Type to search

Champions league Αθλητικη Διοργανωση Ευρωπαϊκά κύπελλα και θεσμοί ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τσαμπιονς Λίγκ

Τα μεγαλύτερα σκορ στο κυπελλο πρωταθλητών (Champions League)

Share

Το “καμάρι” όπου υπερηφανεύεται η ΟΥΕΦΑ, το Champions League πολλές φορές μας συνοδεύει από εκπλήξεις αλλά και με μεγάλα αποτελέσματα. Το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων είναι μεγάλης σημασίας για κάποιες ομάδες.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από το πιο παλιό με την ευρύ νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν με την Ρόζενμποργκ. Εληξε με 7-2. Μέχρι το πιο πρόσφατο, η επικράτηση των “πολιτών” απέναντι στα “λιοντάρια της Λισσαβόνας” με το – φανταστικό- 5-0.

Οι Παριζίανοι στο Παρκ Ντε Πρενς για το 6ο ομιλο τη σεζόν 2000-2001 διέσυραν τους Νορβηγούς με 7-2 έχοντας τον Ανέλκα (δις)

Ο Ντέχου, Κρίστιαν μέτρησαν από 1 έκαστος στο Α ημιχ. ,ενώ οι Σκανδιναβοί μείωσαν αρχικά σε 3-2 με τον Τζόρτζ ωστόσο ήρθε η πλήρη κατάρρευση με τον Λουσίν ο 4-2. Στη επανάληψη ο Ρόμπερτ στο 6-2 και ο Ανέλκα στο 90′ να σφραγίζει το υπερδέος σκορ.

Θα μεταφερθούμε 3 χρόνια μετά. Στη πόλη του πριγκιπάτου συναντάμε την Μονακό με αντίπαλο (την άλλοτε πρωτάθλητρια Ισπανίας) την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Για το 3ο όμιλο στο Λουϊ ΙΙ οι Μονεγάσκοι διάλυσαν την άμυνα των αντιπάλων τους και για την 4η αγωνιστική έριξαν στο καναβάτζο την αντίπαλο τους με το 8-3 να τα λέει όλα.

Στα του αγώνα οι Ρόττεν, Γκιούλι και τον Πρσό να πετυχαίνει την υπέροχη των 3 τερμάτων, στο τέλος του Α’ημιχρόνου το σκορ ήταν 5-2, από τους Γαλικιανούς η Τρίστιαν η Σκαλόνι μείωσαν.

Στο 2ο όμως με τους Πλασίλ, Πρσό (4ο του) και τον Σισέ κλείδωσαν και πέτυχαν ένα μεγάλο επίτευγμα για αυτή την νίκη.

Ό Τρίστιαν το γκολ της τιμής.

 

Μετά από κάτι μήνες την Μονακό θα την βρίσκαμε στο τελικό.

Η απώλεια του τίτλου τους στοίχησε συναισθηματικά

Όχι τόσο βόρεια, θα πάμε δίπλα στη Γαλλία με την Λυών (για την φάση των 16) να χει σμπαραλιάσει την Βρέμη με 7-2.

Ουσιαστικά το ματς τελείωσε για τα “λιοντάρια” στο 1ο ματς με 3-0. Το παλέψανε οι Γερμανοί στο 2ο αλλά ήρθε ο κατήφορος για αυτόυς με το βαρύ 2-10 – συνολικά-να ναι μια πικρή ανάμνηση.

Με τους Γουίλτλορντ και Εσσιέν με 2 γκολ,ολα ήδη είχαν τελειώσει. Από τους νικητές ο Γουίλτλορντ πέτυχε αλλά 2 στο 2ο ημίχρονο και έκανε χατ-τρικ, οι  Μπέρτοντ και Μαλουντά με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισαν το παιχνίδι. Η Βρέμη με γκολ της τιμής οι Μικούντ και Ισμαέλ.

 

Το 2006-2007 η Μάντσεστερ Γιουναιντεντ του Σερ Αλέξ Φέργκιουσον  φιλοδώρησε την Ρόμα – στο Ολντ Τράφορντ – με 7-1 με ένα σκορ που δε θα ξεχάσουν ποτέ οι οπαδοί τους.

Για το 2ο αγώνα των προημιτελικων, ο πόνος απάλυνε ο Ντε Ρόσσι.

Οι Κάρικ(2),Σμίθ, Ρούνεϊ, Εβρά και Ρονάλντο στα 2 γκολ υπέταξαν με σκορ 7-1 τους Ρωμαίους. Σάκος του μποξ η αρμάδα του Σπαλέττι.

Βόρεια στη Αγγλία το 2007-2008,για τον Α όμιλο στο Ανφιλντ είχαμε για την 3η αγωνιστική την Λίβερπουλ να κάνει σμπαράλια την άμυνα της Μπεσϊκτας με   8-0.

Οι Κράουτς και Μπαμπέλ είχαν 4 τέρματα αντίστοιχα, ο Στίβεν Τζέραλντ με 1 και ο ισραηλινός Μπεναγιούν βρήκε 3 φορές τα δίχτυα.

Είναι η μεγαλύτερη νίκη της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ στη σύγχρονη εποχή και μεγαλύτερη του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου όλων των εποχών.

Ένα χρόνο ύστερα για την φάση των ομίλων του 2008-2009 στη Ισπανία είχαμε την επικράτηση της Βιγιαρεαλ απέναντι της Αάλμποργκ με 6-3

Οι Δανοί προηγήθηκαν με τον Σαγκανόφσκι αλλά το Κίτρινο Υποβρύχιο με ανατροπή (πριν την ανάπαυλα) έφεραν την ανατροπή, πριν ο Ενεβόλτσεν ισοφαρίσει και στείλει τις 2 ομάδες στα αποδυτήρια. Με τον  Λορέντε (x3) και τον Πίρες να χουν πιάσει απόδοση, έκαναν ένα βήμα πιο κοντά στη πρόκριση. Ο Γιόχανσον πέτυχε το γκολ της παρηγοριάς.

 

Το 2014-2015 για την φάση ομίλων, για την 3η αγωνιστική, οι Βαυαροί στην πρωτεύουσα της Ιταλίας στη Ρώμη, δεν άφησαν καθόλου περιθώρια αντίδρασης στους Ρωμαίους, δε χαρίστηκαν και έχοντας την υπέροχη η Ρόμα μάζεψε την μπάλα 7 φορές από την εστία της.

Οι Ρόμπεν (x2), Γκέτζε, Λεβαντόφσκι, Μίλλερ, Ριμπερί και Σακίρι έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή την σπουδαία και απίστευτη νίκη.

Για τους Ιταλούς ο Ζερβίνιο κάπως απάλυνε το πόνο των οπαδών.

 

Για την σεζόν 2015/2016 οι Ρεάλ Μαδρίτη χωρίς να έχει κάποιο σκοπό έχοντας περάσει στη επόμενη φάση των 16, οι Μάλμε για μια τελευταία ευκαιρία να περάσει στο Γιουροπα Λίγκ. Δυστυχώς δε υπολόγισαν χωρίς το ξενοδόχο της αναμέτρησης τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που μαζί με τον Γάλλο σταρ πέτυχαν έκαστος 7 γκολ (4 ο Ρονάλντο, 3 ο Μπενζεμά). Έβαλε και το δικό του όνομα στη λίστα των σκόρερ ο Κόβασιτς.

Οι Σουηδοί ηξεραν πριν την αναμέτρηση, ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα απέναντι στη Βασίλισσα,αλλά ήττα με 8-0, ήταν κάτι παραπάνω από απροσδόκητο.

Η σειρά έτσι όπως άνοιξε, θα κλείσει κιόλας με το Παρίσι να έχει τη ιδιαίτερη θέση. Η ομάδα των Σαουδάραβων ιδιοκτητών της φαινομενικά η ομάδα έχει σκορπίσει στους 4 ανέμους οποία αντίπαλο συναντήσει.

Για την προτελευταία αγωνιστική του δεύτερου όμιλου η ομάδα του Ουνάι Έμερι φιλοξένησε την Σελτικ από τη Σκωτία.

Οι Κέλτες προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντεμπελέ στο 1ο λεπτό του Α ημιχ. στη συνέχεια δέχτηκαν αλλά 4 τέρματα και στη επανάληψη αλλά 3 γκολ με το σκορ να γράφει 7-1. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη των Παριζιάνων σε αυτή τη διοργάνωση.

Εν κατακλείδι στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως είναι το Champions League έχουν σημειωθεί απίστευτα ρεκόρ, απίστευτα τέρματα και απίστευτα γκολ φτάνοντας από 5 έως 10. Είναι η δυναμική της κάθε ομάδας και είναι οι στιγμές που βιώνουν στους αγώνες.

Με επιμέλεια του Χρήστου Νικολόπουλου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *