Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη <<Θρίλερ>> στην παράταση για Πρωτέα

Share

     ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  

      ΜΠΑΣΚΕΤ

      Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ 

 

 

           Για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ αναμετρήθηκαν στο κλειστό της Βούλας το Σάββατο 12/11, Πρωτέας Βούλας και Έσπερος Καλλιθέας. Η φιλοξενούμενη ομάδα του Εσπέρου αριθμώντας 1 νίκη και 4 ήττες στις πρώτες 5 αγωνιστικές στόχευε στην συνέχεια των θετικών αποτελεσμάτων μετά από σημαντικό διπλό << επανεκκίνησης >> επί του Διαγόρα Ρόδου και παράλληλα να αναρριχηθεί από την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο γηπεδούχος Πρωτέας όντας ισόβαθμος στην 3η θέση της βαθμολογίας με ξεκίνημα με 3 νίκες και 2 ήττες στην κατηγορία επιζητούσε να αφήσει πίσω του την βαριά εκτός έδρας ήττα με διαφορά 21 πόντων, 82-61, από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο και να επιστρέψει στις νίκες παίζοντας μάλιστα εντός έδρας.

                                                                                        Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

             Από το τζάμπολ κιόλας του αγώνα η ατμόσφαιρα είχε στηθεί για μια σκληρή αθλητική αναμέτρηση καθώς αμφότερες οι ομάδες <<καίγονταν >> για την νίκη. Έτσι, στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης ξεχώρισαν τα πολλά φάουλ και οι << εκδρομές >> στην γραμμή της << φιλανθρωπίας >> καθώς και η προτίμηση και των δύο ομάδων να ακουμπήσουν  την μπάλα στο ποστ ή να ψάξουν για σκορ με drive και κοντινά σουτ. Καταλυτικός στο πρώτο δεκάλεπτο για τον Έσπερο ο Αγγελόπουλος ο οποίος σκόραρε παραπάνω από τους μισούς πόντους του στον αγώνα ( 7 ) βρίσκοντας πόντους με βολές ή με περίτεχνες ενέργειες και fade-aways στο ποστ. Για τον Πρωτέα σημαντική ήταν η συμβολή του Γάργαλη στο επιθετικό κομμάτι αυτής της περιόδου σκοράροντας από μεσαία απόσταση και ευστοχώντας σε καλάθι-φάουλ για έμμεσο τρίποντο καθώς και ο γκαρντ  Καραμαλέγκος Ηλίας ο οποίος ήταν διαρκή απειλή με τα άμεσα drive τα επιθετικά  ριμπάουντ και τα κερδισμένα φάουλ του. Σκορ πρώτου δεκαλέπτου 17-14.

Η δεύτερη περίοδος του αγώνα ακολούθησε παρόμοιο μοτίβο με καμία ομάδα να ξεφεύγει στο σκορ δυνατές στα όρια του φάουλ άμυνες, πίεση στα 3/4 του γηπέδου από πλευράς Πρωτέα, πολλά κλεψίματα και επιθετικά ριμπάουντ και από τις δύο ομάδες. Οι  ψηλοί  του Πρωτέα, Βισνιέφσκι και Σκορδάς << έλαμψαν >> στην β’ περίοδο βρίσκοντας την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι με κοντινά hook, συνεργασίες  και επιθετικά ριμπάουντ. Με τους αδερφούς Ηλία και Ιωάννη Καραμαλέγκο να διατηρούνται << ζεστοί >> επιθετικά απειλώντας από κοντινή και μακρινή απόσταση και τον Δενδρινό να βοηθάει και στις δύο μεριές του γηπέδου ο Πρωτέας κατόρθωσε δύο φορές να ξεφύγει με διαφορά 7 πόντων ,όμως ο Έσπερος ποντάροντας στις πολλαπλές επιθετικές λύσεις του Αδαμόπουλου και του Καπρή καθώς και στα κερδισμένα φάουλ και τους δεύτερους πόντους έβρισκε πάντα απαντήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 40-37, εύθραυστο προβάδισμα για τους γηπεδούχους.

                  Στην τρίτη περίοδο του αγώνα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με διαρκείς εναλλαγές στο προβάδισμα, με τις ομάδες  να στηρίζονται  πλέον και σε μακρινά σουτ τριών πόντων με κύριους σκόρερ τους Καραμαλέγκο Ιωάννη και Δενδρινό για Πρωτέα και τους Αδαμόπουλο, Καπρή και Κριζέα για τους φιλοξενούμενους. Κυρίαρχο σημείο της περιόδου τα αρκετά φάουλ και τα λάθη κυρίως από τους οργανωτές των επιθέσεων της κάθε ομάδας που βοήθησαν να ανέβει το tempo του παιχνιδιού και να βρουν σκορ οι ομάδες και στο transission. Σκορ δεκαλέπτου 58-56, που άφηνε προφανώς όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για ένα συγκλονιστικό φινάλε στην τέταρτη περίοδο.            Η 4η περίοδος του αγώνα έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις καθώς η ένταση του αγώνα κορυφώθηκε, οι άμυνες και των δυο ομάδων έγιναν ολοένα και πιο πιεστικές σε αναζήτηση μίας πολύτιμης νίκης σε ένα ματς που έμελλε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να είναι << θρίλερ >>.   Τα κλεψίματα και οι βολές αποτέλεσαν κύριο στοιχείο με τους προπονητές να προσπαθούν με διαδοχικά timeout να οδηγήσουν την ομάδα τους στην πολυπόθητη νίκη. Τα νεύρα και οι εντάσεις δε έλειψαν από τους δύο πάγκους καθώς χρεώθηκαν αμφότεροι με τεχνική ποινή, ενώ πλησιάζοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ξεχώρισαν τα μεγάλα σουτ από τους πρωταγωνιστές  Καραμαλέγκο Ηλία   για Πρωτέα και Αδαμόπουλο για Έσπερο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με το πάθος και την ένταση να έχει χτυπήσει << κόκκινο >>, ο συνδυασμός των δύο εύστοχων βολών για τον Πρωτέα και του χαμένου σουτ από το low-post στην εκπνοή για τον Έσπερο έστειλαν την αναμέτρηση στην διαδικασία της παράτασης.

 

 

 

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο ομάδες κλήθηκαν πλέον να λύσουν τις διαφορές τους στο πεντάλεπτο του επιπλέον χρόνου  της παράτασης, κυνηγώντας την νίκη. Εκεί, ο αξιόμαχος Έσπερος << λύγισε >> , καθώς αν και διατηρούμενος για 42 λεπτά σε απόσταση βολής από τον γηπεδούχο Πρωτέα, χάνοντας στα τελευταία λεπτά της 1ης περιόδου της παράτασης με 5 φάουλ τους Αγγελόπουλο και Κριζέα και με τον Πρωτέα Βούλας να ευστοχεί σε κρίσιμα σουτ όπου αστόχησαν οι αθλητές της ομάδας από την Καλλιθέα, οδηγηθήκαμε στο τελικό 91-82, μίας διαφοράς 9 πόντων που όμως δε αντανακλά τα όσα συνέβησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η πιεστική άμυνα στα 4/4 του γηπέδου καθώς και η χρήση άμυνας ζώνης από τον Πρωτέα ανάγκασαν σε μακρινά άστοχα σουτ την ομάδα του Εσπέρου και έτσι χτίζοντας αυτοπεποίθηση από την άμυνα ο Πρωτέας κατόρθωσε να ευστοχήσει σε σουτ μεσαίας και μακρινής απόστασης που είτε έδινε η άμυνα των φιλοξενούμενων είτε δημιουργούσαν μέσα από plays με πολλαπλά screen οι αθλητές της Βούλας.

Τα δεκάλεπτα: 17-14 , 40-37, 58-56, 71-71 (κ.α) , 91-82 τελικό

Πρωτέας Βούλας ( Τερζής,Μόρφης): Δενδρινός 12, Τσακναρίδης 3, Κυρίλης 13(2), Παπαδάκος, Καραμαλέγκος Ι. 15(3), Ματσάγγος 8, Γάργαλης 9(1), Σκόρδας 11, Καραμαλέγκος Η. 12, Βλάχος, Βισνιέφσκι 8

Έσπερος (Δάγλας): Λιούνης 13, Αδαμόπουλος 19(1), Κατσουλάκος 5, Αγγελόπουλος 11, Σαραντόπουλος 2, Καπρής 14, Τσολάκης 6,      Κριζέας 12(4), Κόλιος, Ράγκος, Κρεμμύδας, Χατζηασημιάδης

Για την επόμενη 7η αγωνιστική ο Έσπερος υποδέχεται την ΑΕ Νέα Κηφισιά (19/11, 17:30) , ενώ ο Πρωτέας Βούλας φιλοξενείται στην έδρα του ΓΣ Διαγόρα Ρόδου (19/11,15:00).

ΘΑΝΕΛΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *