Type to search

CHAMPIONS LEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Η Βασίλισσα του Τσάμπιονς Λιγκ έτοιμη να γράψει ξανά ιστορία

Share

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για 17η φορά, με σκοπό την 14η κατάκτησή της. Στον δρόμο των «Μερένχες» η Λίβερπουλ, που φτάνει στον τρίτο της τελικό στα τελευταία πέντε χρόνια.

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ θα αναμετρηθούν στο Παρίσι το βράδυ της 28ης Μαΐου με φόντο την κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ολοκληρώνοντας σπουδαίες και ιστορικές ανατροπές, έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης. Ας θυμηθούμε λοιπόν τους άθλους της Ρεάλ Μαδρίτης στο φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξεκίνησε την διοργάνωση στον 4ο όμιλο, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ, την Σαχτάρ και την «Σταχτοπούτα» του θεσμού Σέριφ Τίρασπολ. Έκανε πρεμιέρα με το δεξί, με νίκη 1-0 κόντρα στην Ίντερ στο Μιλάνο. Ωστόσο ακολούθησε η ήττα σοκ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου απο την Σέριφ Τίρασπολ με 2-1, και κάπου εκεί ήταν όταν οι περισσότεροι άρχισαν να ξεγράφουν την Ρεάλ ως φαβορί κατάκτησης του τροπαίου. Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην 3η αγωνιστική, με το εμφατικό 5-0 επι της Σαχτάρ στο Ντόνετσκ. Συνέχισε και στο επόμενο ματς με νίκη κόντρα στους Ουκρανούς με 2-1, και ταξίδεψε στην Μολδαβία για να πάρει το αίμα της πίσω απο την Σέριφ. Έφυγε με την νίκη με 3-0, και έκλεισε τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων με εντός έδρας νίκη επι της Ίντερ με σκορ 2-0.

Στην φάση των «16», η κληρωτίδα έβγαλε το πολύ μεγάλο ματς Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης. Η επιθετική τριάδα Μπαμπέ, Μέσι, Νεϊμάρ, είχε ως μεγάλο στόχο να φέρει επιτέλους το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτια» στο Παρίσι, αλλά έπεσαν πάνω στους Μαδριλένους, όντας όμως το φαβορί. Στην Γαλλική πρωτεύουσα, η ομάδα του Ποτσετίνου έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά, μετά την νίκη με 1-0, με τον Μπαμπέ να πληγώνει την Ρεάλ. Στην ρεβάνς της Μαδρίτης, παρότι την πίεση που ασκούσε η Ρεάλ, η πρωταθλήτρια Γαλλίας βρήκε την μια αντεπίθεση που έψαχνε, και πάλι ο Μπαμπέ σκόραρε και διαμόρφωσε το 1-0. Συνολικό σκορ 2-0, και ο χρόνος κύλαγε κατά της Ρεάλ. Στην μια ώρα αγώνα, ο Μπενζεμά έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο ίδιος παίκτης στο 76’ έκανε το 2-1, με το ματς πια να έχει σκορ παράτασης. Ο Μπενζεμά δεν αρκέστηκε σε αυτό, και δυο λεπτά αργότερα, με τους παίκτες της Παρί να τα έχουν πια χαμένα, έγραψε το 3-1 και ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλη ανατροπή της Βασίλισσας στην φετινή διοργάνωση. Άλλη μια αποτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Παρί, άλλη μια επιτυχία για την Ρεάλ.

Ακολούθησαν στα προημιτελικά τα δύο ματς με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι. Μετά το 1-3 στο Λονδίνο με άλλο ένα χατ τρικ του Μπενζεμά, πολλόι θεωρούσαν τελειωμένη την πρόκριση στους «4». ‘Ομως χωρίς τον κανονά του εκτός έδρας γκολ, το έργο της Τσέλσι δεν φάνταζε και τόσο απίθανο. Και αυτό έγινε τελικά, καθώς οι Μπλέ προηγήθηκαν με 3-0 στο Μπερναμπέου και είχαν σκορ πρόκρισης. Κάπου εκέι ήταν που η «χρυσή αλλαγή» του Αντσελότι έδωσε το φιλί της ζωής στην Ρεάλ. Ο Ροντρίγκο μείωσε σε 3-1 και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου ανέλαβε ο ηγέτης της φετινής Ρεάλ, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος σκόραρε και μείωσε σε 3-2, το οποίο όμως ήταν αρκετό για να προκριθεί η ομάδα του στα ημιτελικά.

Εκεί την περίμενε άλλο ένα μεγαθήριο, το τρίτο στην σειρά. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτυ ήταν το επόμενο θύμα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γκουαρδιόλα, μετά τα τόσα εκατομμύρια που έχει ξοδέψει με την Σίτυ, πίστευε οτι ήρθε η ώρα του να κατακτήσει την Ευρώπη με την Σίτυ. Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε στο Έτιχαντ με 4-3 απο την ανώτερη Σίτυ, αλλά με αυτό το σκορ τίποτα δεν είχε τελειώσει. Στο κατάμεστο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, οι Μερένχες δήλωναν έτοιμοι για άλλη μια τελευταία ανατροπή για φέτος, που θα τους οδηγούσε στον τελικό στο Παρίσι, κόντρα στην Λίβερπουλ. Ο Μαχρέζ στο 73’ πάγωσε τους πάντες και έβαλε την Μάντσεστερ Σίτυ μπροστά στο σκόρ με 1-0. Με περίπου 20 λεπτά να απομένουν, οι πάντες είχαν πιστέψει οτι θα είχαμε αγγλικό εμφύλιο στον τελικό. Τα ματς, όμως, για την Ρεάλ Μαδρίτηςν δεν τελειώνουν ποτέ μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή. Οι παίκτες συνέχιζαν να πιστεύουν στην ανατροπή και αυτή τελικά ήρθε σε διάστημα μόλις δύο λεπτών. Πάλι ο Ροντρίγκο με δύο δικά του γκολ στο 90’ και στο 90+1’ έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί φαινόταν οτι η Ρεάλ είχε τα ψυχικά αποθέματα να πάρει το ματς, καθώς οι ποδοδσφαιριστές της Σίτυ έιχαν καταρρέυσει σωματικά και ψυχολογικά, Έτσι και έγινε λοιπόν, αφου ο Μπενζεμά με πέναλτι διαμ΄’ορφωσε το τελικό 3-1, και έκλεισε εισητήριο για το ραντεβού στο Παρίσι κόντρα στην Λίβερπουλ, σε μια επανάληψη του τελικού του 2018 ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εκεί επικράτησε η Ρεάλ με 3-1, σε μια εφιαλτική βραδία του Κάριους.

Ο Καρίμ Μπενζεμά αναμφισβήτητα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 15 γκολ, 2 ασίστ και 2 κομβικά χατ τρίκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι και ο Ροντρίγκο, με 5 γκολ και 2 ασίστ, με τα τρία απο τα γκολ του να αποδεικνύονται διαμάντι για την πορεία της Ρεάλ έως τον τελικό. Θα καταφέρει η Ρεάλ να ολοκληρώσει την χρονιά και με την κατάκτηση του 14ου Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία, ή η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ θα βάλει στοπ στην ξέφρενη πορεία των Μαδριλένων και θα κατακτήσει αυτή το 7ο τρόπαιό της.

Κρίστοφερ Μενσιάν

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *