Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Απόδραση” κορυφής για τον Άγιαξ Ταύρου

Share

Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-2 πέτυχε ο Άγιαξ Ταύρου επί της Θύελλας Αγίου Δημητρίου, για την 5η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Α’ ΕΠΣ Αθηνών.

Σε έναν αγώνα χωρίς πολλές φάσεις, ο Άγιαξ είχε την ουσία στο γήπεδο των Τραχώνων και κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο, που τον έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου. Από την άλλη πλευρά, η Θύελλα Αγίου Δημητρίου γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από την εξαιρετική εκκίνηση που έκανε στη σεζόν.

 

Ο Αγώνας

 

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πάρουν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου δεν έδωσαν σε καμία απ’ τις δύο ξεκάθαρη υπεροχή σε αυτόν τον τομέα. Η Θύελλα απείλησε πρώτη στο 7ο λεπτό με προσωπική ενέργεια του Πατρίκου απ’ τον άξονα, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω απ’ την εστία του Γιαννούτσου. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα 5 λεπτά αργότερα, κυρίως χάρη στην ευφυΐα του αρχηγού τους. Ο Μαρούσης εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα τους, με τον Αναστασόπουλο να εκμεταλλεύεται την ασσίστ και να γράφει το 0-1. Μετά το γκολ η Θύελλα έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και στο 21’ δέχτηκε κι άλλο χτύπημα. Ο Στατήρης έκλεψε στο χώρο του κέντρου, συνεργάστηκε με τον Αναστασόπουλο, ο οποίος με φοβερό τακουνάκι τον έβγαλε σε θέση βολής, για να κάνει το 0-2. Ο προπονητής των γηπεδούχων προχώρησε σε 3 αλλαγές πριν το ημίχρονο, με σκοπό να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, αλλά ο Άγιαξ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι την ανάπαυλα.

 

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο ήθελε τη Θύελλα να προσπαθεί να βρει το γρήγορο γκολ για να μπει στο ματς, αλλά τον Άγιαξ να κρατάει άνετα το προβάδισμα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι φαίνονταν να είναι πιο απειλητικοί και είχαν δύο ευκαιρίες να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Η πρώτη ήταν στο 55’, μετά από μια ακόμη έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μαρούση με το εξωτερικό , αλλά ο Καβακλής μπλόκαρε στη γωνία του το πλασέ του Σέχου. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων δημιούργησε και τη φάση του 64ου λεπτού, με ωραία σέντρα στην καρδία της αντίπαλης περιοχής, όμως ο Παπακωνσταντίνου αστόχησε στην κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Το μόνο που κατάφερε η Θύελλα ήταν να μειώσει στο 90’, μετά από αδράνεια της άμυνας του Άγιαξ. Ο Χασιώτης έκανε κακό υπολογισμό σε γέμισμα από πλάγιο άουτ, και με την απομάκρυνσή του ουσιαστικά έστρωσε τη μπάλα στον Νταλάκα, που με εύστοχο πλασέ έδωσε προσωρινά ελπίδες στους γηπεδούχους. Παρ’ όλα αυτά, στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Αγίου Δημητρίου δε βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα. Μετά το σφύριγμα της λήξης, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους πάγκους και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ωστόσο με την έγκαιρη παρέμβαση των διαιτητών και των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε γρήγορα.

 

Συνθέσεις

Θύελλα Αγίου Δημητρίου : Καβακλής, Τζίφας (37′ Πατρίκιος Γ.), Νταλάκας, Γαλάνης, Παπανδρέου, Μανουσέλης (24′ Κουμουνδούρος), Λαγοπάτης (Τσακόγιωργας), Καλαματζιάς (70′ Πετράκης), Βλαχάκης, Πατρίκιος, Φραγγεδάκης

Άγιαξ Ταύρου : Γιαννούτσος, Χασιώτης, Μαυροβουνιώτης (64′ Καβαλλάρης), Μαρούσης, Παπακωνσταντίνου, Παπαευθυμίου, Αναστασόπουλος (79′ Κορδάς), Τρακόσης, Σέχου (79′ Πασά), Γκαρδιάκος, Στατήρης (64′ Παπανδρέου)

Διαιτητής : Τσουκαλάς Χαράλαμπος

Α’ Βοηθός Διαιτητή : Ίσσα Αλέξανδρος

Β’ Βοηθός Διαιτητή : Μαρκαντωνάτος Σταύρος

 

Επιμέλεια: Γκίνης Θεόδωρος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *