Type to search

Αρχική ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άμυνα από ατσάλι , Ολυμπιακός για Βελιγράδι

Share

Ο Ολυμπιακός με 6ο παίκτη τον πύρινο κόσμο του και κλειδί την αποπνιχτική άμυνα επικράτησε με 73–66 της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, έκλεισε θέση στην τριάδα και περιμένει αντίπαλο με το βλέμμα στο Βελιγράδι και την ψυχολογία στα ύψη!

Ο Ολυμπιακός , στο γεμάτο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαρτσέλονα  73-66 . Νίκησε και τις απουσίες των Σλούκα και Φάλ και ολοκλήρωσε με τρόπο ιδανικό μια ονειρική κανονική περίοδο (19-9 )στην πρώτη τριάδα της κατάταξης και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στα Play-offs.

Οι Πειραιώτες για ακόμα ένα βράδυ έδειξαν αστείρευτη προσήλωση στην άμυνα κράτησαν την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στους 66 πόντους  , 17 πόντους κάτω από τον μέσο όρο της και με την αγωνιστική τους  εικόνα ζητωκραύγασαν σε όλη την Ευρώπη ,πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχει επιστρέψει αλλά μέσα στο σπίτι του αποτελεί το αδιαπραγμάτευτο αφεντικό ανεξαρτήτως αντιπάλου .

Ένα ΣΕΦ κάστρο ξανά!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει πλέον επιστρέψει για τα καλά στην εξίσωση , η εικόνα του σχεδόν κατάμεστου σήμερα ΣΕΦ μιλάει από μόνη της .Ακόμα πιο σημαντική όμως είναι η αύρα που στριφογυρνά στην ατμόσφαιρα. Το κλίμα στο Νέο Φάληρο θυμίζει κάτι από τις εποχές που ο Ολυμπιακός είχε μονιμοποιήσει τη θέση του στα Final-4.

Οι παίκτες  το απολαμβάνουν ,ο,  κόσμος τραγουδά , στηρίζει  , γίνεται παράγοντας του αγώνα , το παρκέ κατηφορίζει ξανά και η ομάδα ανταποδίδει με το πάθος και την διάθεση που βγάζει σε κάθε φάση . Το εντυπωσιακό 13-1 στον Πειραιά είναι το κορυφαίο ρεκόρ στην φετινή λίγκα , η περυσινή αχίλλειος πτέρνα με τις 10 ήττες έχει μετατραπεί στο απόλυτο υπερόπλο των Ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός στην έδρα του στραγγαλίζει τους αντιπάλους δέχεται κατά μέσο όρο 67,4 πόντους , 11 λιγότερους σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο στα εκτός έδρας παιχνίδια .Έχει νικήσει τα μισά  (7) με διαφορές μεγαλύτερες των 15 πόντων ,εικόνα και στατιστικά που τρομάζουν και με τον δρόμο για το Βελιγράδι να περνά πλέον από το σπίτι του ο Ολυμπιακός και το κοινό του  δεν μπορούν  παρά να ονειρεύονται μεγαλεία .

Με τον τρόπο του !

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Κώστα Σλούκα και τον Μουσταφά Φάλ να μένουν στα πίτς λόγω  της ίωσης που χτύπησε την πόρτα των αποδυτηρίων  του Ολυμπιακού, όμως το φετινό δημιούργημα του πρώτου Έλληνα προπονητή πρωταθλητή Ευρώπης  σε συλλογικό επίπεδο είναι μαθημένο να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες. Μαθημένο  να γεννά πρωταγωνιστές.

Ο λαβωμένος Τάιλερ Ντόρσεϊ επηρεασμένος  από την περιπέτεια με την ίωση παρακολούθησε το μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου από τον πάγκο. Ο εντυπωσιακός για ακόμα μία φορά Σακίλ Μακίσικ κατέβηκε μια θέση (αγωνίστηκε κυρίως στην θέση 2)σκόραρε 20 πόντους και ξεκόλλησε με την ενέργεια και την ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός επιθετικά τον Ολυμπιακό.

Άξιος συμπαραστάτης Ο  Κώστας Παπανικολάου που πάτησε κάθε σπιθαμή της σάλας του ΣΕΦ , σπουδαίος και πάλι ο Σάσα Βεζένκοφ με «σκυλίσιες» άμυνες στον Μίροτιτς και 13 πόντους στην επίθεση συνέχισε τις  MVP εμφανίσεις του .Όλα αυτά με τους Πειραιώτες να σουτάρουν 16 στις 27 βολές και τους Μπλαουγκράνα να μαζεύουν  17 επιθετικά ριμπάουντ και συνολικά 16 παραπάνω «σκουπίδια» από τους ερυθρόλευκους.

Περιμένει αντίπαλο με το γκάζι πατημένο!

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών ολοκληρώθηκαν με την νίκη επί της Μπαρτσελόνα και πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει τόσο την 34η και τελευταία ημέρα της Euroleague,όσο και τις εξ αναβολής αναμετρήσεις προκειμένου να μάθει τον αντίπαλο του στα play-offs της διοργάνωσης.

Με ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης σε μια εβδομάδα από σήμερα στο Wizink Center από την Μπάγιερν Μονάχου ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερος .Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα τερματίσει τρίτος  και με πλεονέκτημα έδρας θα υποδεχθεί στην Ελλάδα μία εκ των Μακάμπι Τελ Αβίβ , Εφές , Μονάκο ή Μπάγιερν .

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το σημερινό αποτέλεσμα , εάν ο Ολυμπιακός φτάσει μέχρι την Stark Arena  στον ημιτελικό του Final-4 θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού της Ρεαλ και συνεπώς ένα συναπάντημα με την Μπάρτσα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους  μπορεί να επιτευχθεί  μόνο στον τελικό !

Χαράλαμπος Λέσσης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *