν.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη και να πιάνουν τους αντιπάλους τους στον βαθμολογικό πίνακα στους 6 πόντους. Οι παίκτες και ο προπονητής του Θριάμβου πήγαν προς τους φιλάθλους τους που βρίσκονταν στις εξέδρες και χάρηκαν μαζί το αποτέλεσμα. 

Την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Θρίαμβος φιλοξενείται στον Χολαργό από τον τοπικό Άρη, ενώ ο Χαλκηδονικός υποδέχεται τον ΑΟ Κωφών.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Θριάμβου κ.Λυμπερόπουλος ανέφερε πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε έναν όμιλο που όλες οι ομάδες είναι πού δυνατές. Πιστεύει πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει σκοράρει περισσότερα γκολ και να έχει τελειώσει το παιχνίδι από πιο νωρίς. Κρατάει το τρίποντο σε ένα παιχνίδι που θεωρεί πως δεν ήταν καλή η ομάδα του, ενώ δεν θέτει κάποιο ξεκάθαρο στόχο για την σεζόν κοιτάζοντας παιχνίδι- παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Θριάμβου κ. Γρηγορακάκης σε δηλώσεις του, έθεσε ψηλούς στόχους για την φετινή σεζόν με φιλοδοξία να μπει η ομάδα στα play-off. Στέκεται στο ότι η ομάδα κράτησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι το μηδέν στα μετόπισθεν, οι παίκτες του διατήρησαν το ήθος του με καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Αναφέρει πως στηρίζει την προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων, αφού στην ομάδα αγωνίζονται 4 παιδιά 15-16 ετών που δίνουν όλα τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις για να διατηρηθούν στην πρώτη ομάδα.

Αρχικές συνθέσεις:

Θρίαμβος Αθηνών (Στέλιος Λυμπερόπουλος): (5-3-2) Μπαριάμας, Σταυρουλάκης, Κόρωνης (Μαστρογιώργος 73′), Χαραλαμπόπουλος, Πιλάτης, Κονδύλης, Καλεμάι, Σάρρα(C), Satha (Σύριος 81′), Πέτσας (Χάλαρης 90′), Χρυσαυγής.

Χαλκηδονικός (Γιώργος Μαλλής): (4-2-3-1) Δεμεσλής, Καγιαννάς, Hasrama (Σούμασης 63′), Καβύρης, Δόγανος(C), Χατζηιωαννίδης, Bamba, Τζιοβίλης (Λαγός 81′), Λάζος, Γρατσιάς (Ριζογιάννης Α. 63′), Χόντος (Πυλαρινός 63′).

Κάλυψη αγώνα – Ρεπορτάζ: Γιώργος Κουρτέσης

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up