Type to search

Αρχική ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ουκρανικά στρατεύματα φτάνουν στην Γερμανία για εκπαίδευση με οβίδες

Share

Περίπου 60 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν φτάσει στη δυτική Γερμανία, για να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στο σύστημα πυροβολικού Howitzer 2000. Η γερμανική κυβέρμηση έχει δεσμευτεί να στείλει επτά από τα αυτοκινούμενα όπλα.

Ουκρανοί στρατιώτες ξεκίνησαν την εκπαίδευση με οβίδες σε γερμανική σχολή πυροβολικού την Τετάρτη, όπου θα περάσουν τις επόμενες εβδομάδες μαθαίνοντας πως να χρησιμοποιούνμ τα βαρέα όπλα προτού σταλούν στην Ουκρανία, ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η κίνηση έρχεται εν μέσω μιας σημαντικής αλλαγής πολιτικής από την κυβέρνηση του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, η οποία αντιμετώπισε κριτική από το Κίεβο και άλλους συμμάχους για τη μη αποστολή βαρέων όπλων στη Ουκρανία.

Τα μέλη του στρατού προσγειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης μέτα την εκτόξευση από την Πολωνία. Πάνω από 60 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετέχουν στην εκπαίδευση, μαζί με τεχνικούς εμπειρογνώστες και μεταφραστές. Η εκπαίδευση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει περίπου 40 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στη σχολή πυροβολικού του γερμανικού στρατού.

Το μοντέλο στο οποίο θα εκπαιδεύονται τα ουκρανική στρατεύματα είναι ένα θωρακισμένο αυτοπροωθούμενο πυροβόλο πυροβολικού διαμετρήματος 15mm, του οποίου τα 60 βλήματα μπορούν να εκτοξευθούν με ρυθμό τριών βολών κάθε 10 δευτερόλεπτα. Οι στόχοι μπορούν να καταστραφοπύν σε απόσταση 30 έως 56 χιλιομέτρων, ανάλογα με τα πυρομαχικά. Το Howitzer μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες έως και 60 km/ h, έχει αυτονομία περίπου 420 km και μπορεί να διασχίσει νερά σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου. Είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί μηχανοκίνητους σχηματισμούς και να τους παρέχει υποστήριξη πυρός.

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ, η Bundeswehr διαθέτει περίπου 100 οβίδες, εκ των οποίων περίπου οι 40 είναι επιχειρησιακά.

Ο καγκελάριος Σόλτσς έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία επτά οβίδες, αλλά θα πρέπει πρώτα να τεθούν σε λειτουργία, το οποίο αυτό αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι. Τέλος η γερμανική κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευτεί να στείλει πολλά αντιαεροπορικά άρματα μάχης στην Ουκρανία, αν και αυτά πρέπει να επίσης να τεθούν ξανά σε λειτουργία.

Κωνσταντίνα Αρμακόλα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *