Type to search

AEK ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Τον χαβά του ο Παναθηναϊκός, ‘‘κόλλησε” ο Άρης – ναι μεν, αλλά…η ΑΕΚ και η μάχη της Ευρώπης καλά κρατεί

Share

 

Τέλος και η 6η αγωνιστική των play-offs και η μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια όλο και…φουντώνει, με τον Παναθηναϊκό να είναι πλέον το αφεντικό καθώς πήρε το ντέρμπι με τον Άρη και το πάνω χέρι για την 3η θέση ενώ για την ΑΕΚ ο κλοιός στενεύει μετά και το 1-1 στην Τούμπα απέναντι στον “αδιάφορο” ΠΑΟΚ.

Μπαίνουμε στην τελευταία στροφή της φετινής Super League Interwetten με μόλις 3 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε και παρόλο που το τοπίο στην κορυφή είναι ξεκάθαρο, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την 1η και την 2η θέση αντίστοιχα, το ενδιαφέρον στις άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παραμένει αμείωτο.

Πήρε τον “τελικό” Ευρώπης ο Παναθηναϊκός, συνεχίζει να «αναπνέει» ο Άρης

Ξεκάθαρο φαβορί πρέπει να θεωρείται ο Παναθηναϊκός μετά από την νίκη του σε άλλο ένα ντέρμπι απέναντι στον Άρη με 1-0 στην Λεωφόρο. Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 28’ άνοιξαν το σκορ με γκολ του Σένκεφελντ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Θεσσαλονικείς καθώς στο 45’ αναγκάστηκαν να μείνουν με 10 παίκτες έπειτα από αποβολή του Καμαρά. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Χέρμαν Μπούργος ανέβασε στροφές με την είσοδο του Ιτούρμπε στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες ώστε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως…χωρίς αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη έπειτα από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο “κάστρο” της και πλέον η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια είναι πιο κοντά από ποτέ. Παράλληλα απέδειξε σε άλλον έναν αγώνα πως μιλάμε για την μέχρι στιγμής καλύτερη ομάδα των φετινών πλέι οφ καθώς έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από οποιοδήποτε αντίπαλο της σ’αυτό το μίνι πρωτάθλημα των κορυφαίων 6 και παράλληλα παραμένει αήττητη στις μέχρι στιγμής 6 αγωνιστικές.

Το τριφύλλι σκαρφάλωσε στην 3η θέση με 54 βαθμούς και άφησε στην 4η θέση την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 53 βαθμούς, η οποία δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί 2 αγώνων.

Τελικά η καλύτερη άμυνα ΔΕΝ είναι η επίθεση για την ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ από την άλλη δεν κατάφερε να ξεπεράσει για άλλη μια φορά το εμπόδιο του “αδιάφορου” ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παρόλο που αυτή είχε τις ευκαιρίες, αυτή ήταν ανώτερη καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αυτή ήταν που προηγήθηκε με γκολ του Άμραμπατ στο 15’ έπειτα από ασσίστ του Κριχόβιακ, για ακόμη ένα παιχνίδι όμως “προδόθηκε” από την άμυνα της, καθώς ο Τσόλακ στο 27’ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος γύρισμα του Τσούμπερ , έστειλε την μπάλα με υπέροχο σουτ στα δίχτυα του Στάνκοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Έτσι η ομάδα του Σωκράτη Ορφυδόπουλου έμεινε μόνη στην 5η θέση έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τον 3ο και έναν από το 4ο , είναι αυτή πλέον με την πλάτη στον τοίχο και με 3 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε δεν χωράνε πλέον περιθώρια λάθους.

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *