Type to search

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Ποδόσφαιρο ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Φαμπίνιο: Είναι ο μέσος-σκόρερ πού έλειπε από τη Λίβερπουλ;

Share

Με έκπληξη είδαμε τον Φαμπίνιο να σκοράρει για ακόμα μία φορά για τη Λίβερπουλ μέσα στο 2022, φτάνοντας τα 5 γκολ μέσα στο νέο ημερολογιακό έτος.

Ο αμυντικός μέσος των “Κόκκινων” χάρισε στην ομάδα του τη νίκη επί της Μπέρνλι, εκμεταλλευόμενος το ριμπάουντ πού πήρε μετά την απόκρουση του Πόουπ στην κεφαλιά του Μανέ.

Είχαν προηγηθεί τα γκολ εις βάρος των Σρούσμπερι (2), Μπρέντφορντ και Κρίσταλ Πάλας.

Με αυτή τη γόνιμη περίοδο πού περνάει λοιπόν, από μόνα τους γεννιούνται κάποια ερωτήματα και προσδοκίες στους οπαδούς της ομάδας του Κλοπ. Η Λίβερπουλ είναι αλήθεια πώς δε βρίσκει πολλά γκολ από τους μέσους της, με τους Σαλάχ, Ζότα και Μανέ να έχουν 37 από τα 61 γκολ της στο φετινό πρωτάθλημα. Μπορεί λοιπόν ο Βραζιλιάνος να τους λύσει αυτό το πρόβλημα;

H υποκειμενική μας άποψη είναι ότι η απάντηση γέρνει περισσότερο προς το “όχι”. Κι αυτό γιατί οι λόγοι που στηρίζουν την αρνητική απάντηση είναι περισσότεροι από αυτούς πού στηρίζουν τη θετική.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι οπαδοί της Λίβερπουλ ναι, έχουν έναν λόγο να αισιοδοξούν ότι ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος μέσος θα διατηρήσει τη συχνότητα της επιθετικής του συμβολής. Και ο λόγος αυτός είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εμπλέκεται πολύ περισσότερο στις στημένες φάσεις της Λίβερπουλ. Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο το σημερινό του γκολ, όσο και το δεύτερό του εναντίον της Σρούσμπερι προέκυψαν από κόρνερ. Επιπλέον, ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε μετά το “διπλό” στο “Τερφ Μουρ” ότι μέχρι πρότινος εκείνος έδινε εντολή στον Φαμπίνιο να μην προωθείται στα κόρνερ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό πλέον έχει αλλάξει. Και η αλλαγή αυτή έχει ήδη αποφέρει δύο γκολ για τους “Ρεντς”.
  • Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν δύο λόγοι πού μας υποψιάζουν ότι η φόρμα αυτή του Φαμπίνιο στο σκοράρισμα είναι προσωρινή. Ο ένας λόγος είναι ότι πρόκειται για έναν φύσει αμυντικογενή παίκτη, και μάλιστα για ένα από τα καλύτερα “εξάρια” στον κόσμο. Δεν είναι ούτε box-to-box μέσος, ούτε “δεκάρι”. Συνεπώς δεν ανεβαίνει στη μεγάλη περιοχή με τη συχνότητα παικτών όπως ο Κεϊτά, ο Τσάμπερλειν ή ο Έλιοτ. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν δει κανείς τα στατιστικά του, θα διαπιστώσει ότι η τακτικότητα με την οποία σκοράρει μέσα στο 2022 είναι πέρα από κάθε λογική! Στα 3,5 χρόνια του στη Λίβερπουλ πριν την έλευση του 2022, ο “Φαμπ” σκόραρε λιγότερα γκολ από ότι στον πρώτο ενάμιση μήνα του 2022! 4 και 5 αντίστοιχα, για να είμαστε ακριβείς. Επομένως, και δεδομένου ότι πρόκειται για καθαρό αμυντικό χαφ, όπως γράφτηκε και παραπάνω, η πιθανότητα να σταματήσει να σκοράρει σαν επιθετικός (ή έστω με μία σχετική συχνότητα) είναι μάλλον κυρίαρχη σε σύγκριση με την πιθανότητα να συμβεί το αντίθετο.

Ανδρέας Αλιμπέρτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *