Type to search

Α1 Ανδρών ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ Ολυμπιακός ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (SDNA TV , 20.00) : Eντωπωσιακό φινάλε στην κανονική διάρκεια με το βλέμμα στον … ΠΑΟΚ

Share

Το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κόβει την ανάσα στη λήξη της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος της Volley League .

Το Τριφύλλι υποδέχεται τους Πειραιώτες στο κλειστό του Αγίου Θωμά , σε ένα classico που θα κρίνει ποια ομάδα θα μπει στην δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος σε απόσταση…αναπνοής από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Ισόβαθμοι οι δύο αιώνιοι , στους 30 βαθμούς.

O Παναθηναϊκός καλείται να ανασυγκροτηθεί μετά την οδυνηρή ήττα που γνώρισε στη Σύρο , από τον Φοίνικα , την περασμένη Τετάρτη. Οι νησιώτες χωρίς να έχουν το παραμικρό περιθώριο για απώλειες προκειμένου να μείνουν «ζωντανοί» στην «μάχη» του τίτλου, έβγαλαν αντίδραση απέναντι στους «πράσινους», επικρατώντας με 3-0 (25-23, 26-24, 25-20).Το έργο των «πράσινων» προμηνύεται δύσκολο , αφού υπάρχει επιβάρυνση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ λίγα 24ωρα μετά (στις 23/2) θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός του Challenge Cup με την Χάλκμπανκ.

Ο Δανός πασαδόρος του ΠΑΟ Αξέλ Γιάκομπσεν , δήλωσε: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Είναι πάντα μια δυνατή μάχη και ελπίζουμε να έχουμε τη στήριξη του κόσμου, όσοι μπορούν από το γήπεδο λογω της κατάστασης, διαφορετικά να μας στέλνουν τη θετική τους ενέργεια από μακριά”.

Οι ερυθρόλευκοι αντίθετα προέρχονται από εύκολη νίκη επί του Μίλωνα στο Μελίνα Μερκούρη και παράλληλα θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα με 3-1 σετ στον Α΄γύρο από το σύνολο του Ανδρεόπουλου , ενώ ανεβαίνουν στο Μαρούσι με μοναδικό στόχο την νίκη .

Το σύνθημα για το «διπλό» έδωσε ο προπονητής των πρωταθλητών , Αλμπέρτο Τζουλιάνι: «Το Σάββατο, θα είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να δοκιμάσουμε, απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, την πρόοδο που έχουμε. Ο Παναθηναϊκός θα θέλει να παίξει καλά στην έδρα του, αλλά εμείς θα πάμε στον αγώνα ως ομάδα που θέλει να κερδίσει».

Οι πράσινοι μετά και τη χαλάρωση των μέτρων που εφαρμόζονται για την είσοδο στα γήπεδα , θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου 500 φίλων τους , ενώ με επίσημη ανακοίνωση ο Σύλλογος ενημέρωσε πως πουλήθηκαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια.

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 70 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 45-25.

 

Επιμέλεια Λευτέρης Παύλου

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *