Type to search

ΕΠΣ Αθηνών Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιέστα με…στυλ για την Αγία Παρασκευή, 7-0 τη Λυκόβρυση!

Share

Σε μια πανηγυρική, για την ίδια, μέρα η Αγία Παρασκευή σκόρπισε τη Λυκόβρυση με 7 γκολ και έπειτα σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλήματος για τον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών. 

Για την Αγία Παρασκευή, που προ πολλού είχε εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου της, η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην ουραγό του της βαθμολογίας,  Λυκόβρυση, είχε εξ αρχής τον χαρακτήρα φιέστας. Σα να μην έφτανε αυτό οι ποδοσφαιριστές της φρόντισαν να καθαρίσουν από πολύ νωρίς το παιχνίδι μετατρέποντας το και επίσημα σε μια γιορτή της προσπάθειας μιας ολόκληρης χρονιάς.

Εκκωφαντικό πρώτο μέρος για την Αγία Παρασκευή

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς θέλησαν να “δείξουν” τα δόντια και τις διαθέσεις τους. Ο Κραψίτης στο 1ο μόλις λεπτό έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά είδε τον Κορρέ να εξουδετερώνει το πλασέ του. Το γκολ όμως δεν άργησε να έρθει. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο επιθετικός της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Αυτή τη φορά “έσπασε” την μπάλα στον αμαρκάριστο Μπουτσικάρη ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Η Λυκόβρυση επιχείρησε να αντιδράσει και έφτασε στο 16ο λεπτό στην μοναδική αξιόλογη στιγμή της. Τασιούδης και Παπαχρήστος έπαιξαν το ένα-δύο στο ύψος της περιοχής με το σουτ του πρώτου όμως να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Από το σημείο αυτό και έπειτα η Αγία ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία του παιχνιδιού. Το 4-4-2 της με ρόμβο στο κέντρο εναλλασσόταν σε φάση επίθεσης σε 3-4-1-2. Ο Σφακιανάκης έπαιρνε την μπάλα χαμηλά ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς και τα 2 πλάγια μπακ ανέβαιναν πολλά μέτρα στο γήπεδο. Αυτό προσέφερε στην ομάδα πλάτος και υπεραριθμίες που η Λυκόβρυση δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει ειδικά από τη στιγμή που είχε να αγωνιστεί απέναντι σε μια πολύ απρόβλεπτη και κινητική επιθετική γραμμή. Οι γηπεδούχοι έφταναν με άνεση σε σημαντικές ευκαιρίες και στο 33ο λεπτό σκόραραν για 2η φορά. Φανταστική κάθετη πάσα του Ψαραδέλη για τον Κραψίτη ο οποίος δεν αστόχησε αφού προσπέρασε τον Κορρέ. Η Αγία Παρασκευή κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και τις δύο επόμενες αξιόλογες στιγμές της. Αρχικά, στο 42′ ο Σταμούλης “έγραψε” το 3-0 με εντυπωσιακό πλασέ εκτός περιοχής ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ψαραδέλης με τρομερή ατομική προσπάθεια έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα 4 τερμάτων.

Αποτελεσματική αν και… πιο χαλαρή στο δεύτερο 

Όπως ήταν αναμενόμενο οι πρωταθλητές του 1ου ομίλου κατέβασαν τους ρυθμούς τους στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά ο έλεγχος δεν έφυγε σε κανένα σημείο από τα χέρια τους. Η Λυκόβρυση είχε πλέον υιοθετήσει έναν εντελώς παθητικό ρόλο ανήμπορη να βρει κάποια αντίδραση απέναντι σε μια σαφώς ποιοτικότερη ομάδα. Οι γηπεδούχοι χωρίς να δημιουργήσουν ιδιαίτερες στιγμές, επηρεασμένοι και από τις αρκετές αλλαγές, κατόρθωσαν να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο επιβλητικό 7-0. Στο 61′ ο Φειδαίος πήδηξε πιο ψηλά από όλους μετά το κόρνερ του Κραψίτη και σκόραρε με κεφαλιά. Εννιά λεπτά μετά ο αρχηγός της Αγίας μοίρασε μια ακόμη ασίστ, έτοιμο γκολ για την ακρίβεια με γύρισμα από τα αριστερά προς τον αμαρκάριστο Μπόλη. Το κερασάκι στην τούρτα τοποθέτησε στο 76′ ο Λαζόπουλος που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία μεταξύ Κορρέ και Γαλακτίδη μετά από σέντρα του Γαλανόπουλου πλασάροντας σε κενή εστία. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα πολύ όμορφο απόγευμα για τους ποδοσφαιριστές της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι έλαβαν μετά το τέλος του παιχνιδιού τα μετάλλια τους σηκώνοντας το τρόπαιο του πρωταθλήματος. Σειρά παίρνουν τα μπαράζ αφού μόνο μέσω αυτών μπορεί η ομάδα να εκπληρώσει τον στόχο της, την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Οι συνθέσεις των ομάδων 

Αγία Παρασκευή: Παπαγεωργίου, Κόλλιας (Κούτρος 60′), Γαλανόπουλος, Φειδαίος, Τριανταφυλλίδης, Σταμούλης, Χατζίου, Σφακιανάκης (Μπόλης 50′), Ψαραδέλης (Λαζόπουλος 60′), Μπουτσικάρης (Μακρυπίδης 71′), Κραψίτης (Πατερίτσας 71′)

Λυκόβρυση: Κορρές, Σέργης, Γαλακτίδης, Γκέκας, Κορρές (Χρυσοχονίδης 57′), Καβαλάρης, Κρασνίκι (Μπεζάνης 73′), Τασιούδης, Παπαχρήστος (Καραμούτσιος 73′), Πανταγιάς, Πάγκας

Ιάσονας Θεριός 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *