Type to search

Α ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ίκαρος Καλλιθέας έσωσε την παρτίδα στο τέλος

Share

Δίας Κορυδαλλού και Ίκαρος Καλλιθέας αναδείχθηκαν ισόπαλοι, με τους γηπεδούχος να παίρνουν το “Χ” στις καθυστερήσεις με γκολ-προβολή του Λιμήτσιου, συνεχίζοντας το αήττητο σερί μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Α’ ΕΠΣ Πειραιά.

Ένα παιχνίδι που είχε μετρημένες φάσεις, ο Ίκαρος ήταν καλύτερος επιθετικά, ενώ ο Δίας αμυντικά, και αμφότερες ομάδες δεν μπόρεσαν να βγάλουν πολλές τελικές. Ξεχώρισε ο Βύρης για τον Δία, που βρισκόταν σχεδόν σε κάθε φάση, ενώ ήταν αυτός που έβγαλε τη σέντρα ακριβείας από στημένη μπάλα στο 78’ για να κάνει ο Πλιάγκας το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων άργησε να έρθει, αφού στο 90’+3’, μετά από προωθημένη στη μικρή περιοχή του Α. Τριμίτση, ο Λιμήτσιος έκανε την προβολή για το 1-1. Αν και ο Δίας κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στις καθυστερήσεις, το νικηφόρο σερί των τριών αγωνιστικών σταμάτησε, αλλά παρέμηνε αήττητος και πρώτος με 10 βαθμούς, και ισοβαθμεί με άλλες τρεις ομάδες στον 2ο όμιλο της Α’ ΕΠΣ Πειραιά. Ο αγώνας σίγουρα μπορούμε να πούμε πως στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Γραίου, που στο ημίχρονο έσπευσε στο νοσοκομείο έχοντας πάθει διάσειση μετά από ψαλιδάκι στο 11ο λεπτό.

Φάσεις
Με την έναρξη του παιχνιδιού καλύτερα μπήκε ο Δίας, με τον Βύρη να είναι ο πρώτος που απείλησε την εστία του Ικάρου μόλις στο 3ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό μερικά λεπτά αργότερα και στο 11’, μετά από κόρνερ του Λιμήτσιου, ο Γραίος επιχείρησε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι για να βγάλει σέντρα, αλλά δεν βρέθηκε κανείς στην καρδιά της περιοχής για να τελειώσει τη φάση. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λιμήτσιος δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην προσπάθειά του ο Δίας να βγει στην αντεπίθεση, ο Βύρης “έπιασε” ένα πολύ καλό σουτ στο 18’, με τον Ηλιάδη όμως να αποκρούει. Στο 40’, οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ κοντά στη μεσαία γραμμή, με τον Κ. Μπουρογιαννόπουλο να εκτελεί απευθείας και τον Ηλιάδη να μην μπλοκάρει σωστά, διώχνοντας σε κόρνερ.

Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γραίος αποχώρησε από το γήπεδο με διάσειση και έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, αφού νωρίτερα είχε πέσει με δύναμη στο χορτάρι μετά το ψαλιδάκι που επιχείρησε, και του ευχόμαστε περαστικά.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους έγιναν δύο αλλαγές για τον Ίκαρο, με τους Μέτα και Βασίλη να παίρνουν τις θέσεις των Πετρόπουλο και Γραίο αντίστοιχα. Στο 58’ έγινε ακόμα μία αναγκαστική αλλαγή, γιατί ο Καζάκος χτύπησε στο γόνατό του και έδωσε τη θέση του στον Προσίλη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Δίας είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Βύρη, μετά από πάσα του φρέσκου Προσίλη, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 76’ υπήρξε άλλη μια διακοπή στο παιχνίδι, αυτή τη φορά επειδή ο Π. Μαγουλάς βρέθηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα δύο λεπτά αργότερα να γίνεται και αυτός με τη σειρά του αναγκαστική αλλαγή, με τον Παρέλλη να παίρνει τη θέση του. Μόλις πραγματοποιήθηκε η αλλαγή, ο Δίας εκτέλεσε φάουλ διαγώνια της περιοχής με τον Βύρη, που έκανε σέντρα ακριβείας στον Πλιάγκα και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και σύσσωμη η ομάδα πήγε μπροστά στις κερκίδες πανηγυρίζοντας έξαλλα. Η πρώτη κίτρινη του αγώνα ήρθε στο 87’ και στον Πλιάγκα, αφού ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων κλώτσησε την μπάλα μετά από σφύριγμα υπέρ των φιλοξενούμενων. Η ισοφάριση ήρθε στο 90’+3’, μετά από καταπληκτική σέντρα του Α. Τριμίτση μέσα στην μικρή περιοχή, που αξιοποίησε ο Λιμήτσιος κάνοντας την προβολή σε Συρίγο και Ανδρικάκη για να διαμορφώσει το 1-1. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιάννης Καζάς, σταμάτησε το παιχνίδι λόγω τραυματισμού του Ανδρικάκη, ενώ ταυτόχρονα σε συνεννόηση με τους βοηθούς του, Κωνσταντίνο Τσακίρη και Γιώργο Σηπάκη, γινόταν προσπάθεια για να αποφασιστεί αν το γκολ θα μετρήσει τελικά ή όχι, με την διακοπή να κρατάει γύρω στα τρία με τέσσερα λεπτά. Το τελικό σφύριγμα ήρθε στο 90’+9’, με τον Ίκαρο να συνεχίζει αήττητος στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Α’ ΕΠΣ Πειραιά.

Συνθέσεις
Δίας Κορυδαλλού:
Συρίγος, Υφαντίδης, Παλικισιάνος, Πηλίδης, Ανδρικάκης, Πούλιας, Καζάκος (58′ Προσίλης), Μπουρογιαννόπουλος Σ. (82′ Καίσαρης), Βύρης, Μπουρογιαννόπουλος Κ. (90′ Κωτούμπας), Πλιάγκας (90′ Πολίτης)
ΑΕ Ικάρου Καλλιθέας: Ηλιάδης, Μαγουλάς Π. (78′ Παρέλλης), Καραουλάνης, Ναυπλιώτης, Σύρμας, Πλέσσας, Λιμήτσιος, Τρικαμηνάς (74′ Τσαρούχας), Πετρόπουλος (46′ Μέτα), Γραίος (46′ Βασίλης), Μαγούλας Χ. (58′ Τριμίτσης Α.)

 

Επιμέλεια: Νιρέας Φουντουλάκης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *