Type to search

Β ΕΘΝΙΚΗ β εθνικη μπασκετ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ

Β Εθνική μπάσκετ: Εκμεταλλεύτηκε την έδρα της η Κηφισιά.

Share

Η ΑΕ Ν. Κηφισιάς υποδέχτηκε (13/3) στην έδρα της τον ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82 για τη 19η αγωνιστική του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β Εθνικής κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι ήλεγξαν το παιχνίδι και κατάφεραν να επικρατήσουν 73-55.

 

 


Η Κηφισιά και η Αχαγιά διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο γήπεδο “Δημ. Βικέλας” σε ένα παιχνίδι με σημαντική βαθμολογική σημασία. Οι γηπεδούχοι πριν το παιχνίδι βρίσκονταν στη 9η θέση με 23 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι στην 7η με 24.

 

Η Κηφισιά ξεκίνησε το παιχνίδι αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Πήραν από νωρίς προβάδισμα και στα μέσα της πρώτης περιόδου προηγήθηκαν με 16-7. Η ομάδα της Αχαγιάς προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε παίζοντας πολύ πιεστική άμυνα κυρίως στην περιφέρεια. Μέσα από την άμυνα βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 17-13.

 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου η Αχαγιά συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Συνέχισε την ίδια πιεστική άμυνα και μείωσε τη διαφορά στους 2 πόντους 20-18. Η Κηφισιά αντέδρασε άμεσα με τον Μιχαλάκη να σκοράρει σε σουτ τριών πόντων έπειτα από ασίστ του Χατζηνικόλα κάνοντας το σκορ 23-18. Η Αχαγιά προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση αλλά η Κηφισιά συνέχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Ο Μοσχοβίτης ευστόχησε σε τρίποντο και έδωσε αέρα 9 πόντων στην ομάδα διαμορφώνοντας το σκορ στο 34-25. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και σκορ ημιχρόνου ήταν το 36-30.

 

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ δυναμικά για την ομάδα της Κηφισιάς. Οι παίκτες του κυρίου Λαδίκου πάτησαν γκάζι και κατάφεραν να διευρύνουν τη διαφορά. Η λειτουργία της Κηφισιάς σε άμυνα και επίθεση ήταν υποδειγματική και η Αχαγιά δε μπόρεσε να βρει λύσεις στην άμυνα της παρά τη διάθεση των παικτών της, οι οποίοι με μπροστάρη το Νεόφυτο προσπαθούσαν να βελτιώσουν την άμυνα τους. Η πολύ καλή εμφάνιση της Κηφισιάς, η κούραση των παικτών της Αχαγιάς και η εμπειρία αυτών της Κηφισιάς έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Η Αχαγιά σκόραρε μόλις 7 πόντους στην τρίτη περίοδο και το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε την Κηφισιά να προηγείται με 58-37.

 

Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στο κοινό που συγκεντρώθηκε στο “Δημ. Βικέλας” για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Η Κηφισιά συνέχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Η Αχαγιά δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση της και έμεινε χωρίς σκορ στα πρώτα 2.5 λεπτά της περιόδου. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους με το σκορ στο 70-50 για τους γηπεδούχους. Η αναμέτρηση τελείωσε με την Κηφισιά να πανηγυρίζει τη νίκη με σκορ 73 – 55.

 

 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής της Κηφισιάς κύριος Στ. Λαδίκος δήλωσε:

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για το εγχείρημα αυτό (εννοεί τι web radio thw EOK), το έχω παρακολουθήσει δυο – τρεις μέρες που έχει βγει στον αέρα, μπράβο σε όλους, είναι αναγκαίο. Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα, η αλήθεια είναι ότι η ομάδα θα έπρεπε να βρίσκεται πιο ψηλά. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα, έχουμε χάσει παιχνίδια από το 39΄ και μετά και αυτό είναι κυριολεκτικό. Είτε είμασταν μπροστά στο σκορ είτε ήταν στον πόντο το παιχνίδι. Σημαντική νίκη για να πάρουμε μια ανάσα για τη συνέχεια, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Πρωτεργάτες είναι ο Φίλιππος ο Μοσχοβίτης και ο Χρήστος Πετροδημόπουλος αλλά και όλα τα παιδιά ακολουθούνε και προσπαθούνε πάρα πολύ, γίνεται μια προσπάθεια εδώ στην ομάδα χρόνια και καρποφορεί. Σήμερα έπαιξε ακόμα ένας παίκτης από το εφηβικό. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στοχεύουμε πάντα για ό,τι καλύτερο.”

 

Σε ερώτηση για το αν είναι στόχος η ανάδειξη παικτών από τα τμήματα υποδομών είπε: “Σκεφτείτε ότι το καλύτερο τριάρι και το καλύτερο τεσσάρι της κατηγορίας είναι ο Χατζηνικόλας και ο Μανούσος αντίστοιχα που είναι εδώ από τις ακαδημίες. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα. Ακόμη στη δωδεκάδα σήμερα ήταν ο Γιάννης ο Γιακουμής, γεννημένος το 2003, επίσης ο Αντρέας ο Σκούρτης σήμερα επίσης για πρώτη φορά γιατί είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά και ο Μάριος ο Στεργίου. Είναι όλα παιδιά από τις υποδομές. όποιος έρχεται, μένει ή επιστρέφει.” και συνέχισε για τη λειτουργία και τη φιλοσοφία της ομάδας του: “Ο Φίλιππος ο Μοσχοβίτης  πλέον είναι δικό μας παιδί έχει 8-9 χρόνια στην ομάδα. Ο Χρήστος ο Πετροδημόπουλος ήταν στις μεγάλες στιγμές από την Α2 στην Α1, έμεινε στην Α1, επέστρεψε τώρα, όσα παιδιά έρχονται με μεταγραφή μένουν στην ομάδα για χρόνια, είμαστε χαρούμενη για αυτό.”

 

Σε ερώτηση για το τί είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο, και έκαναν τέτοια εμφάνιση στην τρίτη περίοδο είπε: “Τίποτα τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι καλά τα σκάουτινγκ καλές οι προπονήσεις καλά όλα αυτά, αλλά αυτά είναι ματς που πρέπει να βγάλεις μπροστά εγωισμό για να κερδίσεις. Μπήκαμε είπαμε ότι δε πρέπει να επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση στον αντίπαλο να διεκδικήσει το παιχνίδι, γιατί έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια με αυτό τον τρόπο. Τα παιδιά ήταν σούπερ κυρίως στην άμυνα, και μετά ξέρετε ότι αυτό βγαίνει στην επίθεση.”

 

Σε ερώτηση για το στόχο της σεζόν είπε: “Να παίξουμε όσο το δυνατό καλύτερο μπάσκετ. Ο στόχος αλλάζει αγώνα με τον αγώνα. Να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται, και να είμαστε ακόμα πιο άνετοι ώστε να μπούνε κι άλλοι αθλητές από τις υποδομές μας να παίξουνε μπάσκετ.”

 

Δηλώσεις έκανε και ο Φίλιππος Μοσχοβίτης. Γενικά για το παιχνίδι είπε: “Παιχνίδι πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και για τις δυο ομάδες. Ήμασταν πολύ καλοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πειθαρχημένη με υπομονή στην επίθεση. Τρομερή ομαδική δουλειά αι στην επίθεση και στην άμυνα και νομίζω αυτό ήταν το στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη.”

 

Σε ερώτηση για την καλή απόδοση στην επίθεση και αν είναι στόχευση της ομάδας του να παίζει έτσι είπε: “Στόχος είναι να παίζουμε έτσι σε κάθε παιχνίδι. Σε όλα τα παιχνίδια οι εμφανίσεις μας είναι σχεδόν ίδιες. Σε κάποια είμαστε και λίγο άτυχοι, θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες νίκες παραπάνω. Στόχος είναι η ομάδα να παίζει δυνατά να παίζει συγκεντρωμένα, να βοηθάμε τα νέα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας να προσαρμοστούν σιγά σιγά, και να σωθούμε όσο το συντομότερο γίνεται.”

 

Σε ερώτηση για το αν το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου η ομάδα του δέχτηκε μόλις 7 πόντους είπε: “Σίγουρα η άμυνα ήταν το μεγάλο κλειδί. Στην επίθεση είχαμε την ομαδικότητα, είχαμε την επιμονή οπότε ήταν θέμα χρόνου να βάλουμε και κάποια σουτ για να ανοίξει το παιχνίδι.”

 

Σε ερώτηση για το αν η εμπειρία έκρινε το παιχνίδι είπε: “Όχι όχι δεν είναι θέμα εμπειρίας είναι θέμα διάθεσης, αγωνιστικότητας και συγκέντρωσης καθαρά.  Η εμπειρία είναι εδώ για να βοηθάει.”

 

Για το στόχο της σεζόν από εδώ και πέρα δήλωσε: “Στόχος είναι να σωθούμε όσο γρηγορότερα γίνεται. Τίποτα άλλο, πάνω δε προλαβαίνουμε να πάμε, και δεν ήταν και ποτέ στόχος αυτό. Οπότε θέλουμε να σωθούμε το συντομότερο.”

 

Γιάννης Κελέρμενος

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *