Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινφαντίνο: “Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το καλύτερο που έχει γίνει”

Share

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο δήλωσε πως οι προετοιμασίες του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αρκετά “εντυπωσιακές” σε μια γρήγορη ξενάγηση που είχε στην χώρα.

Ο Ινφαντίνο συναντήθηκε με τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου έπαιξε και σε ένα ματς εφτά εναντίον εφτά στο στάδιο Αλ Μπέιτ, σε ένα γήπεδο με χωρητικότητα 60.000 θεατών. Το γήπεδο θα αρχίσει να φιλοξενεί αγώνες και εκεί θα γίνει επίσης το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης στις 21 Νοεμβρίου μεταξύ των πρωταθλητών Αφρικής, Σεναγάλη και Ολλανδίας.

“Είναι τεράστια τιμή να παίζουμε σε αυτό το απίστευτο γήπεδο, καθώς έχει μια πραγματική τοπική και ποδοσφαιρική αίσθηση, όπου στις 21 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει γίνει στην ιστορία” είπε ο Ινφαντίνο.

“Το στάδιο Αλ Μπέιτ είναι πραγματικά απίστευτο, ένα πραγματικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Το σχήμα της “τέντας” το κάνει πραγματικά ξεχωριστό (έχει χτιστεί για να μοιάζει σαν μια παραδοσιακή Αραβική τέντα) και το σχέδιο στην οροφή είναι απλά πανέφορφο. Είμαι πραγματικά άφωνος.”

Οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ συνεχίζουν παρά τα σκληρά πρωτόκολλα της Πανδημίας, όπου τα έχουν θέσει για την ασφάλεια των εργατών απο τον Covid-19. Καλίφα Ιντερνάσιοναλ, Αλ τζανούμπ και το Ετζουκέισιον σίτι είναι έτοιμα αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τελείως, ενώ το Αλ μπέιτ, Αλ ραγιάν και Αλ θουμάνα είναι στο τελικό στάδιο της κατασκευής τους.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο του Κατάρ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουμε δει τα σχέδια, αλλά στην πραγματικότητα απο κοντά είναι πιο εντυπωσιακά. Το Κατάρ τους τελευταίους έξι μήνες έχει προχωρήσει αρκετά, από υποδομικές προετοιμασίες σε σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Εάν ήμουν φιλόδοξος πρίν, τώρα είμαι ακόμα περισσότερο” πρόσθεσε ο Ινφαντίνο.

Το 2022, όλοι οι φίλαθλοι απο όλο τον κόσμο θα είναι κοντά και θα έχουν την ευκαιρία να μαζευτούν στα ίδια μέρη και να απολαύσουν την ωραία θερμοκρασία εκείνης της χρονικής περιόδου. Θα είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει και ούτε θα γίνει ξανά”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Νασέρ Αλ Κατέρ είπε πως το Κατάρ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ανυπομονούν να φιλοξενίσουν φιλάθλους απο όλο τον κόσμο.

“Σε σχέση με τις υποδομές για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαστε σε υπέροχη θέση, με τις κατασκευές να βρίσκονται στο 90% σε όλα τα πρότζεκτ”, είπε ο Αλ Κατέρ. “Αυτή την στιγμή, στόχος μας είναι να πάμε απο τις υποδομές στην βελτίωση και βελτιστοποίηση του λεπτομερούς επιχειρησιακού σχεδιασμού και της εμπειρίας των φιλάθλων για το τουρνουά. Επίσης, διαφημίζουμε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα μπορούμε το Παγκόσμιο Κύπελλο για να σιγουρέψουμε ότι θα έχουν όσοι πιο πολλοί ανθρώποι την ευκαιρία να δούν ή να παρακολουθήσουν απο κοντά αυτό το ξεχωριστό Παγκόσμιο Κύπελλο”.

Κωνσταντίνος Καλάβριας


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *