Type to search

Premier League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουίς Ντίας: Στα χνάρια των Ζότα και…Τσιμίκα

Share

 

Και επίσημα «κόκκινος» από το μεσημέρι της Κυριακής είναι ο Λουίς Ντίας, με τον Κολομβιανό επιθετικό να έρχεται με…“φόρα” βάζοντας δύσκολα σε Μανέ, θυμίζοντας περιπτώσεις Ζότα-Φιρμίνιο και Τσιμίκα-Ρόμπερτσον

Ολοκλήρωσε την «βόμβα» Λουίς Ντίας η Λίβερπουλ, με τον 25χρόνο εξτρέμ να υπογράφει 5ετές συμβόλαιο με τους «Reds» και να γίνεται ο πρώτος Κολομβιανός παίκτης που θα φορέσει την φανέλα της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Γιούργκεν Κλόπ και οι άνθρωποι της ομάδας ξεχώρισαν τον παίκτη στις αναμετρήσεις του Champions League απέναντι στην Πόρτο και από τότε αποτελούσε «διακαής πόθος»του Γερμανού τεχνικού για τα επιθετικά του πλάνα.

Τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή δεν θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά του Σαντιό Μανέ, τον οποίο έρχεται να πλαισιώσει ή και γιατί όχι…να αντικαταστήσει. Ο Ντίας είναι ένας εξτρέμ περισσότερο δημιουργικός και καλύτερος από τον Σενεγαλέζο στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ ο 29χρόνος ακραίος επιθετικός διακρίνεται για εκρηκτικότητα του, την ασφυκτική πίεση και την δυνατότητα του να απειλεί επιθετικά. Με άλλα λόγια και για να χρησιμοποιήσουμε και ποδοσφαιρικούς όρους ο τελευταίος είναι πιο πολύ…winger, ενώ για τον πρώτο ο πιο σωστός χαρακτηρισμός είναι αριστερός μέσος( left midfielder).

Ο άλλοτε επιθετικός των δράκων και νυν των Reds διανύει μια εξαιρετική σεζόν έχοντας σημειώσει 14 γκολ σε 18 αγώνες πρωταθλήματος με την φανέλα της Πόρτο, στην οποία έπειτα από 2,5 χρόνια περίπου είχε σκοράρει 41 φορές σε 125 παιχνίδια, ενώ με την εθνική ομάδα της Κολομβίας μετράει 7 γκολ σε 31 συμμετοχές. Από την άλλη ο Μανέ φαίνεται τον τελευταίο 1,5 χρόνο να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό. Σίγουρα πάντως δεν είναι ο ίδιος που ήταν τις σεζόν 2018-2019 και 2019-2020, όπου πρωταγωνίστησε τόσο σε Champions League, όσο και σε Premier League, τα οποία κατέκτησε αμφότερα η ομάδα του.

Το ερωτήματα που προκύπτουν τώρα είναι τα εξής: Θα καταφέρει ο 29χρόνος Σενεγαλέζος άσος, με τον υψηλό πλέον ανταγωνισμό στην θέση του αριστερού εξτρέμ, να θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό και να κρατήσει στην θέση του στην ενδεκάδα; Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που συνέβη και στην περίπτωση του Τσιμίκα με τον Ρόμπερτσον, με τον Έλληνα μπακ πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις να…«αναγκάζει» τον Σκωτσέζο μπακ να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, από τις όποιες “απουσίαζε” κάποιο διάστημα . Ή θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στην πορτογαλική ομάδα ο Λουίς Ντίας και εκμεταλλευόμενος την αγωνιστική «πτώση» του Σαντιό Μανέ θα κερδίσει θέση στις αρχικές επιλογές του Κλόπ; Όπως ακριβώς έκανε και ο Ζότα, ο οποίος είχε έρθει με κέφια στους κόκκινους από την Γουλβς, σκοράροντας ακατάπαυστα στα πρώτα παιχνίδια με την φανέλα της νέας του ομάδας και “πετώντας” εκτός αρχικών πλάνων μ’ αυτόν τον τρόπο τον Ρομπέρτο Φιρμίνιο…Ο χρόνος θα δείξει και η απόδοση του ίδιου του παίκτη.

Ένα είναι το σίγουρο πως πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφή, η οποία…«κουμπώνει» στην φιλοσοφία και το στυλ της ομάδας και του Γερμανού τεχνικού και με την οποία η Λίβερπουλ αποκτά επιθετικό πλουραλισμό, έχοντας δύο τουλάχιστον παίκτες άξιους ενδεκάδας σε κάθε θέση στην γραμμή κρούσης.

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *