Type to search

Shakhtar Donetsk Ολυμπιακός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ Φιλικός αγώνας

Ολυμπιακος – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0: Φιλική νίκη των ερυθρόλευκων απέναντι στους Ουκρανόυς

Share

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Τικίνιο υπέταξε στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Σαχτάρ με 1-0 σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα, υπό την αιγίδα των τουρνέ που κάνει η ουκρανική ομάδα με το λογότυπο να φέρει no war (δηλαδή όχι πόλεμος), στόχος να περαστεί και στο χώρο του ποδοσφαίρου στέλνοντας ένα μήνυμα στην Ρωσία σχετικά με τις θηρωδίες που πράττει στη χώρα.

 

Οι ερυθρόλευκοι έχοντας κάνει πλήρη rotation με παίκτες που έχουν ολιγόλεπτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα να παίρνουν θέση βασικού, με αλλαγές και καινούργια διάταξη να βγαίνει στη επιφάνεια, δε δυσκολεύτηκε απέναντι στο αντίπαλο και τη κέρδισε στο 22′ της αναμέτρησης με τον βραζιλιάνο να κάνει το 1-0 όπου παρέμεινε έως το τέλος.

Με παρουσία κόσμου στις κερκίδες του φαληρικού σταδίου, πλήθος παιδιών, ουκρανικές σημαίες να ανεμίζουν στο γήπεδο και με πρωτοβουλία της ΠΑΕ να τοποθετήσει κουκλάκια και παιχνίδια στη κερκίδα ήταν μια κίνηση για τα παιδιά που έχουνε χαθεί.

 

Εάν και ο Ολυμπιακός κέρδισε το (φιλικό) παιχνίδι, το μήνυμα είναι ένα τέλος απέναντι στον πόλεμο που χιλιάδες Ουκρανοί έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς και προσφυγιάς ενώ άλλοι τόσοι ήταν άτυχοι χάνοντας της ζωή τους.

ΕΙΡΗΝΗ, ΖΩΉ, ΑΓΆΠΗ και ένα στοπ για να μη χαθούν άλλες ζωές.

Με το εισιτήριο να είναι στα 10 ευρώ τα έσοδα θα δινόταν για την οικονομική στήριξη των προσφύγων που δοκιμάζονται στις δύσκολες εποχές που περνάνε μακριά από τη χώρα τους, μακριά από το μέρος που γεννήθηκαν η ζουν.

 

Ό Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε την εντεκάδα, με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια.

Βρουσάι και Ρέαμπτσιουκ, δεξιά και αριστερά στα μπακ.

Το κέντρο συμπλήρωνε Μανωλάς και Παπαδόπουλος.

Μπουχαλάκης και Κουντέ το ρόλο των μέσων της άμυνας.

Δεξί φτερό τοποθέτησε τον Μασούρα με τον Βαλμπουενά στο αριστερό.

Πίσω από τον Τικίνιο ο -μετά από πολύ καιρό- ο Κωσταντινος Φορτούνης για να πάρει παιχνίδια μετά από πολύ καιρό που ήταν στα πιτς με τραυματισμό.

Ό Μικέλε Καβάλι (βοηθός προπονητή του Ζέρμπι) έβαλε τον Τρουμπίν για τέρμα.

 

Κονόπλια  με τον Μπουλέζα είχαν το ρόλο του δεξιού και αριστερού μπακ.

Οι Ματβιένκο και Μποντάρ ως κεντρικοί αμυντικοί.

 

Στη μεσαία γραμμή βρίσκαμε δεξιά και αριστερά οι Τοπάλοβ, Μπονταρένκο, Στεπανένκο και Μούντρικ.

Στο επιθετικό κομμάτι οι Μίσνοβ και Μπόριατσουκ είχαν αυτή την δουλειά που τους είχε ανατεθεί.

 

Ο αγώνας

Α’ ημίχρονο

Ήταν αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν Ολυμπιακός θυμίζοντας την άυρα που είχε κάποτε, παίζοντας κατοχικό ποδόσφαιρο και με εναλλαγές στις πάσες έκανε πράγματα και θαύματα στο γήπεδο, φέρνοντας το παλιό του καλό εαυτό.

 

Στο 13′ με πάσα του Γάλλου, είδε τον προωθημένο Φορτούνη και ο τελευταίος με (γλυκό) σουτ σε κίνηση η μπάλα πέρασε οριακά έξω.

2 λεπτά μετά η προσπάθειά του βρήκε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Με σουτ του Κονόπλια, το πιασε ο Ισλανδος γκολκίπερ, ο Ματιέ με πάσα στο Φορτούνη, σέντρα ο Μασούρας είδε την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και από κει 2η κεφάλια του Σοάρες και 1-0 ο Ολυμπιακός μεσα στο ζεστό χειροκρότημα από πλήθος κόσμου να χουν δημιούργησει μια ωραία ατμόσφαιρα.

 

Ό Πιέρ Κόυντε ζούσε το παιχνίδι εκ τω εσω, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν σταθερός στη θέση του, ο Βρουσάι έδειξε τη δύναμη και την όρεξη που έχει ο νεαρός.

Β’ ημίχρονο

Όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Βρουσάι, Μανωλάς,Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κόυντε, Μασούρας Φορτούνης, Βαλμπουενά είδαν τον αγώνα από τον πάγκο ενώ στις θέσεις τους μπήκαν οι Καρβάλιο, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα και Σισέ, Λόπεζ, Ονιεκούρου και Μαντί να πλαισιώνονται για την υπόλοιπη διαρκεία του παιχνιδιού.

Θετικά δείγματα γραφής από τον Ρόνι Λόπες.

Ό Ονιεκούρου ήταν -απελπιστικά εκτός τόπου και χρόνου με την Σισέ να βρίσκει το καλό του εαυτό με σέντρες, τρίπλες, να κερδίζει κόρνερ δηλαδή ήτανε σε όλο τον αγώνα, παντού.

Με τον πορτογάλο να έχει ορέξεις έχοντας παίξει πάρα πολύ καιρό ήτανε θετικός, ήτανε παντού σε όλη την περιφέρεια του γηπέδου και αξίζει να παίζει βασικός, με σουτ στο 68 και στο 69 να πιστώνουν στον Πέδρο Μάρτινς την εμφάνιση αυτή.

 

Ειχε και η Σαχτάρ τις ευκαιρίες της όπως με κεφαλιά που κατέληξε έξω του Μούντρικ στο 75′.

Ό μοναδικός ποδοσφαιριστής που έπαιξε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν ο Τικίνιο και αυτό γιατί ο Καραργύρης αντικατέστησε τον Κριστινσον.

Για τους Ουκρανούς ηταν το πρώτο παιχνίδι στο τουρνουά που διοργανώνουν, όλο το γήπεδο σείστηκε και χειροκρότησε αυτή την ομάδα η οποία παίζει χωρίς σταθερή έδρα εδώ και 8 χρόνια, ήτανε ζεστό χειροκρότημα των οπαδών των ερυθρολεύκων και ξεκινάει τις υποχρεώσεις της με συλλόγους από Ευρώπη και Αμερική.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Δένδιας, Γεωργιάδης, Βαρβιτσιώτης, Μηταράκης, Οικονόμου, Γεραπετρίτης, Μπακογιάννη και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος ήταν οι διάσημοι που έδωσαν το παρόν.

Θα ταξιδέψουν στη Γκντάνσκ στη Πολωνία απέναντι στη Λέγκια στις 14 Απρίλη, με την Φενέρμπαχτσε στη Τουρκία στις 19 και Χάιντουκ Σπλιτ στη Κροατία στις 1 Μαΐου.

Επιμέλεια:Νικολόπουλος Χρήστος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *