Type to search

Πόρτο Πορτογαλία Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Πόρτο – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 2-2: Οι «δράκοι» επέστρεψαν από το 0-2 στο επεισοδιακό ντέρμπι του Ντραγκάο

Share

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα οι «Δράκοι» του Πόρτο κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να διατηρήσουν το +6 από τη δεύτερη στη βαθμολογία Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σε ένα παιχνίδι που είχε ένταση και αποβολές.

Η Πόρτο στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος φιλοξένησε την Σπόρτινγκ με σκοπό να διατηρήσει την διαφορά και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Από την άλλη τα «λιοντάρια» της Λισσαβόνας ήθελαν το τρίποντο προκειμένου να μπουν ξανά στο παιχνίδι του τίτλου.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Παουλίνιο με κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους η Σπόρτινγκ κατάφερε να χτυπήσει και δεύτερη φορά στο 34′ με τον Νούνο Σάντος, ο οποίος αξιοποίησε το γύρισμα του Σαράμπια, νικώντας τον Μαρτσέσιν για δεύτερη φορά, ανεβάζοντας το δίχτυ του σκορ στο 2-0.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με ωραίο σουτ του Φάμπιο Βιέιρα ύστερα από ασίστ του Ταρέμι κι έτσι να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Σπόρτινγκ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο αμυντικός Κόατες αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 49′. Όπως ήταν φυσικό ή Πόρτο έψαξε την ισοφάριση πιέζοντας κι έχοντας την κατοχή. Οι προσπάθειες της καρποφόρησαν τελικά στο 78′ όταν οι ρόλοι ουσιαστικά αντιστράφηκαν, ο Φάμπιο Βιέιρα σέντραρε κι ο Ταρέμι με κεφάλια ισοφάρισε για το 2-2 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Μετά το σφύριγμα της λήξης επικράτησε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, γεγονός που οδήγησε τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ζοάο Πινιέιρο, να μοιράσει συνολικά 4 κόκκινες κάρτες (Μαρτσέσιν και Πέπε για Πόρτο και Παλίνια, Ταμπάτα για Σπόρτινγκ).

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεισάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Οτάβιο,, Ουρίμπε (74′ Κονσεισάο), Βιτίνια (57′ Γκαλένο) Βιέιρα (90′ Γκρούγιτς), Εβανίλσον (90′ Τόνι Μαρτίνεθ), Ταρέμι

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αντάν, Φεντάλ, Κόατες, Ινάσιο, Εσκάιο, Ματέους, Ουγκάρτε (90+2′ Ταμπάτα), Ρέις, Νούνο Σάντος, (66′ Νέτο), Σαράμπια (54′ Παλίνια), Παουλίνιο (66′ Σλιμανί)

Επιμέλεια Βασίλης Κατσανιώτης

Φωτογραφίες από:

www.ertnews.gr

www.onsports.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *