Type to search

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του 1ου Διεθνούς Τουρνουά ‘Βάσω Μπεσκάκη’!

Share

Το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη», αφιερωμένο στη μνήμη της δικής μας Βάσως, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την περασμένη εβδομάδα  το διάστημα 14-16 Ιουνίου στο ΚΓ Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» και η είσοδος ήταν ελεύθερη για κάθε φίλαθλο.

Το 1ο Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» διεξήχθη με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών και των αντίστοιχων της Σερβίας, της Κροατίας και της Πολωνίας.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Τρίτη 14 Ιουνίου
18.00 Σερβία-Πολωνία 60-72
21.00 Ελλάδα-Κροατία  88-71
Τετάρτη 15 Ιουνίου
18.00 Πολωνία-Κροατία  71-57
20.30 Ελλάδα-Σερβία   61-79
Πέμπτη 16 Ιουνίου
18.00 Κροατία-Σερβία  79-79(κ.α.) και 88-91 ύστερα από την παράταση 
20.30 Ελλάδα-Πολωνία  64-95

Η κατάταξη

1.Πολωνία 3-0 6

2.Σερβία 2-1 4

3.Ελλάδα 1-2 4

4.Κροατία 0-3 3

Το sportreview βρέθηκε τις δύο από τις τρεις μέρες στο κλειστό του Περιστερίου, όπου πιθανολογείται ότι θα εκκινήσει σύντομα την προπονητική του καριέρα ο Βασίλης Σπανούλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τις 4 ομάδες για το τουρνουά και όχι μόνο!

Δηλώσεις μετά το Ελλάδα – Σερβία:

Πηνελόπη Παυλοπούλου(Παίκτρια Εθνικής Ελλάδας)

*Ερώτηση σχετικά με την εικόνα της εθνικής και της προετοιμασίας γενικότερα ενόψει ευρωμπασκετ 2023

•Θεωρώ πως η Σερβία επικράτησε δίκαια όπως είδαμε επέβαλλε το ρυθμό της !Εμείς εξ αρχής δεν μπήκαμε καλά πνευματικά στο παιχνίδι,ήμασταν στην άμυνα κυρίως με λάθος τοποθετήσεις και χάσαμε αρκετά ριμπάουντ που έδωσαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στη Σερβία με αποτέλεσμα αυτό να μας κοστίσει πάρα πολύ!Κάποια στιγμή στο 2ο δεκάλεπτο αντιδράσαμε ωστόσο και πάλι οι αντίπαλες είχαν τις απαντήσεις και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στα θέλω τα δικά μας και του προπονητή.Σίγουρα από αυτό το τουρνουά αντλήσαμε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των προκριματικών του ευρωμπάσκετ ,αλλά και από όλο το καμπ το καλοκαιρινό συλλέξαμε αρκετά δεδομένα,εμπειρίες και παραστάσεις ώστε να τα αξιοποιήσουμε την κατάλληλη στιγμή το Νοέμβριο και το Φλεβάρη.

Τούλα Καλέντζου(Άμεσος Συνεργάτης του κόουτς Πρέκα και πρώην διεθνής παίκτρια Εθνικής Ελλάδας)

*Ίδια ερώτηση που έγινε και στην Πηνελόπη Παυλοπούλου

•Ακριβώς αυτός είναι και ο σκοπός όλων αυτών των φιλικών να βγάλουμε κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια!Σήμερα δεν παρουσιαστήκαμε έτσι ακριβώς όπως θα θέλαμε,γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας όπως και τις ικανότητες της Σερβίας αντίστοιχα ,ωστόσο εμείς δεν ήμασταν πολύ καλοί σε αυτά που ξέρουμε να κάνουμε . Ήμασταν κακοί στο θέμα των ριμπάουντ, εκκινήσαμε άσχημα στην άμυνα σε πράγματα που είχαν ειπωθεί ότι πρέπει να τα αποφύγουμε,παρόλα αυτά τα κορίτσια όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια,δυστυχώς δεν έχουμε επίσημη διοργάνωση και αυτά τα φιλικά έχουν μόνο θετικό αντίκτυπο πάνω στην ομάδα!Εχθές για παράδειγμα είχαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι όμως δεν πλησιάσαμε σε αυτά τα στάνταρ στο σημερινό,η Σερβία προφανώς και ήταν καλύτερη συνολικά σε σχέση με την Κροατία αλλά το κύριο πρόβλημά μας ήταν στο size μεταξύ των δικών μας κορμιών και αυτών των ‘Πλάβι ‘.

* Ερώτηση σχετικά με το νέο της ρόλο ως συνεργάτης του προπονητή και τη μετάβαση από παίκτρια σε αυτόν.

•Ό,τι έχει να κάνει με το μπάσκετ επειδή ακριβώς ασχολείσαι πάρα πολλά χρόνια με το σπορ δεν είναι δύσκολο,απλά είναι τελείως διαφορετικό το να είσαι έξω από τις γραμμές!Προφανώς είναι πιο δύσκολος ο χώρος σε σχέση με το να είσαι αθλητής γιατί είσαι αφοσιωμένος 24 ώρες το 24ωρο τόσο προπονητής όσο και βοηθός,ως αθλητής είσαι κάποιες συγκεκριμένες ώρες στο γήπεδο,ξεκουράζεσαι και πρέπει απλά να προσέχεις τον εαυτό σου ! Ως κόουτς ασχολείσαι με πολλά παραπάνω πράγματα,τώρα πχ θα πάμε στο ξενοδοχείο , θα δούμε το παιχνίδι, θα ετοιμάσουμε την ομάδα για αύριο αλλά έχει και αυτό τη δική του ομορφιά και πόσο μάλλον όταν εκπροσωπείς από οποιοδήποτε πόστο την εθνική σου ομάδα και έχουμε την τύχη να είμαστε ένα πάρα πολύ καλό staff  στο συνεργατικό κομμάτι και απολαμβάνουμε ακόμα και τα ξενύχτια μας !

* Ερώτηση σχετικά με την προσπάθεια για περαιτέρω προβολή του γυναικείου αθλητισμού και του μπάσκετ ειδικότερα με σκοπό την επαγγελματικοποίηση των πρωταθλημάτων σε βόλεϊ,μπάσκετ ποδόσφαιρο, χάντμπολ, πόλο κλπ και σε γυναικείο επίπεδο.

•Είμαι σίγουρη δεν το θεωρώ μόνο, οφείλουν να πέσουν λίγο παραπάνω τα φώτα πάνω τους , τον τρόπο να σας πω την αλήθεια δεν τον ξέρω,ωστόσο αξίζει πραγματικά σε αυτά τα κορίτσια από όλα τα σπορ να τους δοθεί μια ευκαιρία. Προσωπικά θέλω σίγουρα για το μπάσκετ γιατί είναι ο χώρος που αγαπώ και εκπροσωπώ,αλλά όντως ο γυναικείος αθλητισμός είναι πιο πίσω σε πολλά επίπεδα στην Ελλάδα ενώ θα έπρεπε τα φώτα να είναι πάνω στο “ασθενές” γυναικείο ή στο όμορφο φύλο όπως θέλετε πείτε το. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει την προσπάθειά τους , έχουν γράψει μια ιστορία είτε μικρή είτε μεγάλη στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει αυτό, σημασία έχει το μπάσκετ να μπει στα σπίτια γενικότερα όπως μπαίνει το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ σε επίπεδο ανδρών και για εμάς θα ήταν μεγάλη μας χαρά μέσα από αυτή την προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των κοριτσιών που θα παίζουν μπάσκετ μελλοντικά και αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος!

Δηλώσεις μετά το Κροατία – Σερβία:

Μαρίνα Μάλκοβιτς (προπονήτρια Σερβίας και Φενέρμπαχτσε)

*Ερώτηση σχετικά με την εικόνα της αναμέτρησης και αν είναι ικανοποιημένη από τις παίκτριες

• Καλησπέρα σας προφανώς και χτες πραγματοποιήσαμε το καλύτερό μας παιχνίδι στο τουρνουά εναντίον της Ελλάδας,σήμερα η ιδέα ήταν να κάνουμε μια εναλλαγή των γενεών στην ομάδα να δούμε αρκετές παίκτριες και γενικά ο στόχος μας ήταν αρκετές δοκιμές σε αυτό το τουρνουά ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση από τις παλαιότερες που σταματούν από την εθνική στις νεότερες και νομίζω ότι βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα σε αυτό το κομμάτι!

*Ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία για το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο τον προσεχή Σεπτέμβρη

•Αναμφίβολα αυτό το τουρνουά ήταν μια καλή προπόνηση ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος,θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ,ήταν μια μοναδική ευκαιρία για όλες τις εθνικές που συμμετείχαν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και ήταν το μοναδικό τουρνουά που είχαμε για το μήνα Ιούνιο. Όλα ήταν υπέροχα και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κύριο Κωνσταντινίδη τον παλιό μου προπονητή!

*Ερώτηση σχετικά με τη νέα σεζόν της γυναικείας ομάδας της Φενέρμπαχτσε

• Η Φενέρ είχε μια πολύ δύσκολη σεζόν,εγώ προσωπικά ανέλαβα τον περασμένο Απρίλιο μετά την ήττα στον τελικό της Ευρωλίγκας και σε 25 μέρες ευτυχήσαμε να πανηγυρίσουμε το τουρκικό πρωτάθλημα κάτι αρκετά σημαντικό για εκείνη τη χρονική περίοδο. Τώρα προφανώς και στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατόν ενόψει της σεζόν που έρχεται ωστόσο η Ευρωλίγκα έχει αρκετά υψηλό επίπεδο και καλές ομάδες όπως η Βίρτους Μπολόνια παρόλα αυτά η Φενερ έχει στο DNA της τη νίκη επομένως είμαι και γω αρκετά πεπεισμένη ότι θα έχουμε όλοι το κίνητρο να τα καταφέρουμε σε αυτό το πλάνο που έχουμε θέσει!

Andrijana Cvitković( Παίκτρια Εθνικής Κροατίας)

*Ερώτηση σχετικά με την εξαιρετική εμφάνιση της Κροατίας που οδήγησε το ματς στην παράταση κόντρα στη Σερβία και με την προετοιμασία για τα προκριματικά του ευρωμπάσκετ

•Ναι η αλήθεια είναι πως ήρθαμε σε αυτό το τουρνουά με αρκετά νεανική ομάδα ,πολλές από τις συμπαίκτριές μου κλήθηκαν για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα,ωστόσο δείξαμε πάθος και βγάλαμε χαρακτήρα εναντίον πολύ αξιόλογων αντιπάλων όπως είναι οι παίκτριες της Σερβίας!Οδηγήσαμε το παιχνίδι στην παράταση εκεί ηττηθήκαμε αλλά έτσι ειναι το μπάσκετ κάποιος νικάει κάποιος χάνει,αλλά όντως ήταν μια καλή προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του ευρωμπάσκετ που έρχονται!

*Ερώτηση σχετικά με το ότι θα κληθούν να παίξουν κόντρα στη Σερβία ξανά σε 8 μήνες και αν αυτή η ήττα ήταν ένα καλό μάθημα για το προσεχές παιχνίδι το Φλεβάρη

Γνωρίζουμε πως και η Σερβία ήρθε εδώ πέρα με σκοπό να δοκιμάσει αρκετά πράγματα έχοντας μάλιστα διαφορετική σύνθεση από ότι συνηθίζει,νομίζω θα είναι αρκετά διαφορετική η αναμέτρηση του Φεβρουαρίου ωστόσο ήταν μια ιδανική ευκαιρία για προπόνηση και να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι και σε αυτό το υψηλό επίπεδο με σκοπό να είμαστε έτοιμοι σε 8 μήνες από σήμερα και να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο την κατάλληλη στιγμή!

*Ερώτηση σχετικά με το θερινό της πλάνο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

Από αύριο πηγαίνω σπίτι και θα έχω ένα μικρό διάστημα 2 με 3 βδομάδες διακοπών και ξεκούρασης ύστερα προφανώς θα δουλέψω αρκετά γιατί το μπάσκετ είναι η αγάπη μου και ξέρω πως το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να δουλέψεις και να προετοιμαστείς για κάθε επόμενη σεζόν!

Δηλώσεις μετά το Ελλάδα-Πολωνία

Maros Kovacik(προπονητής Εθνικής Πολωνίας)

*Ερώτηση σχετικά με την εκπληκτική εμφάνιση της Πολωνίας όχι μόνο στη σημερινή αναμέτρηση αλλά σε όλο το τουρνουά με το 3 στα 3 να την κατατάσσει 1η .

•Ακόμα και το ότι κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια αυτό δεν είναι πιο σημαντικό από την προετοιμασία που κάνουμε τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο με κάθε παίκτρια ξεχωριστά!Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμαστε συνεχώς και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τον εκπληκτικό τρόπο οργάνωσης και διεξαγωγής του τουρνουά αυτού,ελπίζω να συναντηθούν οι δρόμοι μας κατά κάποιον τρόπο και στο μέλλον.

*Για τις εμφανίσεις και το ντεμπούτο της Στέφανι Μαβούνγκα με την Πολωνία

•Πρώτα από όλα άλλαξε ολόκληρο το mentality της ομάδας,δεν είναι μόνο η απόδοσή της εντός του γηπέδου αλλά και το κομμάτι που έχει προσφέρει εκτός αυτού στο πνευματικό επίπεδο για το σύνολο, η ίδια ένιωσε την ομάδα και εκείνη απο τη μεριά της την αποδέχτηκε αμέσως, αλλά και αυτός είναι ο λόγος που θέλαμε να ενταχθεί νομίζω και οι δυο πλευρές μπορούν να κερδίσουν σημαντικά πράγματα με αυτή τη συνύπαρξη και στόχος μας είναι η πρόκριση στο ευρωμπάσκετ 2023 με τη βοήθειά της !

*Ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία για τους προσεχείς προκριματικούς αγώνες

•Έχουμε να δώσουμε δύο ακόμα αναμετρήσεις την άλλη εβδομάδα εναντίον της Εθνικής Τσεχίας οπότε είμαστε ακόμα στη διαδικασία βελτίωσης και ανάπτυξης του παιχνιδιού μας , ήταν μια ιδανική ευκαιρία να συντονιστούμε και να οργανωθούμε για αυτά τα προκριματικά. Αλλά ναι αυτό είναι, η επόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία σχετικά με τις συγκεντρώσεις μας και περάσαμε πολλά πράγματα σε αυτά τα ματς με αντάξιους αντιπάλους όπως η Σερβία, η Κροατία και η Ελλάδα για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν αυτά τα πολύ σημαντικά παιχνίδια τους προσεχείς μήνες.

Ελεάννα Χριστινάκη (Παίκτρια Εθνικής Ελλάδας)

*Ερώτηση σχετικά με την επανενεργοποίησή της ύστερα από το σκληρό διάστημα αποχής λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη

•Η αλήθεια είναι ότι επιστρέφω μετά από τη δεύτερη ρήξη χιαστού μέσα σε σχεδόν δυόμιση χρόνια , δεν είμαι ακόμα 100% έτοιμη σε ρυθμό και φυσική κατάσταση προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου ξανά,είναι μια διαδικασία άλλωστε την οποία γνωρίζω πολύ καλά γιατί την έχω περάσει ήδη μια φορά οπότε όλοι οι προσωπικοί μου προπονητές,γυμναστές,διατροφολόγοι, εργοφυσιολόγοι κάναμε ένα πλάνο για μένα σε αυτά τα παιχνίδια ούτως ώστε να υπάρχει σιγά σιγά μια πορεία ανοδική και με το χρόνο συμμετοχής, για να μπορέσω να επανέλθω και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό!

*Ερώτηση σχετικά με τη συνολική εικόνα της Ελλάδας στο τουρνουά

•Σίγουρα εδώ πέρα ήρθαμε να κάνουμε πιο πολύ πειραματισμούς δεν έχει τόσο σημασία η νίκη όσο στους κανονικούς αγώνες,ο προπονητής δοκίμαζε διαφορά σχήματα για να αξιολογήσουμε ποιο από όλα ταιριάζει στην ομάδα μας , εγώ βλέπω ότι τα πάμε εξαιρετικά , να ξέρετε παίξαμε 5 φιλικά μέσα σε μια βδομάδα και ήμασταν λίγο κουρασμένες μαζί με την προετοιμασία των 2 εβδομάδων που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική,οραματιζόμαστε το μέλλον και τη μεγάλη εικόνα και εστιάζουμε εκεί πιστεύοντας πως η ομάδα στα προκριματικά θα είναι σε καλή κατάσταση για την πρόκριση.

*Ερώτηση σχετικά με το θερινό πλάνο της και το αν προτιμάει Γουόριορς λόγω Τόμσον στους τελικούς του ΝΒΑ

•Αυτή η περίοδος ήταν το μεγάλο comeback από τον τραυματισμό μου στην Ισπανία οπότε τώρα για μένα δεν υπάρχει ξεκούραση , στο μυαλό μου έχω να δουλέψω αρκετά ώστε να είναι πολλή καλή η επερχόμενη σεζόν και να μαστε όλοι όσο το δυνατόν καλύτερα για να βοηθήσουμε την εθνική ομάδα καθώς αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία!Σίγουρα στηρίζω Κλέι Τόμσον έχει κάνει τρομερή πορεία και πρέπει να το βλέπουμε όλοι,οτιδήποτε θέλεις μπορείς να το πετύχεις δεν έχουν καμία σημασία οι τραυματισμοί είναι όλα θέμα θέλησης και δουλειάς οπότε είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ καλό παράδειγμα ο Κλέι και για μένα προσωπικά ένα είδωλο!

Stephanie Mavunga ( Παίκτρια Εθνικής Πολωνίας)

*Ερώτηση σχετικά με το ντεμπούτο της στην Πολωνική ομάδα και τις εμφανίσεις συνολικά που έφεραν και το απόλυτο 3 στα 3 για την Πολωνια

•Ναι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με την ομάδα, τους προπονητές και το κλίμα που επικρατεί, ο καθένας το διασκέδασε,όπως μπορείτε να δείτε σκοράραμε τουλάχιστον 90 πόντους,95 για να είμαστε ακριβείς και ο καθένας συντέλεσε το δικό του κομμάτι στο να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και παίζουμε ως ομάδα που είναι το πιο σημαντικό. Δίνουμε αρκετή βάση τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι και φυσικά αγαπώ όλους τους προπονητές μου εδώ πέρα ! Έχω ενθουσιαστεί και νιώθω ευλογημένη που έχω αυτή την ευκαιρία να αγωνιστώ με την Πολωνία.

*Ερώτηση σχετικά με το ότι χτες σημείωσε 13 πόντους κοντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία και σήμερα 16 σε ένα εξίσου ανταγωνιστικό σύνολο όπως η Ελλάδα αλλά και αν θα τη δούμε στα προκριματικά του ευρωμπάσκετ με την Πολωνία

•Απλά προσπαθώ να κάνω αυτό που μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα στους στόχους που έχει θέσει, είτε αυτό έχει να κάνει με το να σκοράρω, να παίρνω τα ριμπάουντ, να προσφέρω ενέργεια , να κάνω σκριν , να παίζω άμυνα και ότι άλλο μπορώ να προσφέρω!Πραγματικά δε με ενδιαφέρουν οι πόντοι απλά προσπαθώ να βοηθήσω αυτά τα κορίτσια γιατί τις αγαπώ.Ελπίζω να με δείτε και στα προκριματικά,περιμένω κάποια διαδικαστικά θέματα με το διαβατήριό μου , προσεύχομαι κάθε μέρα και κάνω ότι μπορώ για να λυθεί το ζήτημα αλλά δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα ακόμα ωστόσο ελπίζω ότι θα μπορέσω να είμαι παρών και να βοηθήσω τις συμπαίκτριές μου στο να πετύχουμε το στόχο μας !

Επιμέλεια και ρεπορτάζ

Κωνσταντίνος Καραλάιος

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *