Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με επαγγελματική νίκη στην κορυφή ο ΑΟ Καραβάς, 1-0 απέναντι στον Ατρόμητο Πειραιά

Share
  • Ένα πραγματικό ντέρμπι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημοτικό Γήπεδο Ρέντη “ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ” ανάμεσα στον Ατρόμητο Πειραιά και τον ΑΟ Καραβά για τον πρώτο όμιλο της Α΄ Κατηγορίας.

Οι δύο ομάδες που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις προσπάθησαν για τη νίκη που θα τους έβαζε σε ξεκάθαρη θέση οδηγού στη κούρσα του πρωταθλήματος. Μόλις στο 2΄ Σιάνος για τους γηπεδούχους κέρδισε πέναλτι το οποίο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ αφού ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε στην αριστερή του γωνία. Το ξεκίνημα ήταν δυνατό με σκληρές μονομαχίες. Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν περισσότερο και πίεζαν με τον ΑΟ Καραβά να επιδιώκει να επιτεθεί στη κόντρα και με αντεπιθέσεις, κυρίως με τις προωθήσεις των ακραίων του μπακ. Συνεχή κόρνερ πέρασαν ανεκμετάλλευτα για τον Ατρόμητο στο πρώτο δεκάλεπτο. Αρκετός κόσμος στις εξέδρες ( γύρω στα 500 άτομα) και των δύο ομάδων που έδινε τον δικό του ρυθμό. Πρώτη απειλή για τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 12΄ με το σουτ του Ηλιάδη το οποίο μπλόκαρε ο Μύρτα. Τελικά ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα στο 18΄ θα σκοράρει για την ομάδα του μετά από αντεπίθεση ύστερα από αποτυχημένο κόρνερ των αντιπάλων και με ωραίο τελείωμα στην αριστερή γωνία θα κάνει το 0-1 και θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του Ατρόμητου πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και ήλεγχε τη μεσαία γραμμή. Λίγο αργότερα και πάλι ο Ηλιάδης απείλησε για την ομάδα του και ήταν εκείνος που πραγματικά ξεχώριζε στο ματς. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι έχασαν το ρυθμό τους και μειώθηκε η απόδοση τους. Αρκετές διακοπές πάντως στο παιχνίδι που δε βοηθούσαν στο ρυθμό. Οι κάρτες από τον ρέφερι Βλάχο διαδέχονταν η μία την άλλη, με την ανάπαυλα να βρίσκει τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο Ατρόμητος θα μπει καλύτερα και θα ψάξει από νωρίς το γκολ. Όλες οι μπαλιές των φιλοξενούμενων προσπαθούσαν να βρουν συνεχώς τον εξαιρετικό Ηλιάδη ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής όλων των αντεπιθέσεων. Στο 53΄ θα αποβληθεί μέλος του προπονητικού σταφ του ΑΟ Καραβά για διαμαρτυρία. Στο 62΄ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα κρατήσει την ομάδα του ζωντανή με μεγάλη επέμβαση, κι ενώ στα επόμενα λεπτά θα χάσουν μοναδική ευκαιρία με τον επιθετικό τους τον Σιάνο. Στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές ο γιατρός κ. Μαρτάκης και ενώ η ποιότητα των παικτών του Καραβά ξεχώριζε. Όσο πλησιάζαμε στο φινάλε οι δυνάμεις και των δύο ομάδων μειώνονταν και τελικά ο διαιτητής θα αποβάλει τρεις ποδοσφαιριστές. Τους Καστράτι (86΄) και Δηλαβέρη (89΄) για τους γηπεδούχους και τον Τζαφέρη(78΄) για τον Καραβά. Πάρα την πίεση και τις προσπάθειες να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι, η αμυντική τετράδα των φιλοξενούμενων λειτουργούσε αποτελεσματικά με κορυφαίο τον Ντούμερετ. Στις καθυστερήσεις το σουτ και πάλι από τον Σιάνο δε θα βρει στόχο με τον διαιτητή να σφυρίζει για τελευταία φορά και την ομάδα του ΑΟ Καραβά να κάνει το πέντε στα πέντε και να ηγείται στον πρώτο όμιλο στην προσπάθεια που κάνει να για την άνοδο.

  • Η διαιτητική τριπλέτα του αγώνα αποτελούνταν από τους κ. Βλάχο με βοηθούς τους κ.κ. Γκούβα και Κουλοχέρη, αμφότεροι από τον σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής.
  • Παρατηρητές του ντέρμπι ήταν ο Κωνσταντίνος Φέλλας και ο Γιώργος Λατίνης, ενώ γιατρός ο κ. Μαρτάκης Άγγελος. Να σημειωθεί πως παρών στην αναμέτρηση ήταν ο κ. Σταματάτος (Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής) και ο κ. Κανδύλης (Πρόεδρος Επιτροπής Παρατηρητών) από την ΕΠΣ Πειραιά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μύρτα, Παπαθανασίου, Στεφανής, Ζαννής, Μαούνης, Τζάκσον, Παπαδάκης(57΄ Άντια), Κατίδης(73΄ Καστράτι), Σιάνος, Κοντάκος(75΄ Αϊβαλιώτης), Δηλαβέρης.

ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ: Μπαντίκος, Τζαφέρι, Καραβός, Ντούμπερετ, Κουτσοποδιώτης, Παυλίδης, Νικολόπουλος(61΄ Αρβανιτάκης-67΄ Σιδηρόπουλος-74΄Μάτσης), Παπανικολάου, Μπουρτένης, Ηλιάδης, Ζότο.

 

Επιμέλεια: Θάνος Βλάχος 

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *