Type to search

New Media Studies Γιάννης Μουζάλας Κεντρική Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ Πολιτική

Γιάννης Μουζάλας: « Οι επαναπροωθήσεις προσφύγων δεν τιμούν το κράτος Δικαίου»

Share

Ο Γιάννης Μουζάλας, πρώην Υφυπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, βρέθηκε στην αίθουσα  της New Media Studies και του Κέντρου Αθλητικού ρεπορτάζ, μιλώντας με τους σπουδαστές.

 

Tην Πέμπτη (26/05), ο κύριος Γιάννης Μουζάλας, παρευρέθηκε στη σχολή δημοσιογραφίας όπου και συνομίλησε, τόσο με τους σπουδαστές της New Media Studies, όσο και με εκείνους του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, απαντώντας στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους.

  • «Ο πόλεμος είναι η μητέρα όλων των εγκλημάτων»

Ο πρώην Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκε στο κύμα προσφύγων και μεταναστών, που εισχώρησε το 2015, στη χώρα μας, παραλληλίζοντας τις συνθήκες τις περιόδου εκείνης, με τις τρέχουσες στην Ουκρανία και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εκεί. Συγκεκριμένα, ο κύριος Μουζάλας, χαρακτήρισε, τον πόλεμο, ως την «μητέρα όλων των εγκλημάτων», αφού όπως αποκάλυψε έχει βιώσει  και ο ίδιος τις συνθήκες επτά διαφορετικών πολέμων, με την ιατρική του ιδιότητα.

  • «Όχι σε συγκυβέρνηση με ΝΔ – Το συζητάμε για το ΚΙΝΑΛ»

Σε ερώτηση σπουδαστή, προς τον κύριο Μουζάλα, για πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στις  εκλογές, εκείνος, απάντησε ακαριαία με αρνητικό  τρόπο. Αντίθετα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, με εκείνο του ΚΙΝΑΛ, αλλά με όρους.

  • Το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση διακυβέρνησης

Το πλάνο, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέψει στην διακυβέρνηση της χώρας, έθεσε ο κύριος Μουζάλας. Έπειτα απο ερώτηση σπουδαστή, ο πρώην Υφυπουργός, αποκάλυψε, τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αναφορικά, με την οικονομία, την παιδεία και την εξωτερική πολιτική.

Εν συντομία, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η τράπεζα θεμάτων και η διαπραγματεύσεις για τους θεσμούς, είναι οι τρεις πυλώνες τους οποίους ο παρουσίασε ο Γιάννης Μουζάλας.

 

Μετά το τέλος της συζήτησης, οι σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ και της Νew Media Studies, φωτογραφήθηκαν με τον κύριο Μουζάλα, αλλά και τον διευθυντή της σχολής κύριο Γιώργο Αντωνακάκη.

www.sportreview.gr

Γιώργος Ζαχαρίου

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *