Type to search

Κεντρική Λίβερπουλ Μάντσεστερ Σίτι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: Ενα ρομαντικό ειδύλλιο

Share

Νίκες στο ευρωπαϊκό θεσμό του Τσαμπιονς Λίγκ και όνειρα για τελικο με το τελικό να δείχνει αγγλικός εμφύλιος. 2 σύλλογοι 2 μεγαθήρια του αγγλικού ποδοσφαίρου αν προκριθούν στα τελικά θα είναι μια υπέροχη διαφήμιση για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πολλοί θα παρομοιάζαν Δαβίδ εναντίων Γολιάθ αλλά εγώ θα το λεγα Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ερωτοκριτος και Αρετούσα.

Εναν έρωτα όμορφο γλυκό υπέροχο  με τις συγκινήσεις και τις εκπλήξεις να παίζουν το ρόλο τους.

Ό Αργεντινός Ντιέγκο Σιμεόνε είχε πει κάποτε για τον ευφυή του ποδοσφαίρου τον Πεπίτο (Γκουαρντιόλα)

“Έχει τη ηδονή να απολαμβάνει το εαυτό του. Του αρέσει να χορεύει, να τραγουδάει και στο τέλος θα σε καταστρεψει”.

Ισχύει για έναν άνθρωπο που άλλαξε τη ροή της προπονητικής.

Δώσε του ομάδα και θα στη μεγάλωσει, θα στη δυναμώσει θα επεκτείνει τη δυναστεία του.

Παρότι δέχτηκε τη αποχώρηση με ήττα απέναντι στη Λίβερπουλ είναι μέσα σε άλλες 2 διοργανώσεις. Βρίσκεται στη 1η θέση στο πρωτάθλημα και 4-3 νίκη εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτη στο πρώτο σκέλος της διοργάνωσης που ζει και αναπνέει στο παλμο για το the biggest and amazing night in Paris.

Έδειξαν και οι 2 σύλλογοι από το Μάντσεστερ και από το Λίβερπουλ ότι η Πρεμιέρ Λίγκ είναι στα τοπ και θα παραμείνει. Προβολή προϊόντος για το αγγλικό ποδόσφαιρο δείχνοντάς στα άλλα πρωταθλήματα ποιος κάνει κουμάντο.

Η εξέλιξη, η ανανέωση και η ριζική μεταμόρφωση ενός συλλόγου με τα λεφτά των Αράβων να την έχουν μετατρέψει στη πιο όμορφη κύρια στη μπάλα.

Με βήμα βήμα, σκαλί σκαλί οι πολίτες έδειξαν ποιοι είναι οι ένοικοι της πόλης.

Αμφισβητώντας τη ιστορία των κόκκινων διαβόλων τη έθεσαν εκτός πόλης ουσιαστικά την απομάκρυναν γράφοντας το δικό τους επίλογο.

Μεταγραφές, παίκτες, προπονητές στη μετ’επειτα εποχή των Αραβικών χρημάτων.

Παίζοντας ανοικτό ποδοσφαίρο, πάθος, αγάπη αλλά και με πείσμα είναι κοντά σε ένα 2ο σερί τελικό με προορισμό τα αστέρια με το τρόπαιο που έχασε να το διεκδικεί όπως τότε τα χρόνια που αγόρια διεκδικούσαν τα κορίτσια.

Θέλει το τρόπαιο αυτό σαν τρελός, οι παίκτες είναι ερωτευμένοι με μια καινούρια διάκριση και έχοντας πάρει παράδειγμα τα κατορθώματά της αιώνιας της αντίπαλο θέλουν να μπει το όνομα του συλλόγου στα χαρτιά και στη λίστα.

Μετράει 2 ευρωπαϊκούς τίτλους με την Μπαρτσελόνα, πέρσι το έχασε από την Τσέλσι φετος το θέλει το ζητάει και το διεκδικεί.

Ένας τίτλος που μπορεί να καθιερωθεί για τα επιτεύγματα των Σιτιζεν μπορεί να είναι από τα αλώνια στα σαλόνια με τις επιδόσεις του συλλόγου να είναι έξω από τα δεδομένα της Αγγλίας.

Η Λίβερπουλ με την διαχρονική ιστορία της, με τους οπαδούς που δε την άφησαν στιγμή μόνη της ούτε και στα δύσκολα,μαζί περπάτησαν διότι άνθρωποι που αγάπησαν το δράκο του Λίβερπουλ δε το άφησαν στιγμή μόνο του να διαβεί το δρόμο με τις λευκές.

Στη σύγχρονη εποχή αυτή η ομάδα αναρωτιέσαι πολλάκις πως γίνεται να χει κατάφερει τόσα πολλά και όμως να φαίνονται λίγα. Γίνεται έντονη κουβέντα στο τι έχει καταφέρει και όμως η ιστορία της δε ξεχνιέται, δε μπορείς να την σβήσεις, δε μπορείς να την αλλάξεις, ζει αυτό ζει κάθε σύλλογος…… Ζει το δικό της παραμύθι με αίσιο τέλος να δείχνει η κατεύθυνση.

Ό Κλοπ λέγοντας,είπε αυτή η ιδιοφυΐα με το απαράμιλλο στιλ και το – πολλές φορές- παρεξηγημένο χαρακτήρα: Δε είμαι ονειροπόλος. Είμαι ρομαντικός ποδοσφαιριστής.

Ένας έρωτας παράφορος με τις ατέλειες του αλλά ζει και αναπνέει το κάθε λεπτό.

Έφυγε από τη χώρα του από το Ντόρτμουντ και από την κοιλάδα του Ρουρ με πολυάριθμα τρόπαια όπως κύπελλα, σούπερ καπ και πρωταθλήματα, ξενιτιά και σε ξένο μέρος.

Δε ήταν μόνος, είχε την ελπίδα και την πίστη να κατάφερει στο εξωτερικό έξω από τη χώρα του.

Αντιμετώπισε δυσκολίες,δέχτηκε μεγάλη κριτική και πολλές φορές τον ώθησαν στη παραίτησή και στη φύγη του αλλά έμεινε, έκατσε, τα έβαλε με θεούς και δαίμονες και δικαιώθηκε.

Έβαλε στοίχημα στο εαυτό του και είπε:Αν δε τα κατάφερω θα φύγω, θα επιστρέψω πίσω στη χώρα μου, εάν δω ότι δε θα μπορέσω να καθιερώθω θα γυρίσω πίσω στη πατρίδα μου.

Χτίζοντας τα θεμέλια της Λίβερπουλ, κατάφερε όχι μόνο να την φέρει στη 1η θέση αλλά να της χαρίσει πρωτάθλημα μετά από καιρό και φυσικά το Τσαμπιονς Λίγκ χαρίζοντας χαμόγελα στους οπαδούς που το you will never walk alone να ακούγεται σε κάθε γωνιά, σε κάθε κερκίδα, σε κάθε θύρα.

Όσοι δε την άφησαν δικαιώθηκαν έτσι μια δικαίωση για τον Γιούργκεν.

Ανάληψη ευθυνών σε μια Λίβερπουλ άσχημη, δεχόταν τα γκολ με το τσουβάλι, δε είχε άμυνα ουσιαστικά ήταν κοντά σε μια καταστροφή, ήταν μια Λίβερπουλ που δε είχε νόημα να την δεις γιατί δε φαινόταν το πρόσωπο της από το ασχήμια της.

Σεζόν 2015-16 και 8η θέση και φτάνοντας 2019–20 το πρωτάθλημα στη συλλογή της.

Ένα brand name με τίτλους, διακρίσεις, βραβεία και ο Κλοπ τη έβαλε στο χάρτη του ποδοσφαίρου.

Την ανέβασε και την ανάδειξε στο πιο δύσκολο επίπεδό αυτό της πρωτιάς.

Έχοντας μεγάλο ρόλο και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του έδειξε το έργο του έδειξε τα σημασία γραφής και την έκανε αυτό που ήθελε, την έκανε…….CHAMPION

Veni vidi vici

Ήρθε, είδε, νίκησε, κατέκτησε.

Πρωτάθλημα, κύπελλο, Τσαμπιονς Λίγκ, σούπερ καπ και διηπειρώτικο με τον ίδιο να να τον γοητεύει ένα ακόμα τρόπαιο ένα ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο.

Το έκανε στη Ντόρτμουντ, το έκανε και στους reds και φυσικά δικαίωση στο ύψιστο για έναν προπονητή που αν και βουνό ανέβηκε γεμάτος προκλήσεις κατάφερε το αδιανόητο να καθοδηγήσει αυτό το καράβι απέναντί σε φουρτούνες και τρικυμίες και σε αυτό μπορούμε να πούμε ότι δικαιώθηκε.

Πολλοί φόρεσαν την φανέλα του συλλόγου, πολλοί πέρασαν από τας εντολας του κόουτς αλλά λίγοι κατάφεραν να μείνουν, έχοντας το δικό τους μερίδιο στις επιτυχίες του συλλόγου.

Από το 2015 και συνεχίζει τη δουλειά του.

Χτες το βράδυ υπέταξε με 2-0 τη Βιγιαρεάλ, κρατάει ένα ισχνό μικρό προβάδισμα και ζητάει επιστροφή στο θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ένα πλεονέκτημα που το κρατάει στα χέρια της. Ένα ματς θρίλερ για 53 λεπτά και σε 2 μόλις λεπτά χτύπησε το κίτρινο υποβρύχιο διαλύοντας το.

Γεμάτο όρεξη, δροσερή ζέστη και καυτή οι Ρέντς θα πάνε Ισπανία για να κλείσουν θέση για Παρίσι.

Στο τέλος του αγώνα στο Booking (εταιρία κράτησης δωματίου σε ξενοδοχείο) έκλεισαν θέση ψάχνοντας ξενοδοχείο να μείνουν στη πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Φυσικά τους Ισπανούς δε μπορείς να τους αμφιβάλει, δε μπορείς να αναπαυτείς, δες τι έπαθε η Γιουβέντους και η Μπάγερν και μετά μιλά. Είναι η καλύτερη συμβουλή.

Ένα μικρό πανηγύρι για την αρμάδα του Γερμανού ώστε σε 7 μερες να πάνε ώστε να κρατήσουν το αποτέλεσμα υπέρ τους.

Αδίστακτη, τρομαχτική, δολοφονισε με το πιο ακραίο τρόπο τα όνειρα της Βιγιαρεαλ για μια θέση στο ήλιο.

Της έδειξε τι πάει να πει Λίβερπουλ και με εύλογη απάντηση σταμάτησε την ξέφρενη πορεία τους.

Σε πρόκριση των 2 ομάδων της Αγγλίας θα είναι μια γιορτή για το αγγλικό πρωτάθλημα αλλά και διαφήμιση για το Τσαμπιονς Λίγκ.

Τόλμησε να ονειρεύτεις και πάλεψε το κόντρα σε όλους και όλα, μόνο σου και όλοι τους ήταν το μότο του Γερμανού που με ευλογία διοικήσης αμφισβήτησε την αδικία και έστρεψε το αρνητισμό σε θετικοτητα.

Ό Γκουαρντιόλα με βαρύ βιογραφικό έδειξε τι μπορεί να κάνει και τι δουλειά που μπορεί να τραβήξει για να ανεβάσει σε άλλο επίπεδο την ομάδα.

Δείχνει ο τρόπος που έχει καθιερώσει το σύστημα που του έχει αποφέρει τίτλους κάνοντας τον ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των μάνατζερς.

Μάντσεστερ Σίτι vs Λίβερπουλ (εάν περάσουν στο μεγάλο τελικό)

Κρας τεστ και the most beautiful game.

Όποια και αν είναι τα στοιχεία αυτών των δύο αγώνων, τις δύο πλευρές ενώνει η κοινή ποιότητα του μεγαλείου.

Αν πέρασουν ίσως μιλάμε για το μεγαλύτερο main event στο παριζιάνικο έδαφος.

Επιμέλεια κειμένου: Νικολόπουλος Χρήστος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *