Type to search

Αθηναϊκός Αθλητική διοργάνωση Αθλητικη Διοργανωση Αθλητική ομάδα Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ασταμάτητος ο Χολαργός, επικράτησε με 2-0 του Αθηναϊκού στο Βύρωνα.

Share

Ο Χολαργός κατάφερε να κάνει το 4 στα 4 στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής σεζόν νικώντας σε ένα κλειστό παιχνίδι τον Αθηναϊκό με 2-0 εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του “Γηπέδου Εργάνης” θέλοντας να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο. Ο Αθηναϊκός προερχόμενος από την βαριά ήττα από την Ηλυσιακό με 8-0, ήθελε να δείξει μία καλύτερη εικόνα και να φανεί ανταγωνιστικός, ενώ ο Χολαργός κατέβηκε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο την νίκη, που θα συνέχιζε το σερί θετικών αποτελεσμάτων του και θα τον διατηρούσε κοντά στον πρωτοπόρο, με παιχνίδι περισσότερο, Ηλυσιακό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, με τα λάθη στο χώρο του κέντρου να είναι αυτά που κυριαρχούσαν. Μόλις στο 13ο λεπτό ο προπονητής του Χολαργού κ.Μόχλας προέβη σε αναγκαστική αλλαγή αντικαθιστώντας τον Σκούμα με τον Ζαχαρόπουλο. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν ο Μολφέσης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κούτσια. Ο Αθηναϊκός προσπαθούσε να εκδηλώσει τις επιθέσεις του από την αριστερή πτέρυγα, στηριζόμενος στην ταχύτητα του Τραγουστή, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να δημιουργεί αρκετά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Από την άλλη πλευρά, ο Χολαργός προσπαθούσε να αναπτύξει το παιχνίδι του κεντρικά, θέλοντας να περάσει κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων. Στο 32ο λεπτό του αγώνα ο Κετσετζόγλου, επιθετικός του Χολαργού, εκτέλεσε το φάουλ, που ο ίδιος κέρδισε στο ύψος της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από την εστία. Η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους δεν έφερε κάποια άλλη σημαντική στιγμή, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή, χωρίς όμως να δημιουργούν ευκαιρίες.

Στην ανάπαυλα, ο προπονητής των γηπεδούχων προχώρησε σε αλλαγή, με τον Τσοπανάκο να περνά στην θέση του Βουλτσίδη. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Χολαργός άνοιξε νωρίς το σκορ, χάρη σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του δεξιού του οπισθοφύλακα, Τσαγκάρη, λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στην κλειστή γωνία του Ρούμπα, που δεν αντέδρασε σωστά. Στην συνέχεια ο κ.Σμυρνής θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, προχώρησε σε κάποιες ακόμη προσθαφαιρέσεις και σε αλλαγή σχηματισμού στο 75ο λεπτό, χωρίς ωστόσο ο Αθηναϊκός να μπορεί να φανεί απειλητικός για την εστία του Μολφέση. Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης υπήρξε σύρραξή μεταξύ αρκετών παικτών στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον διαιτητή της συνάντησης να παρατηρεί παίκτες και των δύο ομάδων με κίτρινες κάρτες και ένα λεπτό αργότερα, μετά από κλέψιμο στον άξονα και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, ο σέντερ φορ του Χολαργού, Κετσετζόγλου, κινήθηκε γρήγορα, φτάνοντας απέναντι στον γκολκίπερ και με ωραίο αριστερό τελείωμα, έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Μέχρι το τέλος οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους με τους Μπόλη και Κετσετζόγλου, ενώ στο 87ο λεπτό ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον αρχηγό του Χολαργού, Τσίρο, για επικίνδυνο χτύπημα εκτός φάσης.

Το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Κατοίκο, βρήκε τους παίκτες του Χολαργού να πανηγυρίζουν για αυτή την πολύ σημαντική νίκη, δίνοντας χαρά στους φιλάθλους τους, που βρέθηκαν στο Βύρωνα για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Μετά το τέλος του αγώνα, από πλευράς νικητών ο προπονητής τους Σπύρος Μόχλας δήλωσε χαρούμενος για την νίκη απέναντι σε μία ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Αθηναϊκός, που παρόλο που προερχόταν από βαριά ήττα έβγαλε αντίδραση. Στάθηκε στις απώλειες των τραυματισμών ενώ έθεσε ως μόνο στόχο της ομάδας του για την φετινή αγωνιστική σεζόν, την άνοδο. Ο σκόρερ του 2ου τέρματος για τους φιλοξενούμενους, Κετσετζόγλου, παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στον αγώνα, δυσκολεύτηκαν να σπάσουν την άμυνα του αντιπάλου, που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θεωρεί πως θα ήταν ικανοποιημένος και από την ισοπαλία. Τόνισε την σημασία του τέρματος του Τσαγκάρη που ξεκλείδωσε την άμυνα του Αθηναϊκού και στάθηκε στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της δικής του ομάδας και στο γεγονός πως εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι. Είναι χαρούμενος με την νίκη της ομάδας ωστόσο θεωρεί πως μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στην επιθετική της ανάπτυξη.

Ο προπονητής του Αθηναϊκού, Λεωνίδας Σμυρνής, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, στάθηκε στην αντίδραση που έδειξε η ομάδα του μετά το βαρύ σκορ της προηγούμενης αγωνιστικής, στον ποδοσφαιρικό εγωισμό που έβγαλαν οι παίκτες του ενώ θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου να επανέλθει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα για να πάρει ψυχολογία. Θεωρεί πολύ δυνατό τον Χολαργό και πιστεύει, πως με 2-3 κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από την ομάδα του, καθώς έφυγαν κάποιοι νευραλγικοί παίκτες πριν έρθει ο ίδιος, θα μειωθεί το ντισαβαντάζ σε σχέση με τις ανταγωνίστριες ομάδες.

Συνθέσεις ομάδων
Αθηναϊκός (Σμυρνής): Ρούμπας, Μπάλιου, Μαρίνης (75′ Ταρσανάλης), Παναγόπουλος, Δρόσης, Μαυρομματάκης (62′ Κατσαούνος), Τραγουστής, Κατσούλας(C), Βουλτσίδης (46′ Τσοπανάκος), Κούτσιας, Θεοδοσίου (55′ Δούκας).
Χολαργός (Μόχλας): Μολφέσης, Τσαγκάρης, Γαλάτης (84′ Μιχελής), Νταλτάρης, Βλασσόπουλος, Τσίρος(C), Μπόλης, Μπαλαχτσής (84′ Χαλκιόπουλος), Κετσετζόγλου, Τσιαντής (62′ Πιπεράς), Σκούμας (13′ Ζαχαρόπουλος).

Γράφει ο Γιώργος Κουρτέσης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *