Type to search

Άμιλλα Τρίπολης 2000 ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Φοίνικας Πειραιά- Άμιλλα Τρίπολης 2000: 64-32, παραμένουν στο παιχνίδι για τα μπαράζ οι Πειραιώτισσες

Share

Φοίνικας Πειραιά και Άμιλλα Τρίπολης συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, ” Παναγιώτης Σαλπέας ”, για την 14η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α2 μπάσκετ γυναικών. Οι Πειραιώτισσες έφυγαν για άλλη μία φορά με το ρόζ φύλλο αγώνα (64-32).

Η Πειραϊκή ομάδα ούσα σταθερά τρίτη στη βαθμολογία  πολύ δύσκολα θα αντίμετωπιζε προβλήματα στον σημερινό αγώνα, απέναντι σε μία ομάδα που βρισκεται στα χαμηλα σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, η Άμιλλα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και έβαλε δύσκολα στον Φοίνικα μέχρι την τρίτη περίοδο. Έκτοτε η ψαλίδα στο σκορ άνοιξε αρκετά, με την Ευμορφοπούλου από πλευράς Φοίνικα να πετυχαίνει σχεδόν το 1/3 των συνολικών πόντων της ομάδας της.

Ο αγώνας

Αρχικές πεντάδες:

Ο Φοίνικας ξεκίνησε με τις: Ευμορφοπούλου, Βράκα (αρχηγος), Στεφάτου, Γραμματικού και Μαγγίνα.

Η Άμιλλα παρέταξε τις: Παπαζαφειροπούλου, Τρυφωνίδη, Μονογυιού, Παναγιωτοπούλου και Σιάμπου( αρχηγός).

Πρώτη περίοδος: Σεφτέ στον αγώνα έκανε η Σίσσυ Ευμορφοπούλου, με καλάθι ένα λεπτό μετά την έναρξη του πρώτου δεκαλέπτου. Συνέχεια έδωσε η πολύπειρη Ζιζή Στεφάτου με άλλους δύο πόντους. Τότε η Μονογυιού της Άμιλλας άρχισε να ”πυροβολεί ” από τα 6,75μέτρα. Η Σιάμπου ακολούθησε με κοντινό καλάθι δύο πόντων. Το σκόρ ήταν πολύ κοντά καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου και οι Τριπολιτσιώτισσες έδειξαν πως θέλουν κάτι από το ματς. Για τον Φοίνικα πέτυχαν πόντους  η Καρέλα Κατερίνα και η αρχηγός Βράκα Ελένη. Με 15-14 λοιπόν έληξε το πρώτο δεκάλεπτο και  την ομάδα του Κυριάκου Αράπη να έχει ισχνό προβάδισμα.

Δεύτερη περίοδος: Η Ευμορφοπούλου από πλευράς Φοίνικα ήταν σε άλλο ένα ματς το βαρύ πυροβολικό της ομάδας σημειώνοντας αρκετούς πόντους και κάνοντας πάλι την αρχή στο δεύτερο δεκάλεπτο με καλάθι δύο πόντων. Η Σιάμπου απάντησε στη μία από τις εύστοχες βολές της Ελευθερίας Μαγγίνα, μειώνοντας σε 18-16.  Έπειτα, η Σίσσυ Ευμορφοπούλου κέρδισε καλάθι και φάουλ και ανέβασε το σκορ στο 21-16. Ένα από highlight  του αγώνα ήταν η σκαστή πάσα της Ευμορφοπούλου στη Ζιζή Στεφάτου, που με layup άυξησε κι άλλο το προβάδισμα της Πειραϊκης ομάδας. Η 38χρονη παίκτρια ( Στεφάτου) κέρδισε τις εντυπώσεις με την ενέργεια της 3 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν πέρασε τη μισή αντίπαλη ομάδα και με θεαματικό τρόπο σκόραρε ένα απίστευτο καλάθι (28-18 σ’ εκείνο το σημείο). Η νεοεισελθείσα  Λαουλάκου του Φοίνικα έβαλε τη μία από τις δύο κερδισμένες βολές της και έγραψε το 30-18, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Τρίτη περίοδος: Μετα την ανάπαυλα, η Άμιλλα έδειχνε να μην τα παρατάει και με όσα  ψυχικά και σωματικά αποθέματα είχε, μπήκε δυνατά στο παρκέ. Η Μίχαλου πέτυχε 2 πόντους και η Τρυφωνίδη ήταν εύστοχη και στις 2 βολές που κέρδισε (30-22). Η Σιάμπου μείωσε τη διαφορά στους έξι πόντους 3,5 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Κυριάκος Αράπης πέρασε στο παρκέ την Αδαμαντία Οικονομοπούλου, που με έυστοχο τρίποντο έγραψε το  39-26. Στο σημείο αυτό η Κωνσταντίνα Γραμματικού πήρε το παιχνίδι ως προσωπική υπόθεση. Με 4/6 βολές που κέρδισε εκτόξευσε την ψαλίδα του σκορ στο 43-30 και έκτοτε η Άμιλλα δυσκόλευτηκε να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Τέταρτη περίοδος: Η Γραμματικού συνέχισε να σκοράρει και με άλλους 4 πόντους της η ήδη ανεβασμένη διαφορά πήγε στο 51-30 και ενώ απέμεναν κάτι λιγότερο από έξι λεπτά για το τέλος. Η Ευμορφοπούλου βρήκε άλλους 4 πόντους, για να φτάσει συνολικά τους 21 στο ματς. Ο Φοίνικας επέβαλε τον δικό του ρυθμό και η νεαρή ομάδα από την Τρίπολη δεν μπορούσε πια να ανταποκριθεί. Το παιχνίδι έληξε με την Μίχαλου της Άμιλλας  να γράφει το τελικό σκορ 64-32.

Ο Φοίνικας έπειτα και από τη σημερινή του νίκη έφτασε τους 25 βαθμούς, βρίσκεται σταθερά τρίτος και θα προσπαθήσει στιςεναπομείνασες 4 αγωνιστικές  να εκμεταλλευτεί την γκέλα της Ηλιούπολης κόντρα στον Εύνικο. Το φινάλε του πρωταθλήματος προμηνύεται συναρπαστικό και η ομάδα από τον Πειραιά θα επιδιώξει να προσπεράσει την Ηλιούπολη (26βαθμοί) και να παίξει εκείνη στα μπαράζ ανόδου για την Α1.  Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Κυριάκου Αράπη είναι αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (19/3/2022, 17:00).

Από την άλλη η Άμιλλα Τρίπολης μετά και από αυτή την ήττα βλέπει τις ελπίδες της να εξανεμίζονται και αρχίζει να μπλέκει σε σενάρια υποβιβασμού (9η με 16 βαθμούς, όσους και ο τελευταίος Θησέας Παναγιούδας). Την επόμενη Κυριακή η ομάδα της Τρίπολης αντιμετωπίζει τον έβδομο Αιγέα Χίου (18βαθμοί) εντός έδρας και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάρει το πρώτο της δίποντο μετά τις 23 Γενάρη.

Αναλυτικά οι πόντοι των παικτριών:

Φοίνικας Πειραιά (Αράπης, Τιόπουλος): Γραμματικού 9, Μαγγίνα 11, Καρελά 8 , Ευμορφοπούλου 21, Βράκα 5, Στεφάτου 6, Λαουλάκου 1, Οικονομοπούλου 3 (1).

Άμιλλα Τρίπολης (Τσουκαλάς, Σπυρόπουλος): Κωνσταντινέα , Βυτογιάννη, Κοκκώνη, Γιάννη, Μαγκλάρη, Τρυφωνίδη 4, Μονογυιού 9(3 τρίποντα), Παναγιωτοπούλου 3, Πολυχρονοπούλου, Μίχαλου 4, Παπαζαφειροπούλου, Σιάμπου 12.

 

Επίμελεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *