Type to search

Chelsea fc Premier League Premier league ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρεμιέρ Λίγκ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΤΣΕΛΣΙ

Κάι Χάβερτζ: Ο “μεταξένιος” Γερμανός είναι όντως αυτό που χρειαζόταν η Τσέλσι

Share

Πώς το step-up του και η τρομερή φόρμα του Χάβερτζ ανεβάζουν επίπεδο την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ δίνοντας νέες διαστάσεις στις δυνατότητες της   

Οι οπαδοί της Τσέλσι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν σταματήσει να τραγουδούν το σύνθημα του Κάι Χάβερτζ μιας και ο 22χρονος “μεταξένιος” Γερμανός αποδεικνύει στο γήπεδο πως πράγματι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα του. Αν μάλιστα καταφέρει να διατηρηθεί στη δαιμονιώδη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι πως για τους φίλους των “Μπλε” θα γίνει πολλά περισσότερα από “αυτόν που χάρισε στην Τσέλσι το Τσάμπιονς Λιγκ”.

Καθάρισε και τη Νιούκαστλ στο 90′ επιβεβαιώνοντας τη φόρμα του 

Μπορεί αυτόν τον καιρό στις τάξεις της Τσέλσι όλοι να ασχολούνται με τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα εκτός γηπέδου. Για όσα όμως συμβαίνουν μέσα σε αυτό έχει φροντίσει στα τελευταία παιχνίδια ο Κάι Χάβερτζ. Το τελευταίο “χτύπημα” του νεαρού επιθετικού ήρθε απέναντι στη Νιούκαστλ. Οι “Καρακάξες” είχαν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους για 90 λεπτά και ήταν έτοιμοι να φύγουν από το Στάμφορντ Μπριτζ με έναν πολύτιμο βαθμό. Λογάριασαν όμως χωρίς τον…Χάβερτζ. Ο 22χρονος Γερμανός σε μια από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού ξέφυγε από τον Μπερν, με ένα μοναδικά μαγικό άγγιγμα “κόλλησε” τη βαθιά μπαλιά του Ζορζίνιο και με το εξωτερικό εκτέλεσε τον Ντουμπράφκα προτού αυτός να αντιληφθεί καλά καλά πώς ο νεαρός στράικερ έκανε το κοντρόλ.

Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό τέρμα για τον ίδιο μιας και σήμανε την πρώτη φορά που καταφέρνει να σκοράρει σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Πριν λίγες μέρες “κλείδωσε” το “διπλό” της Τσέλσι στο Κάροου Ρόουντ απέναντι στη Νόριτς με 3-1 ενώ μια αγωνιστική νωρίτερα, με τα 2 του γκολ συνέβαλε στο επιβλητικό 4-0 κόντρα στην Μπέρνλι. Ο συνολικός του απολογισμός στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις των “Μπλε” είναι 5 γκολ και 1 ασίστ, νούμερα αναμφίβολα δηλωτικά τόσο του κομβικού του ρόλου στην ομάδα όσο και της φόρμας του.

Ένα… γερμανικό κλειδί-απάντηση στο γρίφο της επίθεσης της Τσέλσι 

Η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Λουκάκου, με αποκορύφωμα την εμφάνιση 7 επαφών που είχε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, έφεραν τον Τόμας Τούχελ αντιμέτωπο με ένα γρίφο αναφορικά με την επιθετική του γραμμή. Την απάντηση σε αυτόν “βλέπει” τελευταία στο πρόσωπο του Χάβερτζ τον οποίο χρησιμοποιεί στη θέση για την οποία δείχνει να είναι πλασμένος, αυτό το “9μισάρι”.  Ο 22χρονος, στους χώρους όπου έλαμψε και στη Λεβερκούζεν, μπορεί πραγματικά να ξεχωρίζει. Έχει την ικανότητα να κινείται με μοναδικό τρόπο ανάμεσα στις γραμμές και να δημιουργεί υπεραριθμίες και άρα σοβαρά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, όπως άλλωστε σίγουρα θα μπορεί να επιβεβαιώσει αυτή της Λίβερπουλ στην οποία προκάλεσε τρομερούς πονοκεφάλους στον τελικό του Λιγκ Καπ. Ταυτόχρονα όμως, αισθάνεται το ίδιο άνετα με το να “τραβιέται” στα πλάγια για να πάρει την μπάλα και να φτιάχνει πιο κεντρικά χώρο για τους συμπαίκτες του. Η ταχύτητα του σε συνδυασμό με το καλό κουβάλημα μπάλας μπορεί αναμφίβολα να “γεννήσει” θανατηφόρες για τους αντίπαλους επιθετικές μεταβάσεις ενώ χωρίς να είναι ένας target-man περιοχής λειτουργεί εξίσου καλά και μέσα στο κουτί. “Μας δίνει τεράστιο όγκο, καλύπτει πολλά μέτρα και βρίσκει ένταση ανεξάρτητα από τον τρόπο άμυνας του αντιπάλου” δήλωσε ο Τούχελ μετά το ματς με την Μπέρνλι. Η αλήθεια είναι ότι ο Γερμανός κόουτς έψαχνε εδώ και καιρό μια επιθετική γραμμή που θα λειτουργούσε το ίδιο καλά τόσο με όσο και χωρίς την μπάλα, που θα έβγαζε λογική. Ο Λουκάκου παρά το δυνατό του ξεκίνημα φέτος είναι σαφώς πιο περιορισμένος όσον αφορά την κινητικότητα που θα “ξεκλειδώσει” τις κλειστές άμυνες αλλά ακόμα περισσότερο όσον αφορά την πίεση, στοιχείο πολύ σημαντικό για τον Τούχελ.

Κάπως έτσι, ο Κάι Χάβερτζ έχει αρπάξει την ευκαιρία του από τα μαλλιά πραγματοποιώντας φοβερές εμφανίσεις. Προσφέρει εξαιρετικά σημαντικά πράγματα σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού της Τσέλσι και αποδεικνύεται καθοριστικός για την ομάδα του, την οποία οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα σε μια περίοδο πολύ ιδιαίτερη για το κλαμπ.

Ιάσονας Θεριός 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *