Type to search

Αστυνομικά Κεντρική

Συνελήφθει στο Άμστερνταμ αρχηγός συμμορίας κοκαΐνης

Share

Άλλο ένα περιστατικό κοκαΐνης στην Ολλανδία, αυτή τη φορά στο Άμστερνταμ

Η αστυνομία στο Άμστερνταμ συνέλαβε έναν 43χρονο που κατηγορείται ότι ηγείται οργάνωσης που εμπλέκεται στη διακίνηση κοκαΐνης. Ο κατηγορούμενος συλλήφθηκε στις αρχές Απριλίου, αλλά η αστυνομία έκανε γνωστή τη σύλληψη του στο κοινό μόλις την Τρίτη.

Ο άνδρας είναι ύποπτος ότι συνδέεται με μεταφορά πολλών μεγάλων φορτίων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ολλανδία το 2020. Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταφέρθηκαν χιλιάδες κιλά.

Οι πληροφορίες για τις αποστολές προέκυψαν σε μηνύματα που προορίζονταν να σταλούν μέσω της μυστικής πλατφόρμας επικοινωνιών Sky ECC η οποία τέθηκε εκτός σύνδεσης εν μέρει λόγω έρευνας που ανακοίνωσαν οι ολλανδικές αρχές τον Μάρτιο του 2021. Κατά συνέπεια, οι υπηρεσίες έρευνας έχουν λάβει εκατομμύρια κρυπτογραφημένα μηνύματα από εγκληματίες .

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τη σύλληψη νωρίτερα επειδή ο ύποπτος βρισκόταν υπό περιορισμένη κράτηση. Ως αποτέλεσμα, του αρνήθηκαν να έρθει σε επαφή με όλους τους άλλους, εκτός από τη νομική του εκπροσώπηση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν αποκλειστικά πολυτελή είδη και κοσμήματα κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια στο Amstelveen και στο Amsterdam-Zuid, τα οποία είχαν σχέση με τον ύποπτο. Η αξία των εμπορευμάτων καθορίστηκε σε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Ολλανδική αστυνομία.

Κατασχέθηκαν επίσης δύο τεθωρακισμένα οχήματα στα οποία επέβαινε ο ύποπτος. Είπε ότι χρησιμοποίησε τα οχήματα επειδή η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι ήταν σε λίστα των υπο διερευνηση υπόπτων. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι αυτό συνέβη και ότι ειδοποιήθηκε άμεσα.

Ο άνδρας κατοικούσε συνεχώς σε σπίτια ανάμεσα στην Ολλανδία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, «προφανώς είχε πολυτελή τρόπο ζωής». Δήλωσαν επίσης οτι «προφανώς κάνει τις παράνομες αυτές δουλειές για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει αυτόν τον τρόπο ζωής». Μετά την απολογία του, αναμένεται να ανακοινωθεί και η ποινή για τον αρχηγό της συμμορίας διακίνησης κοκαΐνης.

Κρίστοφερ Μενσιάν

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *