Type to search

SUPER LEAGUE INTERWETTEN ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 4-0: ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΤΕΣΣΑΡΑ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Share

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κιάκου που πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο 20λεπτο κι άλλα δύο εν συνεχεία (32′ Μάντζης, 88′ Ντάλσιο) ο Ιωνικός «καθάρισε» τον Απόλλωνα που έχασε πέναλτι στο 58′ και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 65′ λόγω αποβολής του Ράιλι.

 

Καθοριστικό βήμα για την επίτευξη της παραμονής του έκανε ο Ιωνικός με το ευρύ 4-0 σε βάρος του κάκιστου Απόλλωνα Σμύρνης στη Νίκαια. Δύο γκολ έβαλε ο Κιάκος και από ένα ο Μάντζης με τον Ντάλσιο. Ο Ιωνικός με αυτή τη νίκη ουσιαστικά… κλειδώνει την κατηγορία ενώ για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2005 και το Ιωνικός – Αιγάλεω 4-1 βάζει 4 γκολ στο γήπεδό του (μετά από 17 χρόνια).

Σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των 2 αντιπάλων με 3-5-2 ξεκίνησε τον αγώνα ο Ιωνικός με τριάδα στο κέντρο τους άμυνας τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σάντσες και Τουράμ και Μάντζη ως δίδυμο στην επίθεση. Ο Απόλλων Σμύρνης από την άλλη άρχισε το παιχνίδι με 4-5-1 και με μοναδικό προωθημένο τον Ιωαννίδη.

Ο Ιωνικός έκανε… πάρτι στο α’ μέρος με τον Απόλλωνα

Στο πρώτο ημίχρονο οι Νικαιώτες έκαναν κατά διαστήματα ότι ήθελαν τον Απόλλωνα Σμύρνης. Έβαλαν 3 γκολ σε 34 λεπτά και θα μπορούσαν ακόμα και να διασύρουν τον αντίπαλό τους. Στο 8ο λεπτό σε μία φάση όπου η άμυνα του Απόλλωνα ήταν… αλλού για αλλού μετά από γύρισμα του Βαλεριάνου ο Κιάκος πήρε τη μπάλα, άλλαξε πόδι, σούταρε και έκανε το 1-0.

Στο 18ο λεπτό ήρθε και το 2-0 από τον Κιάκο. Μετά από… μπάσιμο του Τουράμ και γύρισμα του Μάντζη βρήκε δίχτυα και πάλι ενώ ένα λεπτό πριν ο Ιωνικός είχε δοκάρι με τον Άοσμαν. Στο 33′ ο Ιωνικός έκανε το 3-0 από γύρισμα του Τουράμ στον Μάντζη που και αυτός από κοντά σκόραρε.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ιωνικός πίεσε και πάλι θα μπορούσε να είχε σκοράρει, έχοντας και άλλο δοκάρι. Στο 57′ ο Ιωαννίδης πήρε πέναλτι από σπρώξιμο του Βαλεριάνου. Ένα λεπτό μετά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε την εκτέλεση όμως ο Τσιλούλης πήρε το… ριμπάουντ για να σκοράρει. Ο Σιδηρόπουλος μέσω τη συνδρομή του VAR απεφάνθη πως ήταν σε αντικανονική θέση και έτσι δεν μέτρησε το γκολ. Στο 66′ ο Ράιλι αποβλήθηκε με κόκκινη μετά από φάουλ στον Μάντζη και αφού ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR για να δει τη φάση (καθώς αρχικά είχε δώσει κίτρινη).

Οι Νικαιώτες κατάφεραν εν τέλει να πετύχουν και τέταρτο γκολ, με το οποίο και επιστέγασαν τον θρίαμβό τους στο 88′. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ που κέρδισε ο Ιωνικός. Ο Βαλεριάνος έστρωσε στον Ντάλσιο έξω από την περιοχή, ο οποίος με ένα εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 4-0, που βυθίζει και άλλο την ”Ελαφρά Ταξιαρχία”.
Επιμέλεια: Φυρογένης Μάνος
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *