Type to search

Premier League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ειλικρινή ετυμηγορία από τον Σαμ Άλαρνταϊς

Share

Ο Σαμ Άλαρνταϊς μίλησε με θετικά λόγια για τον προπονητή της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, σε πρόσφατη συνέντευξή του και δήλωσε ότι τον θαυμάζει για τις πολλές προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει.

 Ο πρώην προπονητής της Έβερτον και της Γουέστ ΜπρομΣαμ Άλαρνταϊς, επαίνεσε τον Μικέλ Αρτέτα της Άρσεναλ, ο οποίος ανέλαβε τα προπονητικά ηνία στο Emirates Stadium από τον Ουνάι Έμερι τον Δεκέμβριο του 2019 και έκτοτε έχει κατακτήσει το ρεκόρ του συλλόγου με 14 τρόπαια FA Cup. Ο ισπανός, έχει δυσκολευτεί αρκετά στους εγχώριους αγώνες, τερματίζοντας όγδοος σε συνεχόμενες χρονιές στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «Gunners» είναι πιο σταθεροί τη φετινή σεζόν, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω απο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ έχουν παίξει και τρείς αγώνες λιγότερους.
Ο Άλαρνταϊς, χαιρέτισε τον πρώην βοηθό προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι για την αντιμετώπιση μιας σειράς προκλήσεων στο βόρειο Λονδίνο.
Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η Άρσεναλ είναι μια καλή νεανική ομάδα που φαίνεται να βελτιώνεται συνεχώς», είπε στη Ladbrokes.
«Ο Μικέλ Αρτέτα αντιμετώπισε τόσες πολλές προκλήσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ως προπονητής και τις αντιμετώπισε κατά μέτωπο. Αποφάσισε ότι θα είναι δυνατός, κάτι το οποίο είναι άξιο θαυμασμού. Σίγουρα τον θαυμάζω γι’ αυτό. Είχε πολλούς μεγάλους παίκτες που δεν έχουν τραβήξει το βάρος τους και προσωπικά πιστεύω ότι αντιμετώπισε αυτές τις καταστάσεις πολύ καλά»
Επίσης, ο Άλαρνταϊς επαίνεσε τον Ισπανό προπονητή για την διαχείριση που έκανε με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αφαιρώντας του την αρχηγία της ομάδας πριν εκείνος φύγει τον περασμένο μήνα για την Μπαρτσελόνα.
Όταν αναφέρθηκε στον Ομπαμεγιάνγκ, ο πρώην προπονητής της Μπόλτον είπε:
«Αυτό το περιστατικό έδειξε σε όλους στην ποδοσφαιρική ομάδα ότι δεν έχει σημασία ποιος είσαι, δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος νομίζεις ότι είσαι δίνοντάς σου το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πρέπει να σέβεσαι την Άρσεναλ σαν ομάδα, πρέπει να σέβεσαι τον προπονητή και όλο σωματείο. Το αντιμετώπισε θαυμάσια, γιατί δείχνει στην υπόλοιπη ομάδα ότι υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο προσδοκιών όσον αφορά την πειθαρχία, και αν δεν πρόκειται να το τηρήσεις, έχεις φύγει».
Συντάκτης: Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *