Type to search

ΑΜΦΙΑΛΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΤΕΟ ΡΟΥΠΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αμφιάλη- Αναγέννηση Μοσχάτου: 5-0 με on fire Ρούπι

Share

Αμφιάλη και Αναγέννηση Μοσχάτου αναμετρήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο   ” Σιταποθήκες ” στο Κερατσίνι, για την 19η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος ΕΠΣ Πειραιά, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν άλλη μία νίκη, με τον Ρούπι να σημειώνει χατ τρικ.

Η πρωτοπόρος στη βαθμολογία Αμφιάλη πέρασε ένα έυκολο απόγευμα απέναντι στην έκτη  Αναγέννηση Μοσχάτου. Οι μπλέ (Αμφιάλη) κατάφεραν να πετύχουν 5 γκολ, 2 στο πρώτο και 3 στο δεύτερο ημίχρονο. Το σκορ ίσως να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, αφού και οι φιλοξενούμενοι είχαν 4 σημαντικότατες ευκαρίες ( εκ των οποίων 1δοκάρι), αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Αμφιάλης, Φάνη Παγώνη, που με τις καίριες επεμβάσεις του κράτησε σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ανέπαφη την εστία του.

 

Συνθέσεις

Αμφιάλη: Παγώνης (ΤΦ), Μπακοθανάσης Χρήστος, Μπακοθανάσης Στάθης, Γεωργακόπουλος, Μπέρτζος, Ζαχαρίου, Ρούπι, Κρεββατάς, Δανασής, Επιτροπάκης, Νέλα.

Αναγέννηση Μοσχάτου: Κουφογιαννάκης (ΤΦ), Παπαϊωάννου, Δωρογιάννης, Σωματόπουλος, Bukowy, Kαρακάσης, Αθανασόπουλος, Watsop, Παππάς, Οικονομάκης, Παπαθεοδώρου.

 

Το ματς

Πρώτο ημίχρονο

Προς έκπληξη όλων των παρευρισκόμενων στις κερκίδες, η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στην Αναγέννηση Μοσχάτου, στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Οικονομάκη να βρίσκεται φάτσα με τον Παγώνη. Ο 22 χρονος επιθετικός σούταρε καλά, αλλά ο Παγώνης έδειξε την κλαση του, και έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια. Η κυκλοφορία της μπάλας στη συνέχεια πέρασε στα πόδια της Αμφιάλης, η οποία πίεζε αφόρητα την άμυνα της Αναγέννησης Μοσχάτου. Γι΄αυτό και στο 9ο λεπτό του αγώνα ο Ρούπι πέτυχε το 10ο φετινό του γκολ, με όμορφο σουτ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Κουφογιαννάκη. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική που ο 28 χρονος βρίσκει δίχτυα.  Ωστόσο η Αναγέννηση κατάφερε να συνέλθει από το γκολ που δέχθηκε και βρήκε ρυθμό και συνεργασίες, χάρη στους Αθανασόπουλο και Οικονομάκη, οι οποίοι συνδυάστηκαν πολύ καλά στο 30ο λεπτό, με τον τελευταίο να σουτάρει, αλλά να του λέει πάλι όχι ο Παγώνης. 3 λεπτά αργότερα ο mvp του αγώνα, Ρούπι, καθώς προσπάθησε να προλάβει μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά στη μικρή περιοχή, συγκρούστηκε με τον εξερχόμενο Κουφογιαννάκη. Οι δύο παίκτες βρέθηκαν στο έδαφος, με τον διαιτήτη Λαθύρη να υποδεικνύει φάουλ υπέρ του πορτίερο της Αναγέννησης. Ο Ρούπι ήταν έξαλλος και διαμαρτυρήθηκε στον νεαρό ρέφερι, που του έβγαλε χωρίς δεύτερη σκέψη κίτρινη κάρτα. Λίγο μετά η Αμφιάλη κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά, φάση από την οποία προκλήθηκε  αναμπουμπούλα στα μετόπισθεν της Αναγέννησης Μοσχάτου, με τον Στάθη Μπακοθανάση να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία αυτή και να γράφει από κοντά το 2-0 στο 35′. Ελάχιστα μετά από τη φάση του δεύτερου γκολ, λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ και ο έτερος Μπακοθανάσης, ο Χρήστος, όμως η σέντρα σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, γλύφοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουφογιαννάκη. Η ομάδα από το Μοσχάτο έδειχνε να είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις με τον αεικίνητο Οικονομάκη να ταλαιπωρεί την άμυνα της Αμφιάλης. Ο Οικονομάκης με περίτεχνη ενέργεια έφτασε κοντά στο γκολ, στο 39ο λεπτό. Πάλι όμως τον σταμάτησε ο Παγώνης, για να έρθει εξ’ επαφής ο Παππάς να αστοχήσει από πολύ κοντά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι έληξε το πρώτο μέρος, δίχως κάποια άλλη αξιόλογη φάση εκατέρωθεν, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Δεύτερο ημίχρονο

Μετά την ανάπαυλα, δεν άλλαξαν και πολλά. Η Αμφιάλη συνέχισε να διατηρεί τα ηνία του παιχνιδιού και η Αναγέννηση να αμύνεται, έχοντας κάποιες εκλάμψεις με αντεπιθέσεις. Μάλιστα μία τέτοια φάση ήταν το τετ-α-τετ του Watsop, με τον Παγώνη στο 48ο λεπτό, όμως ο Αφρικανός έστειλε την μπάλα άουτ. Ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβλήθηκε για άλλη μία φορά, αφού όποιος χάνει τις φάσεις δέχεται γκολ, κάτι που επαληθεύτηκε κατά το 51ο λεπτό, με τον Ρούπι να διπλασιάζει τα τέρματα του και να αποδεικνύει περίτρανα πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και έκαναν άλλη μία σημαντική ευκαιρία, όμως σήμερα φάνηκε πως δεν είχαν ούτε και τύχη, αφού το σούτ του Αθανασόπουλου κατέληξε στην κάθετη δοκό του εξερχόμενου Παγώνη, στο 53′. Το παιχνίδι πραγματικά είχε γίνει πολύ όμορφο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, όμως η Αμφιάλη ήταν πολύ αποτελεσματική, πετυχαίνοντας άλλο ένα τέρμα, στο 55′, με τον Ρούπι να σημειώνει χατ τρικ και να σφραγίζει τη νίκη. Ήταν η 12 η φορά , που ο 28 χρονος παίκτης βρήκε δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο κύριος Στρατής (κόουτς Αμφιάλης) προχώρησε σε αλλαγές στο 57ο λεπτό, βγάζοντας εκτός τον  Στάθη Μπακοθανάση και τον πολύτιμο Ρούπι, περνώντας στις θέσεις τους Ψωινό και Παπαδόπουλο.  Η ώρα των αλλαγών ήρθε και για την Αναγέννηση. Πέρασαν έξω οι Παπαϊωάννου, Οικονομάκης και ο Παπαθεοδώρου και μπήκαν οι Παππάς.Γ, Κούτρης και Καραπάτας. Λίγο αργότερα η Αμφιάλη κέρδισε φάουλ ελάχιστα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κουφογιαννάκη, το φάουλ εκτέλεσε απευθείας ο Νέλα, ο Κουφογιαννάκης απέκρουσε  σε κόρνερ, όμως τραυματίστηκε στον προσαγωγό, την ώρα της εκτίναξης. Αντικάταστάθηκε αναγκαστικά από από τον Πατρόφ, ο οποίος δεν είναι καν τερματοφύλακας, αλλά αυτή ήταν μία λύση ανάγκης, αφού ο βασικός γκολκίπερ Βαβακάς δεν ήταν καν στην αποστολή και ο Κουφογιαννάκης ήταν ο μοναδικός τερματοφύλακας, που όμως τραυματίστηκε. Αυτό φάνηκε να αποδιοργάνωσε λίγο την Αναγέννηση Μοσχάτου, ενώ όσο πέρναγε η ώρα τα αποθέματα ενέργειας των παικτών λιγόστευαν.  Στο 72ο λεπτό Ο Σωτηριάδης πέρασε στη θέση του Παγώνη, για να υπερασπιστεί κάτι λιγότερο από είκοσι λεπτά τα γκολπόστ της Αμφιάλης. Στο 75ο λεπτό  ο Καρακάσης της Αναγέννησης υπέπεσε σε παράβαση εντός της περιοχής, με τον διαιτήτη της αναμέτρησης, Ευάγγελο Λαθύρη να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο κάπτεν Δανασής Παρασκευάς και ευστοχώντας έγραψε το τελικό σκορ 5-0, αυξάνοντας τη συνεισφορά του στο σκοράρισμα στα 15 γκολ, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κάπως έτσι και με την Αμφιάλη να έχει τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι μέχρι το 90ο λεπτό, ο αγώνας έφτασε στη λήξη του.

Μετά και το πέρας της αναμέτρησης η Αμφιάλη είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρωτιά, ούσα στην πρώτη θέση με 55 βαθμούς έπειτα από 19 αγώνες ( ρεκόρ 18 νίκες, 1 ισοπαλία και καμία ήττα!). Σε περίπτωση που ο Περαμαϊκός ( 45β) ηττηθεί άυριο το μεσημέρι στη Νίκαια από τον Ηρακλή Νίκαιας, τότε η Αμφιάλη και  μαθηματικά θα βγει πρώτη, 3 αγωνιστικές πρίν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η Αμφιάλη έχει θέσει ήδη γερές βάσεις για να βρίσκεται στα μπαράζ ανόδου στην παραπάνω κατηγορία.

Η Αναγέννη Μοσχάτου από την άλλη βρίσκεται με 27 βαθμούς στην έκτη θέση της βαθμολογίας, θέση που ενδέχεται να απολέσει, αν ο Δίας Κορυδαλλού, που είναι δύο πόντους από κάτω της, νικήσει αύριο τον ΑΟ Καστέλλας. Η ομάδα από το Μοσχάτο έχει πλέον ρεκόρ 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες.

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *