Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ρωσία Ουκρανία

Σκέψεις για αλλαγή έδρας του τελικού του Τσαμπιονς Λίγκ λόγω κρίσης με την Ουκρανία

Share

Ο τελικός του Τσαμπιονς Λίγκ ενδέχεται να αλλάξει έδρα λόγω εκτεταμένης κρίσης Ρώσων έναντι Ουκρανών.

Οι Ρώσοι (υπό την επίβλεψη του Πούτιν του Προέδρου της) έστειλαν σε δύο περιοχές της Ουκρανίας στην Ντόνετσκ και της Λούχανσκ στρατό για να αναβαθμίσει και να βοηθήσει, τους Φίλορώσους αντάρτες.

Σχεδιάζει εισβολή και ίσως επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας στο Κιέβο.

Πολλές χώρες μεταξύ και η Αγγλία  επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω αυτών των γεγονότων των ενεργειών που κάνει απέναντι σε ξένο κράτος.

Ο Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία ομάδα ιδιαιτέρως από τη χώρα του, να παίξει σε μία χώρα η οποία εισβάλει σε άλλες χώρες χωρίς να έχει το δικαίωμα του de facto η του de jure.

H ΟΥΕΦΑ σε απάντηση της παρακολουθεί την κατάσταση, και σε σύντομο χρόνο εάν χρειαστεί, θα λάβει την απόφαση η οποία θέλει και οριστική.

Η γραμματέας πολιτισμού δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες, όπως είναι ο τελικός ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου, και άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Ρωσίας για τις ενέργειες που κάνει απέναντι σε ένα ξένο κράτος, δηλώνοντας ότι δεν θα το επιτρέψουν να συμβεί τέτοιο πράγμα σε μία Δημοκρατία η οποία με αίμα πλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια πολέμου και δικτατορίας.

Οι φωνές πληθαίνουν όλο και περισσότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο για αλλαγή έδρας άμεσα.

Για να γίνει ο αγώνας στο Γουέμπλεϊ είναι πάρα πολύ δύσκολο, διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνονται αγώνες πλέι οφ ανόδου της 4ης κατηγορίας.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήδη ακύρωσε τον αγώνα της Ντιναμό Κιέβου με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνα για τη Youth League, που ήταν έτοιμο να διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας λόγω τεταμένης κατάστασης που επικρατεί.

Είναι σε επικοινωνία με τους δύο συλλόγους, για να βρεθεί λύση

Από την Ουκρανία, κανένας σύλλογος δεν παίζει στην Ευρώπη, από την Ρωσία μόνο η Ζενίτ η οποία και αυτή εξακολουθεί να έχει προβλήματα και υπάρχει ενδεχόμενο, η πιθανότητα μπορώ να το διευκρινίσω καλύτερα, να μετακινηθεί για πιο μετά.

 

Με τις εθνικές ομάδες η Ρωσία έχει ραντεβού με την Πολωνία για τα πλέι-οφ.

Εκεί θα την περιμένει η Σουηδία η Τσεχία.

Όπως επίσης και Ουκρανία η οποία θα τεθεί αντιμετώπη με τη Σκωτία,στη συνέχεια με τη Ουαλία η με τη Αυστρία

Σε δύο περιοχές της Ουκρανίας ο Ρώσος πρόεδρος έχει διατάξει στρατεύματα γιατί τα αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη και τα κράτη αυτά  τα οποία προκύπτουν γεωγραφικά μορφολογικά αλλά και πληθυσμιακά στα συμφέροντα της Ρωσικής Δημοκρατίας.

Στα σύνορα με την Ουκρανία έχουν συγκεντρωθεί 150.000 στρατιώτες και με μία εντολή είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν επίθεση.

Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των εθνικών ομάδων φιλοξένησε στο γήπεδο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Το Βέλγιο με την Ρωσία (3-0),Φιλανδία – Ρωσία (0-1)Φιλανδία – Βέλγιο (0-2) του ομίλου Β, για το όμιλο Γ τους Πολωνία-Σλοβακία (1-2),Σουηδία – Σλοβακία (1-0),Σουηδία – Πολωνία (3-2). Για τα προημιτελικά την Ελβετία με Ισπανία (1-1 στη κανονική διάρκεια, στα πέναλτι 1-3).

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι Ολεκσάνταρ Ζιντσένκο ανησυχεί για την χώρα του, μάλιστα φοβάται για τα χειρότερα. Πρέπει τα σύνορα της χώρας  να μείνουν απαραβίαστο, που τα χρώματα της υπερασπίζεται στον αθλητισμό.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *