Type to search

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Φέξης Διονύσης

Διονύσης Φέξης: << Έχουμε κλειδώσει τη δεύτερη θέση, μάλλον ο Εύνικος μας υπολογίζει περισσότερο πια >>.

Share

Ατρόμητος και Ηλιούπολη συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι για την 12η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α2 μπάσκετ γυναικών, σ’ ένα ματς που ανέδειξε νικήτρια για 11η φορά στο πρωτάθλημα την Ηλιούπολη (66-36). Ο κόουτς της Ηλιούπολης μας παραχώρησε δύο λόγια μετά το τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά τι μας είπε ο κύριος Σάκης Φέξης

Ως προς τον σημερινό αγώνα και τα εναπομείναντα παιχνίδια, ανέφερε:

<< Παραμένουμε εντός των στόχων μας. Έχουμε κλειδώσει τη δεύτερη θέση. Ωστόσο σήμερα δεν είμαι ικανοποιημένος από τις παίκτριες μου. Έλειπε λίγο η διάθεση. Είχαμε βέβαια να αντιμετωπίσουμε και τα κρούσματα κόβιντ μέσα στην εβδομάδα, που μας ” χτύπησαν ” από την περασμένη. Αυτό μας έχει αναγκάσει  να αλλάξουμε λίγο το ύφος της προπόνησης, έχει γίνει λίγο πιο χαλαρή, κάτι που αποτυπώθηκε σε αυτό το παιχνίδι σήμερα. Προχωρήσαμε σε αλλαγές στο ημίχρονο και γι’ αυτό προς το τέλος του αγώνα οι παίκτριες ήταν πιο σοβαρές. Παίξαμε καλύτερη άμυνα, μπήκανε και τα σούτ, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και καταφέραμε να νικήσουμε και σε αυτό το ματς >>.

Σχετικά με τον Εύνικο, που απασχολεί βαθμολογικά την Ηλιούπολη, ο κόουτς είπε:

<< Το παιχνίδι με τον Εύνικο είναι ένας τελικός. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Μάθαμε πως ο Εύνικος ενισχύθηκε κιόλας, άρα μάλλον μας  υπολογίζουν  περισσότερο. Το διπλό στον Πειραιά κόντρα στον Φοίνικα ταρακούνησε λίγο τα νερά . Πρέπει να σοβαρευτούμε, να δούμε βίντεο, να κάνουμε ανάλυση, ανάλυση πρώτα δική μας και μετά του αντιπάλου. Πρέπει να τακτοποιήσουμε κάποια εσωτερικά θέματα όσον αφορά το μπάσκετ που παίζουμε, γιατί η φιλοσοφία μας σήμερα ήταν λίγο διαφορετική από αυτό που συνηθίζουμε να παίζουμε. Δουλειά, δουλειά και δουλειά είναι το μυστικό. Ο στόχος δεν αλλάζει. Έχουμε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στον Εύνικο εκτός έδρας. Ωστόσο αυτό που μας καίει εμάς τώρα είναι πως από αύριο ξεκινούν οι επίσημοι αγώνες και για τις νεάνιδες. Μέχρι στιγμής στα παιχνίδια εμείς χρησιμοποιούμε μισές γυναίκες, μισές νεάνιδες στο γυναικείο τμήμα. Η φετινή αλλαγή της προκήρυξης και το πρωτάθλημα έχουν γίνει δυσβάσταχτα για τις παίκτριες. Δηλαδή το πρόγραμμα μας από εδώ και στο εξής θα περιλαμβάνει παιχνίδια Δευτέρα-Πέμπτη- Κυριακή, κάτι που θα γίνει για δυόμιση εβδομάδες συνεχόμενα, με μία διακοπή την Καθαρά Δευτέρα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά πράγματα. Κούραση, πνευματική και σωματική. Ελπίζω όμως τα κορίτσια να καταφέρουν τον στόχο που έχουν αναλάβει από την αρχή της χρονιάς. Υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε καλά >>.

Αν μπορεί η Ηλιούπολη να νικήσει τον Εύνικο, δήλωσε:

<< Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νίκες. Είναι μία ποιοτική ομάδα, με έμπειρες παίκτριες, πολύ καλό μπάτζετ, ενώ προστέθηκε πρόσφατα μία παίκτρια από την Α1. Εμείς γενικώς παίζουμε πολύ καλύτερο μπάσκετ με τις πιο ποιοτικές ομάδες. Αυτό φαίνεται από τη φιλοσοφία μας. Παίζουμε γρήγορο μπάσκετ, με κατοχή της μπάλας. Βασίζουμε το παιχνίδι μας στην αντίληψη των παικτριών μας, όπως της Αναστασίας Σλούκα. Είχαμε μία μεγάλη απώλεια αυτή την εβδομάδα, της Ζωής Κορρέ που έκανε τρομερό παιχνίδι την περασμένη αγωνιστική. Περιμένουμε να γυρίσει πρώτα ο Θεός από βδομάδα, λόγω της αμυγδαλίτιδας που την ταλαιπωρεί. Στην υγεία στηριζόμαστε πολύ. Είναι πολύ δύσκολο σε όσες έχουν νοσήσει από κόβιντ να επανέλθουν. Ευτυχώς όμως όσες έχουν αντιμετωπίσει κόβιντ είναι νεαρά κορίτσια και τα φροντίζουν οι γονείς τους. Ευελπιστώ να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε, πρόγραμμα που θεωρώ δεν έχει καμία άλλη ομάδα από την Α2 κατηγορία >>.

Για το αν η Μαρία Θεοδώρου κάλυψε επάξια το κενό της Ζωής Κορρέ , σημείωσε:

<< Οι δύο αυτές παίκτριες είναι τελείως διαφορετικές μπασκετικά. Η Ζωή είναι πάρα πολύ καλή στην περιφέρεια. Η Μαρία από την άλλη είναι ένα κορίτσι που δουλεύει απίστευτα σκληρά στις προπονήσεις. Είναι μία πραγματική αθλήτρια, με αποτέλεσμα να βγάζει απίστευτα τρεξίματα  και ενέργεια στα παιχνίδια, τόσο σε άμυνα, όσο και στην επίθεση. Δουλεύοντας το κομμάτι του σουτ, έχει βελτιωθεί στο πάτημα της και συνεισφέρει πλέον πολύ και στο σκοράρισμα. Το ατού της όμως παραμένει το transition. Συνδυάζουμε πολλά κομμάτια μέσα στο παιχνίδι μας. Το ευτυχές για εμάς είναι πως όλα τα κορίτσια έχουν διάθεση για δουλειά και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια πάντα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό >>.

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *