Type to search

Premier League Premier league ΑΓΓΛΙΑ Αρχική Κεντρική ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ Πρεμιέρ Λίγκ

Σαλάχ: «Προσπέρασε» τον Φάουλερ γράφοντας ιστορία, και τώρα… η πρωτιά του Τζέραρντ!

Share

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σκόραρε στη νίκη της Λίβερπουλ απέναντι στη Μπράιτον, φτάνοντας τα 158 τέρματα και ασίστ στη Πρέμιερ Λίγκ με τη φανέλα των «ρέντς», ξεπερνόντας στη σχετική λίστα τον Ρόμπι Φάουλερ και βάζοντας πλέον πλώρη για την πρωτιά του Στίβεν Τζέραρντ.

 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ στην εκτός έδρας επικράτηση των «κόκκινων» στο «Άμεξ Στάντιουμ» απέναντι στη Μπράιτον, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ εν τέλει να επικρατεί με 0-2 φτάνοντας στην 8η διαδοχική νίκη της για το πρωτάθλημα της Premier League. Μια νίκη που αν μη τι άλλο τη κρατάει σε απόσταση αναπνοής και στο -3 από τη πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, με την μεταξύ τους αναμέτρηση να αναμένεται στις 10 Απριλίου. Μια κούρσα τίτλου που σύσσωμος  ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αναμένεται να παρακολουθήσει με μεγάλη αγωνία.

 

Το ρεκόρ

Στην πορεία της Λίβερπουλ έχουν προκύψει αρκετοί πρωταγωνιστές. Ωστόσο η «σταθερά» η οποία ακούει στο όνομα Μοχάμεντ Σαλάχ έχει συμβάλει τα μέγιστα και τη φετινή χρονιά προκειμένου η ομάδα του Κώστα Τσιμίκα να διανύει ακόμη μια πρωταθληματική σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος επιθετικός έχει συμμετοχή σε 30 τέρματα της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 20 φορές, ενώ έχει μοιράσει και 10 τελικές πάσες σε μόλις 26 αναμετρήσεις!

Μάλιστα ο 29χρονος επιθετικός που τον Ιούλιο του 2017 αποκτήθηκε έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ρόμα σηκώνοντας πολύ «σκόνη» γύρω από το όνομα του (μιας στην «πλάτη» του βρισκόταν το κακό πέρασμα από τη θητεία του στην Τσέλσι), στην αναμέτρηση απέναντι στη Μπράιτον πρόσθεσε ακόμη μια «χρυσή» σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του στη Λίβερπουλ αλλά και της Πρέμιερ Λίγκ. Αναλυτικότερα ο Σαλάχ με το τέρμα του απέναντι στους «γλάρους» έφτασε τα 158 γκολ και ασίστ συνδυαστικά με τη φανέλα των «ρέντς» στο πρωτάθλημα «προσπέρασε» τον άλλοτε θρύλο του συλλόγου Ρόμπι Φάουλερ στη σχετική λίστα, ενώ πλέον «κυνηγά» την πρώτη θέση που ανήκει στον Στίβεν Τζέραρντ.

 

 

 

Η τριάδα παικτών της Λίβερπουλ με την υψηλότερη συμμετοχή τερμάτων στην Premier League:

  1. Στίβεν Τζέραρντ 219 (121 γκολ & 98 ασίστ)
  2. Μοχάμεντ Σαλάχ 158 (115 γκολ, 43 ασίστ)
  3. Ρόμπι Φάουλερ 157 (128 γκολ, 29 ασίστ)

 

 

Με συχνότητα που βάζει πλώρη για… «κορυφή»

Δεν είναι η μοναδική «τρομακτική» σεζόν στο πρωτάθλημα για τον Αιγύπτιο που συνεχίζει τις… υψηλές «πτήσεις» στον συγκεκριμένο πίνακα, έχοντας φτάσει σε αυτή την επίδοση μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια στον σύλλογο των «κόκκινων». Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις πορείες της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, όπου αν εξαιρέσουμε τη σεζόν που το κατέκτησε (2019/20), μετρά 5 πρωταθληματικές πορείες αν προσθέσουμε σε αυτή του 2018/19 και την εφετινή. Γεγονός πως αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την τεράστια επίδραση του Σαλάχ στην πορεία του «κλάμπ» στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λίγκ τα τελευταία χρόνια, καθώς και το γεγονός πως αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό η «κατάληψη» της πρώτης θέσης δε θα αργήσει και πολύ για να έρθει.

 

 

Αναλυτικά οι χρονιές του 29χρονου επιθετικού:

  • Σεζόν 2017/18: 36 συμμετοχές, 32 γκολ, 11 ασίστ
  • Σεζόν 2018/19: 38 συμμετοχές, 22 γκολ, 10 ασίστ
  • Σεζόν 2019/20: 34 συμμετοχές, 19 γκολ, 10 ασίστ
  • Σεζόν 2020/21: 37 συμμετοχές, 22 γκολ, 5 ασίστ
  • Σεζόν 2021/22: 26 συμμετοχές, 20 γκολ, 10 ασίστ (σε εξέλιξη)

 

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *