Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα 9+1 γκολ που έγραψαν τη δικιά τους ιστορία.

Share

Τα γκολ θεωρούνται σημαντικά σε αγώνες ποδοσφαίρου. Ισοφάριση η νικη είναι τα 2 δεδομένα στο χώρο του αθλήματος. Στη λίστα θα δούμε τα 10 πιο εντυπωσιακα και μοναδικά στη ιστορία του ποδοσφαίρου. Γκολ που επιτεύχθηκαν είτε περνώντας τη μπάλα και τρέχοντας προς το τέρμα η από μακριά.

10)Τζορτζ Γουεα

Ήταν η χρονιά που ο Λιβεριανος στράικερ βρισκόταν στα prime του. Η Μίλαν στο θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου με τον ίδιο να τη χρίζει βασίλισσα.

Με την Βερόνα πήρε την μπάλα από την περιοχή και έτρεξε ολόκληρο γήπεδο, με ευκολία ξεπέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα μαζί με 3 αμυντικόυς και έβαλε γκολ.

 

9) Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ότι να πω για το Σουηδό επιθετικό είναι πάρα πολύ λίγο σχετικά με τα γκολ που έχει βάλει, απίστευτα, μοναδικά, τυχερά ανεπανάληπτα, αγαπημένα στο φίλαθλο κοινό.

Το 2012 όταν έπαιζε η Σουηδία με την Αγγλία, αυτό που έβαλε θεωρούταν και θεωρείτε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν μπει ποτέ.

Ό Τζο Χαρτ έκανε άσκοπη κεφάλια, το είδε ο Ζλάταν και με ανάποδο ψαλιδακι από τα 30 μέτρα άφησε με το στόμα ανοιχτό οπαδούς και όσοι ήταν στο γήπεδο.

 

8)Ντένις Μπεργκαμ

Η Άρσεναλ επί εποχές Βενγκέρ έζησε μια παο τις καλύτερες περιόδους της ζωης της.

Στο Σέντ Τζέιμς Παρκ η Νιούκασλ φιλοξένησε την Άρσεναλ και ο Ολλανδός μπροστάρης έβαλε ένα τυχερό και ιδιαίτερο γκολ.

Με πάσα τη πέρασε μπροστά του στη περιοχή και κάπως έτσι έβαλε το όνομα του. Δείτε το και μόνοι σας.

 

7)Ερίκ Καντονά

Ό Γάλλος φουριόζος και τρόμος στις άμυνες με την Μάντσεστερ Γιουναιντεντ έκανε ένα brand name και έμεινε στη ιστορία ως ένας τρομακτικός παίκτης.

Στο γκολ πήρε την μπάλα την πέρασε από κάτω από τα πόδια του αντιπάλου και ένα τσαπ μπροστά στο τερματοφύλακα δοκάρι και μέσα με το βλέμμα του να χει μείνει στις μέρες μας. Παγωμένο στη στιγμή του χρόνου.

 

6)Μαρκο Βαν Μπαστεν

Ό Μιλάνεζος και χρυσός μπαλαδορος στο 54ο λεπτό στο τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλου απέναντί στη Γερμανία με ένα δυνατό βολέ σηκωμένος στο αέρα και με τρόπο όπου εκείνος ξέρει σκοράρε με τον ίδιο να γίνετε 1ος σκόρερ του τουρνουά.

 

5)Καρλος Αλμπέρτο

Ό Βραζιλιάνος το 1970 ήταν η καλύτερη χρονιά του που έχει πραγματοποιήσει ποτέ. Στη εθνική με παίκτες βαριά βιογραφικα (Πελέ, Ριβελίνο, Γκέρσον) έριξαν στο καναβάτσο την Ιταλία με 4-1 αλλά αυτό που απομένει ως αρχείο με κουτουπιε από τη αριστερη γωνία νίκησε τον Ντίνο Τζοφ που ήταν σταθερός στις αποκρούσεις του.

 

4)Ρομπέρτο Κάρλος

Το 1997 στήνει την μπάλα έξω από την περιοχή στα 30 με 35 μέτρα.

Παίρνει φορά, δε το σκέφτεται και ρίχνει και μέσα.

Ό Φαμπιαν Μπαρτεζ ανήμπορος να αντιδράσει.

Αξίζει να το δείτε.

 

3)Ζλαταν Ιμπραΐμοβιτς

Αν πίστευατε ότι τελειώσαμε με τον σουηδό Killer κάνατε λάθος. Πολλές φορές έχει βάλει τέτοια είδος γκολ τα οποία όχι μόνο είναι υπέροχα αλλά και ο τρόπος που τα βάζει το κάνουν αυτό που είναι το κάνουνε αυτός που σήμερα…… Ο Ζλαταν.

Ο Αγιαξ φιλοξένησε την Νακ Μπρέντα το 2004, νίκησαν 6-2 και και αυτό που έβαλε ήταν αντάξιο του Γιόχαν Κρόιφ.

Έχει την μπάλα, πάει να ρίξει το σουτ το σκέφτεται και κάνει πάλι το ίδιο,πάει να ρίξει το σουτ κάνει  την προσποίηση ξανά εντέλει το ρίξε περνώντας τους αντιπάλους του για την πλάκα.

 

2)Ντιέγκο Μαραντόνα

Αυτό που θα δείτε το έχετε ξαναδεί το έχετε ερωτευτεί και αυτό που έκανε ήταν η αρχή να μπαίνουν τέτοια υπέροχα τέρματα.

Στο Μουντιάλ του 1986 με αντίπαλο την Αγγλία, εκτός ότι κέρδισε το Μουντιάλ και αναδείχτηκε ένας από τους καλύτερους παίκτες πήρε την μπάλα από μακριά και έτρεξε σχεδόν ολόκληρο γήπεδο κερδίζοντας Όχι ένα όχι δύο όχι τρεις τέσσερις παίκτες συν και το τερματοφύλακα και έτσι απλά ήταν με μια λέξη……ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.

Ίσως και φωνή του Βίκτορ Χουγκο Μοράλες μπαίνει ένα νόημα και μία νέα τροπή στην αθλητική περιγραφή αγώνων.

 

1)Λιονέλ Μέσι

ο Μέσι πέτυχε κάτι που μόνο οι θεοί το πετυχαίνουν.

Για τον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Χεταφε το 2007 ήταν γκολ με όλη την σημασία της λέξης. Όπως ο προκάτοχος του στη Βαρκελώνη ο Ντιέγκο Μαραντόνα έτσι ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το ίδιο τέρμα που πέτυχε ο Αργεντίνος πριν 20 χρόνια στο Μουντιάλ έτσι και ο άλλος ο Αργεντίνος ο Λιονέλ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, πέρασε τέσσερις αντιπάλους του και απέναντι στον τερματοφύλακα με μία έτσι προσποίηση τον άφησε στα κρύα του λουτρού και έβαλε το γκολ.

Υπάρχει μία μικρή διαφορά απλά το τελείωμα του Μέσσι θεωρείται λίγο ελαφρώς καλύτερο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *