Type to search

Euroleague ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ολυμπιακός ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΝΙΚΗ ΓΟΗΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Share

Πολύ καλή ήταν η 27η αγωνιστική της Γιούρολιγκ για τα ελληνικά χρώματα .Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στη Μιλάνο που τον εδραιώνει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας ενώ ο Παναθηναϊκός ξεκόλλησε μετά από καιρό από την 17η θέση νικώντας τον Ερυθρό Αστέρα παρά τις πολλές απουσίες παικτών από τη σύνθεση του.

      Σε μια σπάνια συνθήκη τη φετινή χρονιά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός νίκησαν αμφότεροι για την 27η αγωνιστική της Γιούρολιγκ.Οι ερυθρόλευκοι μοιάζουν να  έχουν σφραγίσει στην  οκτάδα  και ζητούμενο πλέον είναι το πλασάρισμα  σε αυτή ενώ ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να κλείσει τη σεζόν όσο καλύτερα γίνεται. Αίσθηση προκάλεσε και η συντριβή της Ρεάλ από τη Ζαλγκίρις με τη βασίλισσα να διανύει να βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση το τελευταίο διάστημα .Ας πάρουμε ,ωστόσο τα παιχνίδια με χρονολογική σειρά .

    Την Πέμπτη η πρωταθλήτρια Εφές έκανε χίλια κομμάτια την Μακάμπι των πολλών προβλημάτων νικώντας την εντός έδρας  με το ευρύ 109-77.Η ομάδα του Αταμάν προερχόταν από την άνετη  κατάκτηση του κυπέλλου Τουρκίας κοντά στη Φενέρ και δείχνει για πρώτη φορά στη σεζόν ότι τα επίπεδα στοχοπροσύλωσης και συγκέντρωσης στο παιχνίδι της είναι υψηλά .Κόντρα στην ομάδα του λαού ξεχώρισε ο Μίσιτς με 20 πόντους ,10 ασίστ και το τρομακτικό +43 στα λεπτά που αγωνίστηκε .Διψήφιοι και οι Λάρκιν ,Μπομπουά,Μοερμάν και Άντερσον . Για τη Μακάμπι διασώθηκαν σε ατομικό επίπεδο οι Ουίλμπεκιν και Ζίζιτς.

    Ακολούθησε η αναμέτρηση στη Λιθουανία ανάμεσα σε Ζαλγκίρις και Ρεάλ ,στην οποία οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως αποσπώντας το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 68-47. Τεράστια επιθετικά προβλήματα για ακόμα έναν αγώνα για τους Ισπανούς ,οι οποίοι βάσει της τωρινής εικόνας του θα πρέπει να νιώθουν ανακουφισμένοι για τις πολλές  νίκες που πήραν στο πρώτο μισό της χρονιάς και μέσω αυτών είναι ασφαλείς στην 2η θέση . Ο Ουλανόβας έκανε τη διαφορά  στο σκοράρισμα  για τη Ζαλγκίρις με 15 πόντους ενώ για τη Ρεάλ που συνεχίζει να μην παίρνει τίποτα από την περιφέρεια της , οι Ταβάρες και Πουαριέ ήταν οι μόνοι με αξιόλογη παρουσία στο παρκέ .

    Ο αγώνας του Ολυμπιακού κόντρα στη Μιλάνο στο Φάληρο σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ .Μας έδειξε όμως ότι η ομάδα του Πειραιά μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στη διοργάνωση αν συνεχίσει να έχει την σωστή νοοτροπία .Οι Ιταλοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και πήραν προβάδισμα 12 πόντων (7-19,9-21) με τους ερυθρόλευκους να έχουν μείνει στην Κρήτη και στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας .Σε εκείνο το σημείο όμως τα πάντα άλλαξαν .Ο Μακκίσικ έδωσε το έναυσμα και ο Ολυμπιακός παρουσίασε μια εικόνα βγαλμένη από την εποποιία του 2012 και του 2013 όταν κατάκτησε  δύο φορές το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο .Όντας απελπιστικά άστοχος στα σουτ εντός πεδίας ,κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά γιατί απλά κατέθεσε ψυχή .Έβγαλε στο παρκέ πολύ μεγαλύτερη ενέργεια από την αντίπαλο του ,βουτούσε για κάθε κατοχή και έπαιξε εξοντωτική άμυνα . Με το σκορ στο 50-50 6 λεπτά πριν το τέλος ο Κώστας Σλούκας πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα τα οποία πρακτικά τελείωσαν το ματς καθώς ήταν εμφανές ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν .Πράγματι η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έχτισε άμεσα  σχεδόν διαφορά ασφαλείας με την αναμέτρηση να λήγει με  τελικό σκορ   67-58. Αδιαμφισβήτητος μβπ του Ολυμπιακού ο Μακκίσικ που κράτησε την ομάδα του στα δύσκολα ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Σλούκας και Βεζένκοφ με 16 πόντους έκαστος . Για τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο Χολ με 15 πόντους ενώ καλή εικόνα είχε στην επιστροφή του στην δράση ο Ντίνος Μήτογλου.Με αυτή τη νίκη οι ερυθρόλευκοι πλησίασαν τη Μιλάνο και κράτησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για την κατάληψη της 3ης θέσης της κανονικής περιόδου .

Euroleague, Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 67-58: «Πάτησε» τους Ιταλούς κι  έφυγε για τετράδα

    Το τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς  ανάμεσα σε Βιλερμπάν και Άλμπα δεν είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία .Αυτοί που χαμογέλασαν στο Αστρομπάλ ήταν οι Γερμανοί παίρνοντας τη νίκη με σκορ 80-82. Σμιθ και Μάτισεκ με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα ήταν σημαντικοί παράγοντες για τη νίκη με τον Σίκμα να μένει εκ νέου χαμηλά .Η εξαιρετική εμφάνιση του Τζόουνς (22 πόντους 5 ασίστ ) δεν ήταν αρκετή για την ομάδα του Ντι Τζέι Πάρκερ.

    Η 27η αγωνιστική έκλεισε την Παρασκευή με δύο ακόμα αναμετρήσεις να λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα.Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 79-73 βασιζόμενος στο δίδυμο Νέντοβιτς- Καββαδάς .Ο Σέρβος , και λόγω των απουσιών σημαντικών παικτών όπως του Γιόβιτς  ,του  Γουάιτ, αλλά και του Παπαγιάννη που ενίσχυσε την εθνική ομάδα κόντρα στην Τουρκία ,ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο να πάρει την ομάδα στις πλάτες του .Λίγοι όμως περίμεναν να δουν τον Βασίλη Καββαδά να είναι ο άνθρωπος που θα κρίνει την αναμέτρηση .Ο Έλληνας ογκόλιθος πραγματοποίησε βραδιά καριέρας στην Ευρωλίγκα με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Μέγκα σκόρερ των πρασίνων είχε 25 πόντους ( 3 εξ αυτών με τρίποντο από το λόγκο) και 5 ασίστ .Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να βρει λύσεις επιθετικά όντας ιδιαίτερα άστοχος με 48.6/100 στα δίποντα ,25.9/100 στα τρίποντα και 64/100 στις βολές . Δεδομένου πάντως του το πόσες επιθέσεις ανανέωσε μέσω των επιθετικών ριμπάουντ που μάζευε σωρηδόν μπορούμε να πούμε ότι έχασε μια χρυσή ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι βρίσκοντας κάποιο μεγάλο σουτ ή όντας πιο εύστοχος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας έ . Η ομάδα του Ράντονιτς είχε κορυφαίο τον Ουάιτ με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ ωστόσο έδειξε βραχυκυκλωμένη σε ένα παιχνίδι που ο Κάλινιτς βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό.

Παναθηναϊκός- Ερυθρός Αστέρας 79-73: Άγιος… Βασίλης Καββαδάς! (highlights)

   Κάθε άλλο παρά ονειρεμένη ήταν η επιστροφή του Ντε Κολό στα παρκέ της Ευρωλίγκας  με τη  φορμαρισμένη Μονακό να λυγίζει  92-78 τη Φενέρ στο πριγκιπάτο με τον Τζέιμς να έχει μάλιστα μόλις 1 εύστοχο σουτ εντός πεδιάς (1/10 φγκ 8/10 φτ). Ο Ντιαλό με 24 πόντους και ο Μοντεγιούνας με 18 έσπρωξαν την ομάδα τους προς τη νίκη και τη ζώνη των πλέι οφ ενώ για τους Τούρκους ξεχώρισαν επιθετικά οι ντε Κολό και Γκούντουριτς

 

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΟΥΛΑΚΗΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *