Type to search

3-0 τον Χολαργό η Αγία Παρασκευή που ονειρεύεται… Γ’ Εθνική

ΕΠΣ Αθηνών ΕΠΣΑ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

3-0 τον Χολαργό η Αγία Παρασκευή που ονειρεύεται… Γ’ Εθνική

Share

Η Αγία Παρασκευή θριάμβευσε στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στο Χολαργό, τον νίκησε με 3-0 και βρέθηκε ,προς στιγμήν τουλάχιστον, στην κορυφή του ομίλου κατάταξης των 4 πρωταθλητριών της ΕΠΣ Αθηνών.

Η Αγία Παρασκευή βγήκε νικήτρια από το ντέρμπι κόντρα στον Χολαργό και μάλιστα με το ευρύ 3-0 που την ανέβασε στην κορυφή του ομίλου κατάταξης των πρωταθλητριών των ομίλων της ΕΠΣ Αθηνών, από τον οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα οδηγηθεί στα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αυτό τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη αγωνιστική του ομίλου και να μάθει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα σε Χαλάνδρι και  Άρη Πετρούπολης. Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν σε ένα κατάμεστο ,για τα δεδομένα της κατηγορίας, γήπεδο με τους οπαδούς και των δύο πλευρών να δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ισορροπημένο πρώτο μέρος αλλά προβάδισμα για την Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή και Χολαργός βγήκαν στο γήπεδο με στόχο να υπηρετήσουν η καθεμία το δικό της ποδοσφαιρικό πλάνο. Αυτό που ήταν κοινό όμως και για τις δύο ήταν η επιθυμία να παίξουν και να αναλάβουν την πρωτοβουλία κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 1ο μόλις λεπτό με τον Κραψίτη να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ μετά από ατομική προσπάθεια χωρίς όμως να ανησυχεί ουσιαστικά τον Μόλφεση. Ο Χολαργός απάντησε περίπου 10 λεπτά αργότερα. Οι παίκτες του άλλαξαν όμορφα την μπάλα “σπάζοντας” το πρέσινγκ της Αγίας και αναπτύσσοντας την επίθεση τους. Ο Σκούμας ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από στρώσιμο του Τσάγκαρη από τα αριστερά αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ. Αν κάτι δεν θα μπορούσε να ζηλέψει το παιχνίδι από άλλα, υψηλότερου επιπέδου ντέρμπι αυτό θα ήταν η ένταση και το πάθος των ποδοσφαιριστών που προφανώς ενισχύονταν από την ενέργεια του κοινού. Τα σκληρά μαρκαρίσματα όμως, και τα πολλά φάουλ δεν επέτρεπαν στο ματς να βρει και το ρυθμό που θα του άρμοζε. Η επόμενη καλή στιγμή έμελλε να είναι καθοριστική, με την “Σάντα” να ανοίγει το σκορ. Ο Κόλλιας σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπολής πήρε την κεφαλιά, η άμυνα του Χολαργού αδράνησε και η μπάλα έπεσε στα πόδια του Ψαραδέλη που από κοντινή απόσταση δεν αστόχησε. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να βγάλουν άμεση αντίδραση και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν όταν μετά από κόρνερ ο Χατζής εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καταχανάκη αλλά η κεφαλιά του δεν κατέληξε στα δίχτυα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Αγία Παρασκευή πλησίασε και σε δεύτερο τέρμα όταν οι Μπουτσικάρης, Ψαραδέλης και Κραψίτης συνεργάστηκαν σε φάουλ-κομπίνα από τα πλάγια αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε έξω.

Το νοθρό “μπάσιμο” του Χολαργού έκρινε το παιχνίδι

Το γκολ που δεν βρήκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Αγία, το βρήκε στην αρχή του δευτέρου. Οι παίκτες της έδειξαν να επιστρέφουν στο γήπεδο πολύ πιο δυνατά από τους αντιπάλους τους. Στο 47′ Κραψίτης και Ψαραδέλης συνεργάστηκαν και πάλι. Το σουτ του σέντερ φορ σταμάτησε στο δοκάρι του Μόλφεση αλλά ο Κραψίτης πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Μόλις 3 λεπτά αργότερα η “Σάντα” έκλεψε την μπάλα ψηλά στο γήπεδο, ο Ψαραδέλης τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Μπολή και αυτός με πλασέ από δύσκολη γωνία χάρισε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πολύ επηρεασμένοι από την τροπή που πήρε το παιχνίδι. Τα νεύρα τους οδηγούσαν σε λάθη και τα λάθη τους σε νεύρα. Ο Χατζής όμως, στο 59′ σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία και δεν κατάφερε να δώσει ξανά ζωή στον σοκαρισμένο Χολαργό. Μια σέντρα από τα δεξιά προκάλεσε την ασυνεννοησία Καταχανάκη και Φειδαίου και έφερε την μπάλα πάνω στον αμαρκάριστο επιθετικό του Χολαργού αλλά το πλασέ του προ κενής εστίας κατέληξε ψηλά άουτ. Όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς για την Αγία Παρασκευή η οποία, πλήρως ευχαριστημένη με το προβάδισμα της, οπισθοχώρησε στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησε να το διαφυλάξει φροντίζοντας να περιορίσει την απειλή του αντιπάλου της. Αυτό, σε συνδυασμό με τα ακόμα περισσότερα, σε σχέση με το πρώτο μέρος, φάουλ και από τις δύο πλευρές αλλά και την εμφανέστατα κακή ψυχολογική κατάσταση των παικτών του Χολαργού έσβησε σταδιακά το ρυθμό του παιχνιδιού. Κάπως έτσι, η “Σάντα” έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη την οποία πανηγύρισε μετά το τέλος του αγώνα παρέα με τους φίλους της στις εξέδρες.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αγία Παρασκευή: Καταχανάκης, Κόλλιας (Μήτσης 85′), Φειδαίος, Χατζίου, Γαλανόπουλος, Σταμουλής, Μπόλης, Πατερίτσας, Ψαραδέλης (Κούτρος 65′), Μπουτσικάρης, Κραψίτης (Λαζόπουλος 76′)

Χολαργός: Μόλφεσης, Ντόβας (Καρράς 60′), Τσάγκαρης, Μηλιώνης, Μιχελής, Τσίρος, Κοντογιάννης, Ζαχαρόπουλος (Τριάντης 73′), Χατζής, Τσιαντής (Μυλωνάς 45′), Σκούμας

Ιάσονας Θεριός 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *