Type to search

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Νεκροί δύο αστυνομικοί

Share

Στην επιφάνεια βγήκε μια υπόθεση του Ιανουαρίου που κάνει λόγο για δύο νεκρούς αστυνομικούς κοντά στη πολή Kusel της Γερμανίας.

Ο ύποπτος φαίνεται να είναι ένας 38χρονος ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών χωρίς αυτοί να προλάβουν να προστατέψουν τον εαυτό τους. Τα θύματα είναι μία νεραή γυναίκα κι ένας άντρας. Η εισαγγελία στο Καϊζερσλάουτερν απήγγειλε στον ύποπτο τον φόνο ο οποίος θεωρείται πρώτου βαθμού και επιπλέον μικρότερες κατηγορίες. Ο 38χρονος είχε μαζί του κι έναν συνεργό που ωστόσο δε κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία αλλά για κάλυψη του δράστη. Η εισαγγελία σύμφωνα με έρευνα που έγινε διαπίστωσε πως ο δράστης ήταν αυτός που άνοιξε πυρ χωρίς να έχουν προκαλέσει κάτι οι δύο αστυνομικοί. Οι δράστες φαίνεται πως εκείνη τη μέρα είχαν περάσει τη νύχτα τους έξω για να κυνηγήσουν παράνομα. Οι δύο αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα των δραστών σε έναν αγροτικό δρόμο παράλληλα της πόλης Kusel κι όταν πλησίασαν το αμάξι ο 38χρονος πυροβόλησε την αστυνομικό στο κεφάλι με ένα κυνηγετικό όπλο απ’ το μισό μέτρο. Στη συνέχεια φαίνεται να πυροβόλησε και τον δεύτερο αστυνομικό στον οποίο χρειάστηκε δύο διαφορετικά όπλα για να τον αποτελειώσει με το δεύτερο να είναι ένα τουφέκι.

Κατά πάσα πιθανότητα στη πρώτη βολή αστόχησε με τον αστυνομικό να έχει πέσει στο έδαφος απ’ το φόβο του και να προσπαθεί να επικοινωνήσει με το τμήμα για ενισχύσεις. Αφού σκότωσε τον άντρα ο δράστης έριξε μία ακόμη σφαίρα στο κεφάλι της κοπέλας και εξαφανίστηκαν απ’ το τόπο του εγκλήματος. Οι αρχές είχαν ασχοληθεί και παλαιότερα μαζί του για αδικήματα που περιέχουν την λαθροθηρία και μάλιστα το 2020 του είχε απαγορευτεί να έχει στην κατοχή του όπλα καθλως δεν είχε ούτε τις απατούμενες άδειες κυνηγιιού. Το όπλο της υπόθεσης άνηκε νόμιμα στη σύζυγο του 38χρονου. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *