Type to search

Παγκόσμιο Κύπελλο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόστα Ρίκα: Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών U-20

Share

Η οικοδέσποινα Κόστα Ρίκα και η Αυστραλία θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών U-20.Η Κόστα Ρίκα και η Αυστραλία κληρώθηκαν στον όμιλο Α, μαζί με τις δυνάμεις της Βραζιλίας και της Ισπανίας, υποψήφιες για την κατάκτηση του τροπαίου.

<<Είναι ένας περίπλοκος όμιλος, αλλά ξέρω ότι τα κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», είπε η Σίρλεϊ Κρουζ, η πιο αναγνωρισμένη παίκτρια στην ιστορία της Κόστα Ρίκα>>

Ο όμιλος Β αποτελείται από τη Γερμανία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία και την Κολομβία.
Ο όμιλος Γ έχει τη Γαλλία, τη Νιγηρία, τη Νότια Κορέα και τον Καναδά.
Και στον όμιλο Δ είναι η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γκάνα και η Ολλανδία. Η ιαπωνική ομάδα σήκωσε τον τίτλο το 2018, όταν ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Γαλλία.

 

«Θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση, αλλά πρέπει να το κάνουμε βήμα – βήμα. Δεν έχουμε κερδίσει ποτέ παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, οπότε πρέπει να πάμε για αυτή την πρώτη νίκη και μετά να εξελιχθούμε», δήλωσε ο προπονητής της Κόστα Ρίκα, Χοσέ Κατόγια.

«Ευχαριστώ εκ μέρους της FIFA όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτού του πολυαναμενόμενου τουρνουά εδώ στην Κόστα Ρίκα που σηματοδοτεί την επιστροφή των τουρνουά ποδοσφαίρου μας μετά την πανδημία», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μέσω βίντεο που προβλήθηκε στο Εθνικό Θέατρο.

 

Μεταξύ των βασικών σταρ που θα μπορούσαν να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η Αυστραλή Mary Fowler, η Αμερικάνα Alexis Missimo, η Γερμανίδα Lissane Gräwe και Camilla Kuver, η Γαλλίδα Alice Sombath, η Ισπανίδα Andrea Medina, η Βραζιλία Giovana Queiroz και η Γιαπωνέζα Maya Hijikata και Aemu Oyama.


Αυτή θα είναι η δέκατη διοργάνωση του τουρνουά, αφού δεν έγινε το 2020 λόγω της πανδημίας του Covid-19.Για εκείνη τη χρονιά, η οργάνωση αντιστοιχούσε, από κοινού, στην Κόστα Ρίκα και τον Παναμά. Αυτό είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Κόστα Ρίκα στην ιστορία της, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U-17 το 2014, τότε σημείωσε κόσμο ρεκόρ για τουρνουά νέων γυναικών.Σύμφωνα με τα στοιχεία της FIFA, σε όλο το τουρνουά, 284.320 οπαδοί παρακολούθησαν τους 32 αγώνες του. Ο εναρκτήριος αγώνας στο Estadio Nacional, όπου εκπροσωπήθηκε η Κόστα Ρίκα, συγκέντρωσε μια πλήρη ομάδα 35.000 ατόμων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *