Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκωτία: Επιστροφή στις κατακτήσεις

Share

Η σεζόν στο Σκωτσέζικο πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του με τη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη να επιστρέφει στους τίτλους μετά από δύο χρόνια.

Το πρωτάθλημα της Σκωτίας ή αλλιώς Πρέμιερσιπ ιδρύθηκε το 2013 έπειτα από σχηματισμό της Scottish Football Professional League. Αγωνίζονται 12 ομάδες με τις έξι πρώτες να παίζουν μεταξύ τους πλέι-οφς για τις θέσεις της Ευρώπης ενώ αντίστοιχα οι υπόλοιπες έξι για το ποιά θα υποβιβαστεί. Η Σέλτικ έχοντας την καλύτερη άμυνα αλλά και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γιακουμάκη δεν δυσκολεύτηκε να ρίξει απ’ τον <<θρόνο>> την Ρέιντζερς εξασφαλίζοντας μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρέιντζερς απ’ την άλλη μετά την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ δεν φάνηκε να επηρέαστηκε και πραγματοποίησε μια εκπληκτική χρονιά όπου έφτασε και μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ δέχοντας την ήττα απ’ την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Στη τρίτη θέση τερμάτισε η Χαρτς πολύ πίσω βαθμολογικά απ’ τις παραπάνω παίρνοντας το εισητήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα. Τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν η Ντάντι Γιουνάιτεντ και Μάδεργουλ οι οποίες θα παίξουν προκριματικά Κόνφερενς Λιγκ. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Charles-Cook αγωνίζεται στην Ρος Κάουντι η οποία δεν κατάφερε να τερματίσει στη πέμπτη θέση.

Η Σέλτικ με αυτή της την κατάκτηση έφτασε στα 52 πρωταθλήματα μόλις τρία πίσω απ’ την μεγάλη της αντίπαλο Ρέιντζερς. Τελευταία φορά που πήρε κάποια διαφορετική ομάδα το πρωτάθλημα ήταν το 1985 η Αμπερντίν.

Στο γκρουπ υποβιβασμού αυτή που υποβιβάστηκε είναι η Ντάντι ενώ η Σεντ Τζόνσον επικράτησε την Ινβερνές και κατάφερε να μείνει στη πρώτη κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά η Κιλμάρνοκ είναι η ομάδα που θα αγωνίζεται στην Πρέμιερσιπ αφού τερμάτισε πρώτη στη δεύτερη κατηγορία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *