Type to search

Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Κεντρική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ Χάντμπολ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 30-25 : Στους Τελικούς οι Πειραιώτες

Share

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην επανάληψη του ΠΑΟΚ  30-25 στο κλειστό Μάνος Λοϊζος στην Νίκαια για την 8η και τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης της Handball Premier και έκλεισε θέση για τους μεγάλους τελικούς απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός, στο Κλειστό γυμναστήριο Μάνος Λοϊζος της Νίκαιας ,αλλάζοντας ριζικά το αγωνιστικό του πρόσωπο στο δεύτερο μισό 30-25 ανέτρεψε απέναντι στον ΠΑΟΚ το σε βάρος του 16-13 του ημιχρόνου και πανηγύρισε έστω και  στην τελευταία στροφή  την πρόκριση για τους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος Χάντμπολ ξανά μετά το 2019.

Οι Πειραιώτες που παραμονές της αναμέτρησης βρισκόντουσαν στην δεύτερη θέση , στο +2, έψαχναν νίκη  ή ισοπαλία για να κλείσουν θέση στους τελικούς .Από την άλλη ο λαβωμένος από τραυματισμούς δικέφαλος του Βορρά ερχόμενος στον Πειραιά ζητούσε ένα θαύμα και νίκη με 5 ή περισσότερα γκολ .

Οι Ερυθρόλευκοι θα συναντήσουν στους τελικούς την ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας σε μία επανάληψη των όσων έγιναν το 2018 και το 2020 όταν ο Ολυμπιακός πανηγύρισε απέναντι στην Ένωση τα δύο πρωταθλήματα της ιστορίας του . Οι δύο ομάδες θα κονταροχτυπηθούν και στον ημιτελικό του φάιναλ 4 του Κυπέλλου .Οι θεσσαλονικείς ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις  τους για το πρωτάθλημα και περιμένουν πλέον τον δικό τους ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στην Πυλαία.

Δικέφαλος καμικάζι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό

Πάρα το γεγονός ότι  Ο Ολυμπιακός και με την αύρα της έδρας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε κεφάλι στο σκορ στις πρώτες φάσεις , γρήγορα ο Δικέφαλος του Βορρά με πρωταγωνιστές τους Μισαϊλίδη και Μέντουριτς πέρασε μπροστά. Στο 21΄βρέθηκε για πρώτη φορά να προηγείται με διαφορά 3 τερμάτων 12-9. Το ημίχρονο κύλησε στο ίδιο μήκος κύματος με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν βραχεία κεφαλή και να κλείνουν το ημίχρονο με το υπέρ τους 16-13.

Ερυθρόλευκη κατηφόρα , ανατροπή και πρόκριση

Με τους Μπάνερ και Τζιρούσκο να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για τους ερυθρόλευκους  , τον πρώτο να κατεβάζει ρολά κάτω από την εστία και τον δεύτερο να ηγείται στο σκοράρισμα, η ομάδα του Γιώργου Καρασαββίδη ήχησε την σάλπιγγα της αντεπίθεσης και ισοφάρισε με την συμπλήρωση 40 λεπτών .Το γκολ σκόρπισε ένταση στην εξέδρα με ολιγόλεπτη διακοπή να ακολουθεί μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα .

Η διακοπή δεν κατάφερε να κόψει τον ρυθμό των Πειραιωτών που με την επανέναρξη σκόραραν για το πρώτο ερυθρόλευκο προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο 21-20 με σκόρερ τον Παπαβασίλη. Ακολούθησε κόκκινος μονόλογος με τον Ολυμπιακό να χτίζει διαφορά τριών τερμάτων με γκολ του Παπαδόπουλου 23-20 και στην συνέχεια να διατηρεί με ευκολία ανάλογες διαφορές.

Σε δηλώσεις του  οι δύο προπονητές στάθηκαν ο μεν Γιώργος Καρασαββίδης στους τελικούς που έπονται και στην στήριξη που περιμένει από τον κόσμο , ο δε Παναγιώτης Γούσιος στους τραυματισμούς και στο ευεργετικό διάστημα που ακολουθεί και θα επιστρέψει στην ομάδα του να γεμίσει το ρεσερβουάρ μέσα και από κάποιες επιστροφές τραυματιών ενόψει του φάιναλ 4 του Κυπέλλου. Ακολουθούν τα ανάλογα ηχητικά και φωτορεπορτάζ από την Νίκαια.

Γιώργος Καρασαββίδης Ολυμπιακός

Παναγιώτης Γούσιος ΠΑΟΚ

Ημίχρονο 13-16 , Τελικό  30-25

Ολυμπιακός : (Καρασαββίδης) Κονανίδης, Καραμπουρνιώτης , Ράντιτς,Παπαδόπουλος, Δόμπρης, Πάσσιος, Μοντόρο, Κουκούλας, Κρητικός, Παπαβασίλης, Κανδύλας, Αραπακόπουλος, Σιοβίσιτσα, Μιχαϊλίδης, Τζιρούσκο, Μπάνερ

ΠΑΟΚ: (Γούσιος) Τζίγκοφ,Τσαμουρίδης,  Νικολαϊδης, Μέντουριτς, Τσαρδάκης, Μπάρμπας, Δεληζάνος, Βελισσαρίου, Βαφείδης , Μανωλούδης, Καρουσανάκης, Τριανταφυλλίδης, Γιορανίδης, Τζωρτζίνης , Μισαϊλίδης, Μαρίνος

Χαράλαμπος Λέσσης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *