Type to search

Αστυνομικά

Η Γερμανία αναφέρει ρεκόρ σε εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα

Share

Η Γερμανία ανέφερε την Τρίτη νέο ρεκόρ στον αριθμό των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα πέρυσι, καθώς η οργή για τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έχει αυξηθεί αρκετά.Το υπουργείο Εσωτερικών και η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγκλήματος συγκέντρωσαν 55.048 αδικήματα με πολιτικό υπόβαθρο. Το 2022 το σύνολο ξεπέρασε τις 55.000.

Σχεδόν 22.000 από τις παράνομες πράξεις αποδίδονταν στη δεξία πτέρυγα, , σημειώνοντας μείωση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ περίπου 10.000 χαρακτηρίστικαν ως αριστερές, μία μείωση σχεδόν 8%. Άλλα 21.340 κρούσματα δεν μπορούσαν να ταξινομηθούν ιδεολογικά, αριθμός που εκτινάχθηκε κατά 147%. Οι περισσότεροι από τις οποίες συνδέονταν με διαμαρτυρίες κατά των κρατικών περιορισμών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι συμμετέχοντες των οποίων προέρχοντνα και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ είπε ότι το νέο αρχείο υπογράμμισε << πόσο απαραίτητο είναι το έργο των αρχών ασφάλειας για την προστασία της δημοκρατίας>>. Χαρακτήρισε το ακροδεξιό έγλημα ως τη μεγαλύτερη εξτρεμιστική απειλή για την δημοκρατία. Σημειώνοντας ότι το 41% των θυμάτων βίαιων αδικημάτων στη Γερμανία έχουν δεχθεί επίθεση από ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Επίσης ο Υπουρχός ανέφερε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει το πρόβλημα με καλά εξοπλισμένες υπηρεσίες ασφάλειας, αδιάκοπες προσπάθειες εισαγγελίας και μια ενεργή κοινωνία των πολιτών. Οι γερμανικές αρχές ανέφεραν επίσης άνω του 50% στα εγκλήματα που στοχεύουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα των θυμάτων.

Αυξήθηκαν σχεδόν 29% τα αντισημιτικά εγκλήματα σε 3.027, τα οποία τα 2.552 αποδόθηκαν από την ακροδεξιά πλευρά. Ο Φέιζερ χαρακτήρισε τη φιγούρα ως << ντροπή για την χώρα τους, δεδομένης της ιστορικής ευθύνης της για το Ολοκάυτωμα. Επίσης χαρακτήρισε ντροπη το γεγονός ότι ορισμένοι ριζοσπαστικοί πολέμιοι των περιορισμών της πανδημίας << ευτελοποίησαν>> τη σφαγή των Εβραίων από τους Ναζί φορόντας κίτρινα αστέρια που χρησιμοποιήθηκαν στη δίωξη τους από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Κωνσταντίνα Αρμακόλα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *