Type to search

Κύπελλο Ελλάδας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο και όμως….Ελληνικό!

Share

Ντροπή και αίσχος θα λέγαμε εάν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον χθεσινό τελικό κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Σε έναν τελικό που επειδή οι οπαδοί και των δύο ομάδων πέταγαν φωτοβολίδες και καπνογόνα, έτσι δυσχεραίνοντας την διεξαγωγή του αγώνα και με αποτέλεσμα ο αγώνας να αργήσει να ξεκινήσει 32 λεπτά! Τι έγινε όμως στον αγώνα;

Όσο παίχτηκε μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά καλύτερος καθώς πίεζε πολύ περισσότερο τον ΠΑΟΚ και προσπαθούσε να βρει κενά στην άμυνα για να μπορέσει να δημιουργήσει κάτι. Αυτό το κάτι συνέβει στο 33′ όταν ο Γκατσίνοβιτς πήγε να κάνει μια κεφαλιά ψαράκι, όμως δέχτηκε μια κλωτσιά στο κεφάλι από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιερίνια και χτύπησε άσχημα με αποτέλεσμα να του βάλουν επίδεσμο στο κεφάλι. Ο Λαόθ αφού συμβουλεύτηκε το VAR, υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο Αϊτόρ στην συνέχεια με όμορφη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για το “τριφύλλι”.

Στους πανηγυρισμούς όμως είναι που έγινε το δεύτερο κακό. Ο Αϊτόρ μετά το γκολ του έκανε το “λάθος” να πανηγυρίσει μπροστά στους φίλους του ΠΑΟΚ και δέχτηκε από κάποιον ανεγκέφαλο οπαδό μια πέτρα στο χέρι με αποτέλεσμα ο Ισπανός να πέσει κάτω και το παιχνίδι να σταματήσει για 41 λεπτά. Ο Λαόθ πήρε επίσης μια απόφαση που ευτυχώς δεν χρειάστηκε εν τέλη να παρθεί, καθώς είπε πως εάν έπεφταν και άλλες φωτοβολίδες και καπνογόνα και δυσκόλευαν τον αγώνα, τότε θα σταμάταγε οριστικά το παιχνίδι.

Οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν τα υπόλοιπα 12 συν πέντε λεπτά των καθυστερήσεων και σε αυτά τα 17 συνολικά λεπτά, ο σκόρερ του αγώνα είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 43′ ο Άκπομ είχε την μεγαλύτερη φάση του ΠΑΟΚ, όταν μια κεφαλιά του από πολύ κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε την μπάλα και έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχώς δεν είχαμε επεισόδια και ο αγώνας εξελίχθηκε ομαλά. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι απειλητικός και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γκατσίνοβιτς έκανε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή το οποίο κόντραρε στον Ίνγκασον και πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 58′ σε μια αντεπίθεση, ο Μπίσεσβαρ είχε την μπάλα από το κέντρο και λίγο πριν μπει στην περιοχή, έκανε ένα σουτ με το αριστερό που “έγλειψε” το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ήταν για τους Θεσσαλονικείς όταν ο Σβαμπ πήδηξε στον αέρα ψηλότερα από τον καθένα και έκανε μια καλή κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων κύλησαν βασανιστικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής και Κυπελλούχος Ελλάδος για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια και για 19η φορά στην ιστορία του σε μία άκρως επιτυχημένη σεζόν για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *