Type to search

AEK ΑΕΣΧ Πυλαία ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΠΡΕΜΙΕΡ

Η ΑΕΚ καθάρισε τη Πυλαία, την περιμένει ο Ολυμπιακός και στόχο το νταμπλ

Share

Η ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική της Β φάση του χαντμπολ διέλυσε με το εμφατικό σκορ 45-23 απέναντί στους Θεσσαλονικιούς στο κλειστό του Κασιμάτης στο ΟΑΚΑ, είναι αήττητη και ραντεβού ο Ολυμπιακός.

 

Πρωτάθλημα και κύπελλο στόχος της Ένωσης να κλείσει με το καλύτερο τρόπο αυτό που άνοιξε.

Η Πυλαία που νίκησε τον Ολυμπιακό, επάνω στη Θεσσαλονίκη δυσκόλεψε την ΑΕΚ στο 1ο γύρο, σημείωσε το μεγαλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου και γενικά στη  ιστορία του ελληνικού χάντμπολ.

Σε λίγα αξιόλογη και δυνατή ομάδα όπως είναι η Πυλαία, έδειξε το χαρακτήρα της, το όνομα της και ουσιαστικά κλείδωσαν και τελείωσαν χωρίς ήττα που αποτελεί και προσωπική επίδοση υψηλής τιμής του κ.Δημητρούλια

 

Στις επιλογές του προπονητή οι Μπριάτκα, Ουγκάλντε, Νικολαΐδη, Μυλωνά, Καλόμοιρο, Λέμος, Μόγια, Κοτσιώνη, Στεβάνοβιτς, Ηλιόπουλο, Τζηρά, Σέβελεφ, Πλάθα, Μπουκοβίνα, Άντζελιτς, Αραμπατζή ήταν στο σημειωματάριο του.

Η προϊστορία με το συγκεκριμένο αντίπαλο πάει προς της Ενωση διότι στις 7 φορές +1 με την σημερινή και οι 7 νίκες καταλήγουν στην ΑΕΚ, ο Στάθης Ζαμπούνης με 19 τέρματα είναι ο ρεκορντμαν με τους κιτρινόμαυρους να έχουνε επίταξει 210 τέρματα.

Μετράει την 1η θέση και δεχόμενη χωρίς ήττα με συνολικό απολογισμό 268 τέρματα και 204 έχει δεχτεί ενώ οι αντίπαλοι έχουν σπρώξει την μπάλα 212 φορές και 248 δέχτηκαν.

Θα τεθούν  αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να μην πέσουν στην παγίδα του ΠΑΟΚ και να κάμψουν την αντίσταση των θεσσαλονικιών.

Οι δύο αυτοί σύλλογοι που είναι και brand names στο συγκεκριμένο άθλημα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στο κύπελλο που η ΑΕΚ έχει πλεονέκτημα έδρας.

Α’ ημίχρονο. Παράσταση για έναν ρόλο.

Οι παίκτες του Δημητρούλια κατάφεραν να ισορροπήσουν το κλίμα, να αντισταθμίσουν τους παράγοντες και από πολύ νωρίς δεν άφησαν καθόλου περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, ξέφυγαν στο σκορ και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω.

Το ημίχρονο έκλεισε εφιαλτικά για την ομάδα από την Βόρεια Ελλάδα με το σκορ να σταματάει στο 24-9.

 

Η ΑΕΚ με σβηστές μηχανές και με Μπριάτκα έκλεισε θέση.

Ό αριστερός εξτρέμ από την Σλοβακία και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που υπογράφτηκε στο σύλλογο, ανέλαβε το σκοράρισμα, ξεσηκώνοντας όλους όσους ήταν στο γήπεδο σε μια εμφάνιση που θα μείνει αξέχαστη.

Δίνοντας ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες ο κύριος Δημητρούλιας έδωσε χρόνο σε όλους που είχε στο πάγκο και με rotation γράφτηκε ο επίλογος του 45-24.

Ικανοποίηση και των πιο δύσκολων οπαδών.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 1, Μπριάτκα 5, Στεβάνοβιτς 4, Τζηράς 7, Σέβελεφ 6, Νικολαϊδης 1, Λέμος 3, Άντελιτς, Μυλωνάς 3, Ηλιόπουλος 2, Μπουκοβίνας 1, Πλάθα 2, Μόγια 1, Κοτσιώνης 5, Ουγκάλντε 3, Καλόμοιρος 1.

 

ΑΕΣΧ Πυλαίας (Ανανιάδης Χαράλαμπος): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης, Αντωνιάδης, Μέτσης 3, Ελευθεριάδης 5, Τσαμεσίδης 5, Γιαννακίδης, Κουκμίσης, Ορφανουδάκης, Σαμαράς, Αλεξανδρής, Παπαγεωργίου 2, Αλατσατιάνος 1, Γιαννακόπουλος 2, Τριανταφυλλίδης 4, Μπάτζιος 1.

MVP ήταν ο Ολεξάντερ Σέβελεφ με 6 γκολ έτοιμος να βοηθήσει την ΑΕΚ στα δύσκολα.

Τα πεντάλεπτα: 5-1, 9-2, 12-3, 15-6, 19-8, 24-9 (ημίχρονο), 27-9, 31-10, 35-13, 40-15, 43-20, 45-24.

Οι κύριοι που ήταν οι άρχοντες του γηπέδου οι  Ζήσης και Χαραλαμπίδης.

Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 5/6-2/3.

✒️Χρήστος Νικολόπουλος

 

 

Επίθεση κατά της ΕΡΤ εξαπέλυσε η Ένωση για τη απουσία τηλεοπτικής κάλυψης και άνιση μεταχείριση.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *