Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΥΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΦΝΗ

Share

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΤΑΜΠΟΥΡΙΩΝ 3 – 1: Ο επιβλητικός Φοίνικας Αγίας Σοφίας συνθλίβει τα πάντα στο διάβα του και βαδίζει προς τη κορυφή.

 

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 16:00 διεξήχθη η αναμέτρηση ανάμεσα στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας και την Δάφνη Ταμπουριών στο γήπεδο Ειρήνης και Φιλίας – ΣΕΦ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ’ Κατηγορίας της Ε. Π. Σ. Πειραιά.

Ο γηπεδούχος Φοίνικας Αγίας Σοφίας υποδέχεται την Δάφνη Ταμπουριών ευρισκόμενος στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και αποσκοπεί στην επίτευξη της 3ης διαδοχικής νίκης του, η οποία σε συνάρτηση με τυχόν ανεπιτυχή αποτελέσματα των αντιπάλων του θα τον αναγάγει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα, η φιλοξενούμενη Δάφνη Ταμπουριών, έχει εκκινήσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα έχοντας δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες και αναζητά αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να ανασυνταχθεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

 

Ο Αγώνας

Ο γηπεδούχος Φοίνικας Αγίας Σοφίας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την κατοχή της μπάλας, είχε ελαφρά υπεροχή έναντι της Δάφνης Ταμπουριών και προσπάθησε κατά βάση να διασπάσει την άμυνά της με κάθετες μεταβιβάσεις στη πλάτη της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων. Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, αμφότεροι εξουδετέρωναν το παιχνίδι του άλλου, ενώ υπήρχαν πολλές σκληρές εναέριες μονομαχίες. Η πρώτη σημαντική στιγμή καταγράφηκε στο 21ο λεπτό, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων ο Γούτης πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας της Δάφνης μπλόκαρε ψύχραιμα και σταθερά τη μπάλα.

Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερους χώρους, κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αφού συνδυάστηκαν εξαιρετικά οι Τζιράκης και Ελευθερίου, ο τελευταίος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Τυρολόγο, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής, ο παναγιωτίδης απέκρουσε και αμέσως ο Τυρολόγος πήρε εκ νέου τη μπάλα, σούταρε αυτή τη φορά από δύσκολη γωνία και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε ευχερώς τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να επιχειρούν κάθετες μπαλιές στο βάθος της επίθεσης και σε μία εξ αυτών στο 27ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Δάφνης Παναγιωτίδης βγήκε από την εστία του να μπλοκάρει τη μπάλα και ανέτρεψε τον Τυρόπουλο. Ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως τη παράβαση και ο Δημητρόπουλος  αφού ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης, εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ για τον Φοίνικα στο 27ο λεπτό.

Ακολούθως, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης και κατόρθωσαν να μετουσιώσουν σε δεύτερο γκολ την υπεροχή τους, όταν ύστερα από έξοχη διαγώνια μεταβίβαση του Ελευθερίου, ο Τζιράκης βγήκε τετ α τετ με τον Παναγιωτίδη, πλάσαρε στη δεξιά γωνία και διαμόρφωσε το 2 – 0 για τους γηπεδούχους στο 38ο λεπτό. Λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφτιαξαν ακόμα μία καλή ευκαιρία, όταν ο Κακουράκης σέντραρε από δεξιά και ο Τυρόπουλος έπιασε ένα αδύναμο σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Παναγιωτίδη.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν την παραμικρή απειλή προς τη εστία του Σαρρή στο πρώτο ημίχρονο, απώλεσαν μια τεράστια ευκαιρία στο 54ο λεπτό, όταν ύστερα από μια σέντρα από τα δεξιά ο επιθετικός Χατζησταύρου βρέθηκε στη μικρή περιοχή, σούταρε εξ επαφής αλλά ο Σαρρής απέτρεψε σωτήρια τη παραβίαση της εστίας του παραχωρώντας κόρνερ για την Δάφνη. Έκτοτε, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν το ρυθμό της αναμέτρησης δίχως να παράγουν ευκαιρίες, γίνονταν αλλεπάλληλα λάθη στον άξονα της μεσαίας γραμμής εκατέρωθεν, ωστόσο ούτε ο Φοίνικας αλλά ούτε και η Δάφνη κατάφερναν να εισέλθουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και κατέφευγαν διαρκώς σε βαθιές μπαλιές άνευ ουσίας.

Στο 63ο λεπτό, ενώ το ματς κυλούσε χωρίς κάποια αξιόλογη προσπάθεια, ο Τζιράκης έκανε μια επέλαση από τη δεξιά πτέρυγα και με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε δύο αντιπάλους και σκόραρε με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής πετυχαίνοντας το ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης και ενδεχομένως ένα από τα καλύτερα του πρωταθλήματος προσώρας διαμορφώνοντας το 3 – 0 για τον Φοίνικα. Στο 70ο λεπτό ο ίδιος παίκτης, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν ο κορυφαίος του αγώνα είχε δοκάρι ύστερα από ευθύβολο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Εν συνεχεία, αφού είχαν κριθεί τα πάντα αναφορικά με τον νικητή του συγκεκριμένου παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και κατόρθωσαν στο 76ο λεπτό να μειώσουν σε 3 – 1, ύστερα από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά από τον Ραματιά, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο καλύτερο γκολ στο παιχνίδι. Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς λόγω της συσσωρευμένης κόπωσης και τα λεπτά κύλησαν δίχως κάτι αξιομνημόνευτο, με αποτέλεσμα το  3 – 1 να παραμείνει αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Σερέπα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Σαρρής, Κοντογιαννόπουλος, Γούτης, Δημητρόπουλος, Παπαδόπουλος, Ελευθερίου, Κακιώνης, Κακουράκης, Τζιράκης, Περαμαντζής, Τυρόπουλος.

Αναπληρωματικοί: Ντούρος, Βολιώτης, Γκορδίτης, Βλαχόπουλος, Κωτιάδης, Κανάρης, Βατισμάς, Αλούσι, Αγοργιανίτης

 

ΔΑΦΝΗ ΤΑΜΠΟΥΡΙΩΝ: Παναγιωτίδης, Χατζηιωαννίδης, Σάκα, Μετούσι, Φωτόπουλος, Λάβδας, Παντατόπουλος, Αλειφέρης, Χατζησταύρου, Ραματιάς, Νομηκός.

 

Αναπληρωματικοί: Καραγιάννης, Γάταιρος, Γκόβας, Κατσουλός, Παναγιωτόπουλος, Κάσα, Μητρόπουλος, Γεωργάκης, Ιωάννου

 

Διαιτητής: Σερέπας Α.

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Μαυρομιχάλης Ν.

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Πουλόπουλος Δ.

Παρατηρητής Αγώνα: Δρογώσης Θ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *