Type to search

Real Madrid ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Παναθηναϊκός:Υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε νίκη ψυχολογίας

Share

Ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” με 87-86 τη Ρεάλ Μαδρίτης στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του στο ΟΑΚΑ για τη φετινή Ευρωλίγκα δείχνοντας τη βαριά φανέλα που κουβαλάει.Με το αποτέλεσμα αυτό το “τριφύλλι” βελτίωσε το ρεκόρ του στο 8-18 βάζοντας σε μπελάδες τους Ισπανούς όσον αφορά τη δεύτερη θέση καθώς πια ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό με ρεκόρ 18-9.

Ο Παναθηναϊκός είχε για κορυφαίο τον Παπαγιάννη που έκανε βραδιά καριέρας με 18 πόντους,10 ριμπάουντ και 5 τάπες.Καθοριστικοί ήταν και οι Παπαπέτρου(15 πόντοι),Έβανς(13 πόντοι με καλά ποσοστά και αρκετή βρώμικη δουλειά) και Νέντοβιτς που σημείωσε 13 πόντους.Κρίσιμη ήταν και η βοήθεια του Ντάριλ Μέικον στο φινάλε καθώς σημείωσε και τους 9 πόντους του.

Από τη ¨βασίλισσα¨ οι Ερτέλ,Γιούλ και Ταβάρες σε μια βραδιά πάντως που τα περισσότερα αστέρια της δε βρέθηκαν σε καλή βραδιά.Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρεάλ ύστερα από 13 συνεχόμενα ματς!Η τελευταία νίκη χρονολογείται το 2018 όταν και για το πρώτο ματς για τα πλέι- οφ οι ¨πράσινοι¨είχαν επικρατήσει με 95-67.

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην αναμέτρηση καθώς πήρε τα ηνία από την αρχή.Προηγήθηκε με 16-5 και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 22-11.Ίδια εικόνα είχαμε και στη δεύτερη περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός κρατούσε ένα σταθερό προβάδισμα και το ημίχρονο έληξε 39-30.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν τον έλεγχο φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά και σε διψήφια επίπεδα.(51-39, 23’10),(76-63, 35’10”). Η Ρεάλ δοκίμασε να κάνει την αντεπίθεσή της ευστοχώντας σε συνεχόμενα τρίποντα με τους Ερτέλ.Γιούλ και Τόμπικινς,μείωσε σε 80-75 (38’20”) αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να γκρεμίσει ότι με κόπο είχε χτίσει.Σάντ-Ρόος και Μέικον πέτυχαν κρίσιμους πόντους και το τριφύλλι έφυγε με τη νίκη και το τελικό 87-86 μάλλον κολακεύει την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Διαιτητές: Μπολτάουζερ, Λάτισεβς, Μογκούλκοτς

Δεκάλεπτα: 22-11, 41-32, 59-54, 87-86

Γουλής Κωνσταντίνος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *