Type to search

Κεντρική ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάσος Γαϊτάνης:Στην Ελλάδα με απλή αναλογική θα υπάρχει ακυβερνησία!

Share

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας,Τάσος Γαϊτάνης ήταν προσκεκλημένος χτες στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και απάντησε στις ερωτήσεις των σπουδαστών του Κέντρου αλλά και της New Media Studies που παρευρέθηκαν.

Αρχικά απάντησε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το οποίο κατηγορηματικά απέρριψε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας το οποίο είναι την άνοιξη του 2023.

Επίσης ανέφερε ότι η απλή αναλογική που θα διεξαχθεί η πρώτη εκλογική μάχη θα διεξαχθεί απλά για τυπικούς λόγους γιατί στην Ελλάδα δημιουργεί μόνο ακυβενησία στον τόπο.

Στο θέμα των συνεργασιών ήταν κάθετος ειδικά με το Σύριζα.Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με την αντιπολίτευση γιατί είμαστε σε όλα αντίθετοι.Ταυτόχρονα δήλωσε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ θέλει σοσιαλοδημοκρατική και αυτό από πλευράς ΝΔ απορρίπτεται.

Η επόμενη ενότητα ερωτήσεων είχε θέμα τις πολλαπλές κρίσεις που περνά όλη η Ε.Ε και ειδικά ο Ελληνικός λαός.

Συγκεκριμένα για την ενεργειακή κρίση ανέφερε ότι με τις συμφωνίες για ηλεκτρικό ρεύμα από την Αίγυπτο και τον σταθμό LPG στην Αλεξανδρούπολη μπορούμε να μειώσουμε αυτή την κρίση αλλά η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να σπάσει τους ενεργειακούς δεσμούς με την Ρωσία και να δημιουργήσει δικούς της ενεργειακούς πόρους.

Επίσης σε ερώτηση σπουδαστή για το ερχόμενο καλοκαίρι και με τον φόβο πυρκαγιών δήλωσε ότι η διαφορά με πέρυσι είναι στην πρόληψη.Τα αεροπλάνα δεν σβήνουν φωτιές,τα περίπολα όμως μπορούν να μας σώσουν και να μην ξαναζήσουμε τα περσινά.

Εκεί που ανέβηκε το θερμόμετρο ήταν στις οικονομικές ερωτήσεις που περιείχαν και τα χρέη του κόμματος του.

Για τα χρέη συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν επιβαρύνουν τους πολίτες και ότι από αρχηγίας Κυριάκου Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία έχει καθαρή οικονομική θέση. Για να το καταφέρει αυτό δίνουμε την μίση χρηματοδότηση στα χρέη,αλλάξαμε το καταστατικό ώστε να μην δανειστούμε ούτε ένα ευρώ αλλά οι τόκοι είναι πολύ μεγαλύτεροι από το ποσό που πάει στην αποπληρωμή για αυτό το χρέος διογκώνεται αντί να συρρικνώνεται.

Για την οικονομία δήλωσε ότι χρειαζόμαστε νέους πόρους χρηματοδότησης και μόνο με ανάπτυξη μπορεί να γίνει αυτό.Ταυτόχρονα μέσω τον αριθμό των εργαζομένων που είναι ο μεγαλύτερος από το 2010 και την πρόσληψη 16000 εκπαιδευτικών στήριξε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει και ότι μέσω αυτών κατάφερε η κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους που είχε εξαγγείλει πριν εκλεγεί.

Τέλος σε γενικές ερωτήσεις με θέμα την δημοσιογραφία απάντησε ότι έχει βρεθεί θύμα των Fake News δύο φορές.Η πρώτη ήταν για ένα οικονομικό σκάνδαλο που δεν είχε ουδεμία ευθύνη και η δεύτερη που πανελλαδικά κανάλια τον έδειχναν ως τον αδικοχαμένο αδελφό της Κατερίνας Μονογυιού,βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης προέτρεψε τους σπουδαστές να μην γίνουν σαν την περιβόητη Ολλανδή δημοσιογράφο που όπως δήλωσε ο ίδιος έκανε τουρκική προπαγάνδα και επειδή γνωρίζει τον πρωθυπουργό της χώρας κοντά στα 20 χρόνια η απάντηση που θα έπαιρνε η δημοσιογράφος θα ήταν η ίδια.Ο ίδιος θεωρεί την κριτική τροφή για να γίνει η κυβέρνηση καλύτερη και διαβεβαίωσε πως η ΝΔ θέλει τον πλουραλισμό στα ΜΜΕ.

Αυτά ειπώθηκαν στην χθεσινή συνάντηση και ευχήθηκε στους σπουδαστές να πετύχουν τους στόχους τους και κάποια μέρα να ξαναβρεθούν σε μια συνέντευξη τύπου.Τον ευχαριστούμε θερμά!

Τσεσμελής Αντώνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *