Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φωστήρας- Σαντορίνη 2-0: Νίκησε και 2η θέση για την ομάδα του Ταύρου

Share

Στο ντέρμπι γοήτρου που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Σπ. Γιαλαμπίδης» του Ταύρου, ο Φωστήρας κυριάρχησε απέναντι στον ΑΣ Σαντορίνης, επικράτησε με 2-0 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη του 5ου ομίλου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Φωστήρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορεί με άνεση την μπάλα στο χώρο του κέντρου αλλά και λίγο έξω από την περιοχή της Σαντορίνης.

Από την πλευρά της η Σαντορίνη είχε ως στόχο να καλύψει τα νότα της διότι και η ισοπαλία την κρατούσε στη 2η θέση.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν ένα σουτ εντός περιοχής του Σταυραθανασόπουλου το οποίο εξουδετέρωσε ενστικτωδώς ο γκολκίπερ της Σαντορίνης ο Φαρμάκης.

Ο πανίψηλος πορτιέρο έδειξε την κλάση του στο 25ο λεπτό. Ο Φωστήρας κέρδισε πέναλτι την οποία εκτέλεση ανέλαβε ο  φορ του φονέα των γιγάντων ο Μπερνιδάκης. Ο Φαρμάκης έκανε μια εκπληκτική απόκρουση και έτσι κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Αυτή η εξέλιξη δεν πτόησε επουδενί την ομάδα του Μάγγου αλλά ούτε και τους οπαδούς που είχαν δημιουργήσει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και συνέχιζαν να τραγουδούν ανελλιπώς.

Στο 43ο λεπτό πάλι ο Φαρμάκης ήταν ο πρωταγωνιστής. Μετά από ωραία σέντρα από τη δεξιά πλευρά ο Χατζηκυριάκος παίρνει μια τρομερή κεφαλιά όμως ο Φαρμάκης ήταν εκεί. Εκτινάχθηκε στο Γάμμα της εστίας του χαρίζοντας στους φιλάθλους μια εξαιρετική απόκρουση.

Έτσι έκλεισε το ημίχρονο χωρίς σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πιο χαμηλό τέμπο. Ναι μεν ο Φωστήρας είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Η Σαντορίνη στον αντίποδα έδινε μέτρα ενώ παράλληλα έκαναν σκληρά μαρκαρίσματα για να σπάσουν το ρυθμό των γηπεδούχων.

Στο 68ο λεπτό ήρθε η εξιλέωση για τον Μπερνιδάκη όπου με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ.

15 λεπτά αργότερα ο Πίσσας επίσης με κεφαλιά μετά από κόρνερ αυτή τη φορά σφράγισε την νίκη του Φωστήρα.

Στο 93ο λεπτό ο Πίσσας αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. δεύτερο χαμένο για τους γηπεδούχους

Διαιτητές: Βλάχος, Κωστάκης-Καστρινάκης (Ανατολικής Αττικής)

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Ασημέλης, Χριστοφιλέας (46′ λ.τρ. Καρμίρης), Χατζηκυριάκος, Ιωαννίδης, Δηλαβέρης (85′ Τζιάτζος), Πινιώτης, Πίσσας, Τσιώλης (60′ Ρέππας), Τσουβαλτσίδης, Μπερνιδάκης (85′ Ζελενίτσας), Σταυροθανασόπουλος (55′ Κασνέτση)

ΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020 (Νίκος Παντέλης): Φαρμάκης, Ευαγγελιδάκης, Αρκούδας, Μπιρμπίλι, Μάγκας (70′ Ρούις), Σιμιτσής, Κρέτση, Μπονέτι (60′ Ντρούγκας), Παπαδόπουλος (75′ Φέκκας), Ζγκούρη, Συρεγγέλας.

Παναγιώτης Τριαντόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *