Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιβλητική νίκη, απονομή και τώρα πλέι οφ για τον ΑΣ Κωφών

Share

Ο ΑΣ Κωφών ήταν καταιγιστικός και επικράτησε εύκολα της Ειρήνης 2005 στην Νίκαια με 7-1 για την τελευταία αγωνιστική της Γ΄ κατηγορίας στην ΕΠΣ Πειραιά!! Μετά το παιχνίδι, ακολούθησε και η απονομή του πρωταθλήματος.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής από το ξεκίνημα με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα και να γίνουν απειλητικοί.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΣ Κωφών ήρθε στο 13΄ όταν μετά από μακρινή μπαλιά ο Γεώργιος Σχοινάς βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, όμως το ψιλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

Η άμυνα της Ειρήνης λύγισε στο 33΄. Ο Ερρίκος Μητρόπουλος με ωραία ψιλοκρεμαστή πάσα, έβγαλε τον Φώτη Πολίτη σε θέση τε-α-τετ και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ιωάννη Τσορτανίδη, ο Πολίτης πήρε την κεφαλιά και σημείωσε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο μόλις λεπτό ο Μητρόπουλος με σουτ εντός περιοχής ανάγκασε τον Κωνσταντίνο Μπαρλαμά να κάνει την απόκρουση, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά, έπειτα από γύρισμα του Σφυρή στο σημείο του πέναλτι, ο Σχοινάς σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ο ΑΣ Κωφών συνέχισε ακάθεκτος και στο 52 ο Τσορτανίδης «σέρβιρε» ξανά, αυτή την φορά με εκτέλεση κόρνερ και ο Σφυρής με κοντινό πλασε έγραψε το 4-0. Στο 55΄ από μία ανύποπτη φάση η Ειρήνη μείωσε το σκορ. Ο Γεώργιος Δαλέζιος δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, ο Δημήτριος Αποστολάκος κέρδισε την μπάλα, κέρδισε και την κόντρα με τον τερματοφύλακα Γουσγουνέλη και σκόραρε σε κενή εστία. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα στην κερκίδα καθώς ήταν το πρώτο της ομάδας έπειτα από 3 αγώνες και ήρθε κόντρα στην πρωταθλήτρια!

Ο ΑΣ Κωφών δεν αποσυντονίστηκε από αυτό το γκολ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σχοινάς σέντραρε από δεξιά, ο Τσούλι πραγματοποίησε μία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, η οποία κατέληξε στην γωνία αριστερή γωνία του Μπαρλαμά. Στο 70΄ ο Πέτρος Ανδρικάκης πέρασε δύο αντιπάλους στα αριστερά, πάτησε στην περιοχή και με σέντρα πάρε-βάλε, έδωσε έτοιμο γκολ στον Σκεμπί, ο οποίος με κεφαλιά σημείωσε το 6-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Μητρόπουλο, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι και αφού υποδέχθηκε την πάσα του Σκεμπί, εκτέλεσε τον Μπαρλαμά.

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη για τον ΑΣ Κωφών πετυχαίνοντας σε αυτά τα ματς 22 γκολ ενώ δέχθηκε μόλις ένα. Ολοκλήρωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια με 49 βαθμούς. Από την άλλη η Ειρήνη έμεινε ουραγός με 3 βαθμούς, χωρίς νίκη εντός έδρας και δεχόμενη συνολικά 109 τέρματα!!

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος για τον ΑΣ Κωφών, θα συνοδευτεί και με την άνοδο στην Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Πειραιά μέσω των πλέι οφ.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΕΙΡΗΝΗ 2005: Μπαρλαμάς, Ταζιούλης, Ελ Σαμπουνί Μ., Ηλίας, Τσαπάρας Φ., Τσαπάρας Γ., Ελ Σαμπουνί Σ., Γκάνος, Τζαφέρης, Πατρικαλάκης, Αποστολάκος.

ΑΣ ΚΩΦΩΝ : Στρουμπούλης (45΄ Γουσγουνέλης), Μιχάλης, Τσορτανίδης (56΄Πολυχρονάκης ), Γκίνι, Δαλέζιος, Ανδρικάκης, Τσούλι, (73΄Τζεγιαννάκης ), Σφυρής, Σχοινάς (67΄ Σκεμπίς), Μητρόπουλος, Πολίτης.

 

Κώστας Τσιακλής

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *