Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με Μαυροειδή να δίνει ρεσιτάλ, ο Αργοναύτης Τρίγλιας δεν είχε καμία τύχη.

Share

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι ανάμεσα στον  ΙΚΑΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ –  ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ ΤΡΙΓΛΙΑΣ που διεξήχθη στο Κλειστό Γυνμαστήριο Καλλιθέας “‘Εσπερος” (13/11, 17:00)  ήταν ο Γιάννης Μαυροειδής, ο οποίος αναδείχθηκε και ο πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα πετυχένοντας 27 από τους 76  πόντους που σκόραρε η ομάδα του.  61 πέτυχε η ομάδα του Αργοναύτη η οποία υπέπεσε στην πρώτη της ήττα στην σεζόν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο 5’ του 1ου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νοθρά, χωρίς ρυθμό και με κακές επιλογές στην επίθεση. Ωστόσο ένα σερί πόντων του αρχήγου Βλασσόπουλου  με . και του Μαυροειδή με 7π. έδωσαν στον  Ίκαρο διαφόρα 8 πόντων κλείνοντας το 1ο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 27-19.

Όπως έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, άνοιξε και το δεύτερο. Οι γηπεδούχοι έχοντας ανεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και με πλουραλισμό στην επιθέση. Βρήκαν λύσεις από τον πάγκο και σε συνδιασμό με την καλή τους άμυνα αλλά και την αστοχία του αντιπάλου πίσω από την γραμμή του τριπόντου. Το  ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες με διαφόρα 16π. και σκορ 49-33.

 

Στην επανάληψη είχαμε την αντίδραση της φιλοξενούμενης ομάδας, που με ένα επιμέρους  σερί 16-5 με 4/4 τρίποντα  και 2/2 δίποντα μείωσαν την διαφορά στους 6 πόντους. Ωστόσο σε μια σύγκρουση, στην προσπάθεια του Μαυροειδή να φτάσει στο αριστέρο lay up, χτύπησε άθελα του τον  Γεραμάνη (ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ο πρώτος σκόρερ του αργοναύτη) με αποτέλεσμα να ανοίξει η μύτη του. Αυτό, χάλασε τον ρυθμό που είχαν πάρει οι φιλοξενούμενοι και τους αποδιοργάνωσε επιθετικά. Άρπαξε λοιπόν  την ευκαιρία και τον έλεγχο του παιχνιδιού ο Ίκαρος που με πρώτο βιολί τον Μαυροειδή άνοιξε και πάλι την διαφορά στους 13π. 64-51 το σκορ στην λήξη της 3ης περιόδου.

Κάπου εκεί έκανε την εμφανισή της η κούραση και για τις δύο ομάδες, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει δραματικά και  οι κακές επιλογές να διαδέχονται η μια την άλλη. O Coach Γιαννακόπουλος “πέταξε” λευκή πετσέτα καθώς 4 λεπτά πριν την λήξη του, έβαλε τις “ρεζέρβες” στον αγώνα. Το ίδιο έκανε και ο Coach Παύλος, με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τελικό σκορ

76-61

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

 

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ:  ΒΑΙΔΑΚΗΣ, ΘΩΜΑΣ, ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΥ, ΡΕΝΕΣΗΣ, ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΜΠΗΡΑΚΗΣ, ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΩΝΗΣ, ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ, ΚΟΣΤΑΒΑ.

COACH: ΠΑΥΛΟΣ Ι.

 

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΛΙΤΣΟ, ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ, ΤΣΙΡΟΣ, ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ, ΝΤΟΥΣΙΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ, ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ, ΜΗΤΣΑΚΗΣ, ΚΟΝΙΑΛΗΣ, ΑΡΒΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ.

COACH: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

 

ΔΙΑΤΗΤΕΣ:

ΡΑΧΙΩΤΗΣ Β.

ΜΑΥΡΕΛΗΣ Δ.

 

 

Επιμέλεια: Στέλιος Παπαδόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *