Type to search

NBA

Ολοκληρώθηκε το Trade Deadline του NBA- Ποιοι είναι οι νικητές και οι χαμένοι

Share

Με το Trade Deadline του NBA να ολοκληρώνεται είναι πλέον μια μεγάλη ευκαιρία να κοιτάξουμε πως διαμορφώθηκαν οι ομάδες, να σχολιάσουμε τις πιο σημαντικές ανταλλαγές και να διακρίνουμε τους νικητές και τους ηττημένους από αυτές.

Η κορυφαία ανταλλαγή η οποία έγινε γνωστή λίγο πριν τη λήξη του Trade Deadline και που ξεχώρισε από τις υπόλοιπες ήταν εκείνη που έγινε μεταξύ των Μπρούκλιν Νετς και των Σιξερς. Η ανταλλαγή αυτή άφησε ευχαριστημένες και τις δύο ομάδες καθώς κατάφεραν να λύσουν και οι δύο αρκετά προβλήματα που είχαν ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσαν το ροστερ τους και μοιάζουν αρκετά ικανοί κάνουν μια καλή πορεία στα playoffs. Ας ξεκινήσουμε από τους Νετς οι οποίοι σίγουρα ενισχύθηκαν αρκετά στην άμυνα τους στην οποία αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα τα οποία φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν με τον Ντραμοντ και τον Μπεν Σίμονς ενώ κατάφεραν να πάρουν από την ίδια συμφωνία και τον Σεθ Κάρι ο οποίος είναι ένας ακόμα εκπληκτικός σουτερ τριών πόντων. Το μόνο αρνητικό για εκείνους είναι ότι χάσανε έναν all star όπως ο Τζέιμς Χαρντεν ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητα από τους καλύτερους παίκτες στο NBA όμως δε μπορούσαν να κάνουν κάτι για να τον κρατήσουν καθώς ο ίδιος πίεζε αρκετά για να αποχωρήσει. Επίσης οι Νετς χρειάστηκε να παραχωρησουν και τον Πόλ Μιλσαπ όμως κέρδισαν δύο first round picks.

Από την άλλη πλευρά οι Σιξερς απέκτησαν έναν all star όπως αναφέραμε νωρίτερα που είναι ικανός να βοηθήσει αρκετά τον Τζόελ Εμπίντ στην επίθεση πάρα τα ισχυρά ανταλλαγματα που χρειάστηκε να παραχωρησουν για να τον αποκτήσουν. Επομένως και οι δύο ομάδες μπορούν να θεωρηθούν νικητές και ευνοοιμενοι από τη συμφωνία.

Μία ακόμη συμφωνία που έγινε την τελευταία ημέρα ανταλλαγών ήταν αυτή ανάμεσα στους Μαβερικς και στους Γουίζαρντς. Η ομάδα του Ντάλας παραχώρησε στην Ουάσινγκτον τον Κρισταπς Πορζινγκις με τους Γουίζαρντς με τη σειρά τους να στέλνουν στο Ντάλας τον Σπένσερ Ντίνγουιντι. Πρόκειται για ένα deal που θα βοηθήσει και τις δύο ομάδες με το Ντάλας να απαλλάσσεται από τον υψηλόσωμο φόργουορντ που φαίνεται πως είχε προβλήματα συνεργασίας με τον Ντόνσιτς στην ομάδα και να παίρνει έναν έμπειρο γκάρντ. Από τη πλευρά τους οι Γουίζαρντς χτίζουν μια καλή ομάδα που αποτελείται από σουπερσταρ όπως ο Κουζμα ο Πορζινγκις και ο Μπραντλει Μπιλ που ίσως τη βοηθήσουν να μπουν στα playoffs.

Ας περάσουμε τώρα στους Μποστον Σέλτικς οι οποίοι αυτή τη στιγμή στο NBA βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και επιθυμούν να συνεχίσουν έτσι έπειτα από τη προσθήκη του γνώριμου για εκείνους παίκτη Ντάνιελ Τάις που πήραν από τους Ροκετς δίνοντας στην ομάδα του Χιούστον τον Ντένις Σρούντερ. Ο Ντάνιελ Τάις θα είναι αρκετά χρήσιμους για τους Σέλτικς που επιθυμούν να μπουν στα playoffs και να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν ενώ ο Τάις έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν για τους Σέλτικς.

Τεράστιο κέρδος είχαν και οι πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπάκς που πρόσθεσαν στο ροστερ τους τον έμπειρο και δυναμικό σεντερ Σερτζ Ιμπάκα ο οποίος έκανε αρκετά καλές εμφανίσεις με τους Κλιπερς και πλέον με τον Πορτις και τον Ιμπάκα κάτω από το καλάθι τους ή άμυνα των Μπάκς μοιάζει τουλάχιστον τρομακτική ειδικά εάν προσθέσουμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην εξίσωση που είναι ένας εξίσου τρομερός αμυντικός.

Τώρα ας περάσουμε στους χαμένους του Trade Deadline που είναι τρεις συγκεκριμένες ομάδες. Η πρώτη από αυτές φυσικά είναι οι Λος Άντζελες Λέικερς.

Οι Λιμνάνθρωποι δε κατάφεραν να βρουν κάποιο ικανοποιητικό αντάλλαγμα για τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και έτσι δεν προχώρησαν σε κάποια ανταλλαγή και τα προβλήματα και η γκρίνια για τους ίδιους παραμένουν ενώ παλεύουν ακόμα για να επανέλθουν στις νίκες.

Μία ακόμη ομάδα που δεν κινήθηκε εντέλει αυτή την εβδομάδα για κάποια ανταλλαγή ήταν οι Νικς. Υπήρχαν έντονες φήμες πως η ομάδα της Νέας Υόρκης θα προσπαθούσε να κάνει κάποια ανταλλαγή χρησιμοποιώντας τα βαριά της όπλα, τον Ραντλ και τον Φουρνιέ όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη ενώ η ομάδα βρίσκεται εκτός δεκάδας και μοναδικός στόχος πλέον φαντάζει να ειναι τουλάχιστον μια θέση στα playoffs για εκείνους αν και ακόμα και αυτό φαίνεται αρκετά δύσκολο.

Τέλος, συναντάμε τους Σαν Αντόνιο Σπερς οι οποίοι πραγματοποίησαν κάποιες ανταλλαγές αυτή την εβδομάδα χωρίς όμως κάποια από αυτές να φαίνεται να κάνει κάποια σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο στο ροστερ τους. Οι Σπερς επίσης παραχώρησαν τον Ντερικ Γουάιτ κάτι το οποίο δεν περίμενε αρκετός κόσμος και πλέον μένει να φανεί εάν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν σωστά το νέο τους απόκτημα από τους Σέλτικς τον Ρομέο Λάνγκφορντ.

Θωμάς Ζάρρας

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *